3 – (18) yaşını bitirmiş olmak, 4 – Hırsızlık, kaçakcılık, dolandırıcılık, sahtecilik ve sahte kağıtları bilerek kullanmak, inancı kötüye kullanmak gibi yüz kızartıcı suçlardan biri ile veya ağır hapis cezasiyle hükümlü veyahut kamu hizmetlerinden yasaklı olmamak, lazımdır.
En az altı aydan beri o mahalle veya köyde oturmak şartıyla 25 yaşını dolduran her Türk vatandaşı, bu Kanunda ve bu Kanunun atıf yaptığı diğer kanunlarda öngörülen hükümlerce seçilmeye mani hali olmamak kaydıyla, muhtar, ihtiyar meclisi ve ihtiyar heyeti üyesi seçilebilir.
Muhtar azaları maaş almaz. Muhtar azalığı, gönüllü olarak yapılan bir iştir.
Görevini gereği gibi yapmayan muhtarlar köyün bağlı olduğu ilçe idare kurulu kararı ile görevden uzaklaştırılabilir. Muhtarın köy yararına olmayan kararını vali veya kaymakam bozabilir.
Muhtar Ödenekleri Artırıldı, Eğitim Tazminatları, Kamu Kurumlar Ortalama Ücret Üst Sınırı... Bakanlar Kurulu, 15 Ocak'tan geçerli olmak üzere muhtar ödeneklerini net 457 TL'den 871 TL'ye çıkardı. Bakanlar Kurulu, 15 Ocak'tan geçerli olmak üzere muhtar ödeneklerini net 457 TL'den 871 TL'ye çıkardı.
İlgili 43 soru bulundu
Azalar herhangi bir maaş almazlar tamamen gönüllülük esasına göre çalışırlar.
2024 yılında muhtarlık maaşlarına yapılan zam, son asgari ücret artışının ardından duyuruldu. Bu güncellemeyle birlikte, muhtarların alacağı maaşlar şu şekilde belirlendi: En düşük muhtar maaşı 2024 yılında 17.002 TL olarak belirlendi. En yüksek muhtar maaşı ise 18.500 TL olarak açıklandı.
Muhtarlar, emekli olmak için aşağıdaki şartları yerine getirmelidir: 15 yıl sigortalılık süresi. 3600 gün prim ödeme. 50 yaş
Dolayısıyla muhtar maaşını kim öder sorusunu yanıtlarken bu bilgiyi göz önünde tutmak gerekir. Muhtar maaşları, devlet tarafından ödeniyor.
Ayrıca; 4857 sayılı İş Kanunu'nda, işçinin muhtar olarak seçilmesi halinde görevine devam etmesini engelleyen herhangi bir düzenleme bulunmamaktadır.
Madde 5 – Mahalle muhtar ve ihtiyar kurulu ile bunların yedek üyeleri mahalle halkı tarafından seçilir. Bu seçim her dört yıllık bir dönem sonunda yenilenir.
Madde 2 – Mahalle muhtar ve ihtiyar heyeti, bir muhtar ile dört azadan teşekkül eder. Heyetin dört yedek azası vardır.
Mahallelerde ve köylerde yürütme ve yönetim işini muhtarlar yapmaktadır. Muhtarlar seçim ile iş başına getirilir ve belli başlı görevleri bulunmaktadır. Ayrıca bu görevler yasalar ile belirlenmiştir. Seçilerek görev başına getirilen muhtarlar devlet memuru statüsünde görev yapmaktadır.
2019 yılı mahalli idareler seçimlerinde belediye başkanı, belediye meclis üyeliği, il genel meclis üyeliği ve muhtar aday adaylarından istenilecek adlî sicil belgesi e-Devlet kapısı üzerinden 02 Kasım 2018 tarihinden itibaren verilmeye başlanılmıştır.
Muhtara oy vermezsek ne olur, oy vermek zorunlu mu? MUHTAR KAĞIDINA MÜHÜR BASILIR MI? Muhtarlık seçimlerinde seçmenin kağıda herhangi bir kimliğini belli edecek mühür, imza ya da karalama belirtmesi oyu geçersiz sayılmasına neden olur.
Aza Muhtar Oldu.
Muhtar Adaylarının Pankart ve Afiş Asması Yasak.
Ayrıca, E-Devlet şifresi ile de “Muhtar Bilgi Sistemine” giriş yapılabilir. Sisteme giriş sayfasından Başvuru ve Talep Sorgulama butonlarından işlem yapılmak istenen butona tıklanır. Burada Muhtar, T.C Kimlik Numarası, Ad, Soyad ve Doğrulama Kodu girilir. İlgili alanları doldurduktan sonra butonuna tıklar.
Muhtar, mahalle sakinlerinin gönüllü katılımıyla ortak ihtiyaçları belirlemek, mahallenin yaşam kalitesini geliştirmek, belediye ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla ilişkilerini yürütmek, mahalle ile ilgili konularda görüş bildirmek, diğer kurumlarla iş birliği yapmak ve kanunlarla verilen diğer görevleri yapmakla ...
Aynı zamanda çıkarılan 5510 sayılı yasaya göre hizmet akdi ile çalıştırılanlar, serbest meslek çalışanları, anonim şirket ortakları, gelir vergisinden muaf olan esnaflar, komandit şirket ortakları, köy ve mahalle muhtarları da 4C sigorta kapsamındadır.
Bu da 2017 yılına kadar muhtarlar sadece maaş alıyor ve isterlerse primleri kendileri ödemek kaydıyla 4/b sigortalı olabiliyorlardı. Bu tarihten sonra değişiklik yapıldı ve prim ödemelerini devlet üstlendi.
31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Seçimleri için seçim süreci 1 Ocak'ta başlamıştır. Bu kapsamda, muhtarlık bölgesi askı listeleri, 4 Ocak 2024 Perşembe günü (Bugün) saat 08.00'de askıya çıkmış olup, askı süresi 17 Ocak 2024 Çarşamba günü saat 17.00'de sona erecektir.
Bu grafikteki veriler ne ifade ediyor? Kariyer.net kullanıcılarının anket doldurarak paylaştığı maaş verilerine göre, Muhtar maaşı aylık ortalama 35.000 TL seviyesindedir. Paylaşılan en düşük Muhtar maaşı 28.000 TL iken, en yüksek ise 49.600 TL'dir. Gösterilen maaş verileri, aylık net maaşlardır.
Madde 17- Mahalle muhtarları, kullanacakları harç pullarını peşin para karşılığında mahalli mal sandıklarında alırlar.
Muhtar Bilgi Sisteminin şuanki veri durumu ; Muhtar Sayısı: 50.370. Başvuruda Bulunan Muhtar Sayısı: 32.130. Toplam Başvuru Sayısı: 139.160.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri