Kurslar ın açılabilmesi için en az 12 kişilik katılımın tamamlanması gerekmektedir. Bazı özel kurslarda bu sayı azalabilir yada artabilir. Örneğin Okuma Yazma, Özel (Engelli) Bireylere yönelik kurslar 1 kişiye dahi açılabilmekteyken Bilgisayar Kullanımı kursu için 12 kişi şartı aranmaktadır.
MADDE 8- (1) Her bir kurs programına devam edecek öğrenci/kursiyer sayısı 10'dan az; bir kursun sınıf mevcudu ise 20'den fazla olmaması esastır. Öğrenci/kursiyer sayısının 20' den fazla olması durumunda ikinci grup oluşturulur.
Fakat bu durum olanların kurslara kabul edilmesi için en az 7 yeni kursiyerin kayıtlı olma şartı aranır. Madde 45) Eski yönetmelikte olduğu gibi bir kurs için en az 12 kişilik grubun oluşması gerekirken, kursun kapatılması veya ek onayla eğitime devam edebilmesi şartı 8 kişiden 7 kişiye düşürülmüştür.
Kurs kaç gün sürer? Günlük girilebilecek kurs yani ders saati en fazla 8 haftalık ise 40 saat, haftalık işlenmesi gereken en az ders saati ise 15 saat olmalıdır. Bu süreçler öğrenci, öğretmen ve kurumun ortak şartları dikkate alınarak belirlenir.
İlgili 24 soru bulundu
Kurslar ın açılabilmesi için en az 12 kişilik katılımın tamamlanması gerekmektedir. Bazı özel kurslarda bu sayı azalabilir yada artabilir. Örneğin Okuma Yazma, Özel (Engelli) Bireylere yönelik kurslar 1 kişiye dahi açılabilmekteyken Bilgisayar Kullanımı kursu için 12 kişi şartı aranmaktadır.
-“Başvurular” kısmından “Usta Öğretici Başvurusu” butonu tıklayınız. -Açılan sayfadaki tüm bilgileri (mezuniyet ve diğer belgeleri yükleyerek) aşama aşama doldurup açmak istediğiniz kursu seçerek bilgilerinizi kaydediniz. 2.ADIM: Kurs açmak için en az 12 kursiyeriniz bulunmalıdır.
Talep olmaması hâlinde üçüncü ve dördüncü fıkra hükümlerine göre görevlendirme yapılır. (12) Ücretli usta öğreticiler, bir mali yıl içerisinde 11 aydan fazla görevlendirilemez.
Devlet Memurlarına; 5580 Sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu ve 5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetleri Kanununun Uygulanmasına ilişkin Yönelik Yönetmelik ile ders verebilme imkânı getirilmiştir.
Yeterli sertifikaları varsa ve gerekli şartları sağlarsa her öğretmen halk eğitim merkezlerinde ders verebilir ve kurs açabilir. Öğretmenlerin açacakları kurs saati haftalık 10 ders saatini geçmemelidir. Okul dışında 2 ders saati ve haftasonu 8 ders saatine kadar öğretmenler kurs açabilir.
Her türlü kursa devam zorunluluğu vardır. 1/5 oranında kursa devamsızlık hakkı vardır. Örneğin 100 günlük toplam 400 saatlik bir kursa 20 gün´den ( 80 saat) fazla devamsızlık yapan öğrencinin kaydı silinir ve belge verilmez.
Hayır sertifikaların bir zamanaşımı ya da geçerlilik süresi yoktur. Ömür boyu geçerlidir.
Kurslarda ne kadar devamsızlık hakkı vardır? Kurs süresinin %20'si kadar devamsızlık süresi vardır. (Örneğin 100 saatlik kurs için en fazla 20 saat devamsızlık yapılabilir.) Bu süreyi aşarsanız başarısız sayılırsınız ve belge alamazsınız.
Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan yönetmelik değişikliği ile "12" ibaresi "40" olarak değiştirildi. Böylece bir usta öğretici bulunan işletmelerde 40 öğrenci beceri eğitimi alabilecek.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikte meslek liselerinde staj için işletmelerde maksimum 12 öğrenci için en az bir eğitici görevli yada usta öğreticisi görevlendirilmesindeki 12 sınırı, 40'a yükseltildi.
Kursiyerlerin İşsizlik ödeneği alması durumunda günlük 219,28 TL, geleceğin meslekleri olarak belirlenen mesleklerde program düzenlenmesi halinde ise 482,41 TL günlük ödeme yapılmaktadır.
Aynı şekilde Halk Eğitim Merkezlerinde kadrolu öğretmenlere görev verilirken 40 saat bütünlüğü aranacaktır (Öğretmen müfredat kapsamında 25 saat derse giriyorsa 15 saatte Halk Eğitim Merkezi kurslarında görev alabilecektir).
Başvuru sonuçları ekim ayının ilk haftasında tamamlanarak ilan edilir. Bu sıralama bir yıl süreyle geçerlidir.
Anayasadaki, “Eğitim ve öğretim, Atatürk ilkeleri ve inkılapları doğrultusunda, çağdaş bilim ve eğitim esaslarına göre, Devletin gözetim ve denetimi altında yapılır.” ifadesinden hareketle, eğitim öğretim faaliyetleri Millî Eğitim Bakanlığının gözetim ve denetiminde yapılmaktadır.
Usta öğreticiler, kadrolu ya da ücretli olarak çalışabilirler. Ancak ücretli olan kişiler haftanın 5 günü düzenli olarak çalışmazlar. Derslerine ve ders saatlerine göre çalıştıkları kurumda bulunurlar. Düzenli çalışmadıkları için birkaç farklı iş yerinde ya da kurumda görev alabilirler.
c) 18 yaşını doldurmuş olmak.
Memur-Sen'e bağlı Eğitim Birsen sendikası tarafından açılan mahkeme sonuçlandı. Yargıtay, usta öğreticinin 4857 sayılı Kanun kapsamında işçi sayılmadığı, statü hukukuna tabi olduğu, 4688 sayılı Kanun kapsamında kamu görevlisi olarak sendikaya üye olabileceğine hükmetti.
Ücretli Öğretmenler, HEM bünyesinde kurs açabilir mi? Ücretli Öğretmenlere haftalık 30 saatin üstünde “her ne adla olursa olsun” ders verilmeyeceği için kurs da açılamamaktadır.
1- Öğrenim Belgesi (Asli ve 1 adet Fotokopisi) 2- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi(1 adet) 3- Vesikalık Fotoğraf (1 adet) 4- Resmi kurumda çalışıyorsa, kurumundan izin belgesi 5- Matbu form dilekçe (müdürlüğümüzden veya Halk Eğitimi Merkezi sitemizden alınabilir) 6- Geçmiş yıllarda kurslarda öğretici olarak çalışılmış ise, ...
USTA ÖĞRETİCİLİK BELGESİ ;
Ustalık veya işyeri açma belgesine sahip olanlar ile en az ön lisans seviyesinde mesleki eğitim almış olanlar, Mesleki Eğitim Merkezlerinde açılan 40 saatlik Usta Öğreticilik kursuna katılabilirler. Kursu başarı ile tamamlayanlara usta öğreticilik belgesi verilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri