Koltuk altı ve cinsel organların olduğu bölgelerdeki kıllanmanın bazı koku ve feromonları taşıması ve cinsel aktivitede rolü olduğu düşünülüyor. El ayası ve kol içi gibi yoğun tırmanma, hareket ve el işi gerektiren aktivitelerde kullanılan bölgelerdeki kıllar ise dökülmüş.
Felsefe ve Sosyoloji ile ilgilenen bir genç. Orijinal Soru: Neden kadınların kılı az erkeklerin kılı çok? Erkeklik hormonlarının aşırı oranda artış göstermesiyle birlikte erkeklerde kıllanma meydana gelir. Yani bu durumda tüy olarak bulunan pek çok farklı bir yapı zaman içerisinde sertleşerek kıllanmaya dönüşür.
Kıllar genel olarak memelileri yaşadıkları ortamdaki güneş ışınlarının yakıcı etkilerinden korur. Eğer kılların boyları artıyor ve güçleniyorsa bu sefer koruma soğuğa karşıdır. İnsan büyüklüğündeki bir maymunda yaklaşık 100 bin kıl kökü bulunduğu bilinir.
Genetik kısım ise anne ya da babadan geçen kellik genleridir. Yanlış inanışın aksine kellik geni sadece anne tarafından gelmez, baba tarafından da gelebilir. 30'lu yaşlarda %30; 40'lı yaşlarda dökülme oranı %40; ellili yaşlarda ise erkeklerin genetik dökülme ile karşılaşma oranı % 50 gibidir.
Koltukaltı ve genital bölge tüyleri, bu sürtünmeyi engelleyerek derinin zarar görmemesini sağlıyor. Aynı şekilde cinsel ilişki sırasında da genital bölge tüyleri sayesinde partnerinizle sizin aranızda yaşanacak olan sürtünme azalıyor ve genital bölgenizdeki dokunun zarar görmesi engelleniyor.
İlgili 21 soru bulundu
Kıl kökü derinin birkaç milimetre altındadır, süt bezleri ise çok daha derindedir. Meme üzerine yapılan lazer epilasyon, süt bezlerine zarar vermez. Memenin iç kısımlarında yer alan süt bezleri, daha yüzeyde kalan lazer ışınından etkilenmez. Bu nedenle ilerde emzirmenizde herhangi bir problem olmaz.
Yoğun kimyasal ürünler kullanılmamalıdır. Kıl temizliği için ise çok uzatmadan kesmek önemlidir. Cinsel organdaki kılları keserken iyi bir jilet kullanılmalı, tahrişin önüne geçilmelidir. Eğer bölge hassassa jilet yerine bitkisel kıl dökücüler kullanılabilir.
Pek çok erkek yaşlandıkça saçlarını kaybederken kaş, kulak ve burun kılları giderek uzun ve hacimli bir hal alıyor. Kadınlarda ise bunun aksine hem saçlar hem de kaşlar incelme eğilimi gösterirken kelleşme görülmüyor.
Kilo vermek, insülin direncini azaltmakta ve azalan direnç neticesinde kandaki insülin seviyeleri azalmaktadır. Bu da androjen seviyelerini düşürerek tüylenmeyi azaltabilmektedir.
Dostlar, internette biri şöyle yazmış, "Modern tıbba göre erkeklerde kıllanma süreci 10-15 yaşları arası (Bu süre değişken olmakla birlikte genel itibarıyla ergenliğe girişi sürecidir.) başlar, 18-20 yaşlarına dek devam eder. Çok nadir durumlarda 18 yaşına kadar kıllanma olmadığı söylenmektedir.
Epilasyon işlemi yapıldıktan 3-4 gün içinde kıllar cilt yüzeyine çıkmaya başlar. Bu kıllar 5. günden itibaren ortalama 15-20 gün içerisinde kendiliğinden dökülür. Dökülme süreci tamamlandıktan sonra o bölgede 3-5 hafta süreyle yeni tüy/kıl çıkmaz.
Temizlik jilet ve tüy dökücü kremle yapılabileceği gibi, lazer epilasyona da başvurulabilir. Islaklık ve nem erkek genital bölgesinde de bakteri birikimine yol açar. Bu da çeşitli hastalıklara sebep olur. Bu nedenle duştan sonra bölge iyice kurulanmalıdır.
Penis; idrar ve üreme salgısı kanalının çevresini saran süngersi bir yapıda kan damarlarından zengin bir organdır. Penisin ucunda yer alan açıklıktan hem idrar hem de meni ayrı zamanlarda dışarıya atılır. Penis uyarıldığında damarların kanla dolmasıyla büyür ve sertleşir. Buna sertleşme (ereksiyon) denir.
Jilet gibi aparatların, cilt yüzeyini büyük ölçüde tahrip ettiği ve cilt pigmentlerinin kimyasını bozduğu görülmektedir. Epilasyon işlemi esnasında ağda ve epilatör kullanmak da kararma oluşumuna sebebiyet verebilmektedir.
Merhabalar, göbek bölgesinde tüylenme hamilelik döneminde görülebildiği gibi diğer bazı hormon düzensizlikleri sonucu ve/veya genetik nedenlerle de oluşabilir. Eğer kişide hormonal bir rahatsızlık yoksa, tüm diğer vücut bölgelerinde olduğu gibi göbek bölgesindeki tüylerden de lazer epilasyon ile kurtulmak mümkündür.
Çenede tüylenme neden olur? Hormonal denge çene kıllanması noktasında büyük bir önem taşımaktadır. Östrojen hormonunun azalması durumu karşısında çenede tüy oluşumu gözlenebilmektedir. Bu durum karşısında tüylenmeye karşı önlemler almakla beraber uzmanlar ile görüşmek de oldukça fayda sağlayacaktır.
Bugüne kadar bu iddiayı ele alan hiçbir araştırma kılların kesilmesini uzama hızı veya kıl gürlüğü ile ilişkilendirmediği gibi, yapılan tüm araştırmalar arada hiçbir bağlantı bulunmadığını göstermektedir. Bu durum, hem erkekler hem de dişiler için geçerlidir.
Frenulum (Penisin alt bölgesi)
Cinsel organın hemen altında bulunan frenulum bölgesi, erkeklerin ilk G noktası olarak kabul edilir. Sinir uçlarının yoğun olduğu bu bölgeye dokunulduğu anda erkekte yüksek bir tahrik sağlar.
Kadınlar da olduğu gibi, erkekler de baldır bölgesinde hassastır. Özellikle baldırlarının iç bölgesinin öpülmesinden büyük bir zevk alırlar! Masaj yaparak da sevgilinizin ereksiyon olmasını sağlayabilirsiniz.
Merhabalar, genital bölge istenmeyen kıl ve tüylerden kalıcı olarak kurtulmak isteyenlerin lazer epilasyon işlemi yaptırması önerilir. Buz Lazer, son dönemin en etkili ve en acısız lazer epilasyon yöntemi olarak bilinmektedir.
Vulvanın temizlenmesi için yalnızca ılık su kullanılmalıdır. Sabun da dahil olmak üzere herhangi bir ürün kullanmak gereksizdir. Temizlik işleminin ardından vulva durulanmalı ve kurutulmalıdır.
alın elinize sabunu köpürtün bi güzel makatla çevresini sabunla ovun sonra jileti alın önce üst tarafı gel gitle tertemiz yapın ardından başını yukarı kaldırıp aşağıdan yapın. sonra yıkayın kıllar dökülsün sonra gene elinizi sabunla köpürtetip ovun sonra da geri kalan kılları temizleyin.
ağdayla başlamanızı tavsiye ederim.diğer yöntemler(jilet,tüy dökücü kremler vs)kıl köklerini dahada güçlendirip,sertleştiriyor.tamam biraz can acıtıyor ama kıllar için etkili bir yöntem.yaşı daha küçük! profösyonel bir yardımda alabilirsiniz.
Kökü ile alınırsa çıkmaz fakat yayılma durumu varsa farklı bir konumdan tekrar çıkar.
İnsan ilk doğduğunda yaklaşık 50 milyon kadar kıl köküne sahibidir. Bu kıllar yaş ilerledikçe, özellikle 50 yaşından sonra azalma gösterir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri