Cilt alt tonunu belirlemede kullanılan en basit yöntem, damar kontrolü. Gün ışığında bileğinizdeki damarlarınızı kontrol ediyorsunuz; damarlarınız mavi görünüyorsa soğuk, yeşil görünüyorsa sıcak alt tona sahip olduğunuz anlamına geliyor. Hem yeşil, hem maviyse de nötr alt tonu demektir.
Bileğinin iç tarafındaki damarların rengine bak.
Kolunu doğal ışıkta yukarıda tut ve baskın rengi belirle. Damarlarının yeşil mi yoksa mavi mi olduğunu anlayamıyorsan nötr alt tona sahip olabilirsin. Buğday tenliysen muhtemelen bu kategoriye girersin. Damarların yeşil görünüyorsa sıcak alt tona sahipsin.
Bu rengi bulmanın en kolay ve pratik yolu damar renklerine bakmaktır. Bileklerde bulunan damarların rengi yeşilse kişi, sıcak renk tonuna sahiptir. Damar rengi mavi ve mor renkli ise soğuk cilt alt rengi söz konusudur. Damarlarda her iki renk de varsa nötr bir cilt alt rengine sahipsiniz demektir.
İnsan cildinin tonu koyu kahverengiden neredeyse renksiz pigmentasyona kadar değişebilir. Genel olarak Afrika'nın kuzeyinde yaşayan halklar açık cilt, saç ve göz renklerine sahiptirler. Afrikalılar ise diğer dünya halklarında farklı olarak genellikle çok koyu cilt, aşırı kıvırcık siyah saçlar ve gözlere sahiptirler.
Cilt alt tonu nedir? Her ten renginin fark edilebilir bir alt tonu vardır, en kolay şekilde bileğinizin iç kısmındaki damar renginden fark edilir. Mavi veya mor görünüyorsa, soğuk tonlusunuz. Damarlarınız yeşil görünüyorsa, sıcak tonlu bir cildiniz var demektir.
İlgili 34 soru bulundu
Cilt derisi oldukça açık olan kişilere de beyaz deriz. Cilt derisi hafif kırmızımsı ise bronz diyebiliriz. Cilt derisi esmer kadar koyu olmayan ve beyaz kadar da açık olmayan tam ortada kalan kişilere de buğday diyebiliriz. Buğday, bronz, esmer ve beyaz gibi ten renklerinin birbirinden farklı özellikleri vardır.
Eğer damarlarınız; mavi veya mor ise soğuk alt tona, yeşil ise sıcak alt tona, hem yeşil hem de mavi/mor ise nötr alt tona sahipsiniz demektir.
Sarışın : Sarı saçlı ve beyaz tenli. Esmer : Siyah saçlı, koyu buğday tenli ve beyaz tenli. Kumral : Koyu sarı veya açık kestane saçlı ve buğday yada beyaz tenli.
Kumral ten rengine sahip olmak aslında buğday tonlarında bir ten rengine sahip olmak demektir. Beyaz ten ile esmer ten rengi arasında olan kişilere kumral denir. Bu ten çok fazla sivilce ya da kızarıklık gibi hassasiyet problemleri de yaşamaz.
İnsanlar arasındaki bu deri rengi (veya ten rengi) farklılığının yakın nedeni genetik faktörler ve/veya Güneş'e maruziyettir; ancak yaş, cinsiyet, hastalıklar, hormonlar, duygudurum gibi diğer faktörler de deri rengini kalıcı veya geçici olarak etkileyebilmektedir.
Soğuk cilt alt tonu
Soğuk cilt alt tonuna sahip kişilerin cilt altındaki pigmentleri pembedir. Soğuk alt tona sahip ciltlerin mutlaka beyaz tenli olması da şart değildir. Oldukça esmer biri de soğuk alt tonlu olabilir. Bu cilt tonuna sahip kişilere mavi ve mor tonları çok yakışır.
Sarı alt tonlu muyum pembe mi? Eğer ten rengin pembe tonlarında görünüyorsa soğuk alt tonlusun, sarı görünüyorsa sıcak alt tonlusun demektir.
Soğuk cilt alt tonuna sahip kişilerin cilt altındaki pigmentleri pembedir. Bu kişilere makyajda mavi, lacivert, kobalt mavi, mor, mürdüm, bordo, lila, yeşil, gri, gümüş ve pembenin tüm tonları yakışır.
Kişinin dış görünüşünde ten rengi, saç rengi gibi özelliklerin daha koyu renklerde olan kişiler için kullanılan bir kelimedir. Esmer olan kişi doğuştan ten rengi kahverengi ağırlıklı ve saç rengi koyu renk olan kişiler için kullanılır.
Ten rengine bakıldığında, Türkiye'de insanların %57'sinin buğday tenli, %25'inin beyaz tenli ve %18'inin ise esmer tenli olduğu görülüyor.
Peki albino (albinizm) tam olarak nedir? Albino ya da albinizm, soydan geçen bir metabolizma hastalığıdır. Bu hastalığı taşıyanlara albinizm ya da albino denir. Albino genellikle beyaz deriye, hafif saçlara ve görme sorunlarına neden olan, pigment melaninin azalması veya yokluğundan kaynaklanır.
Esmer ve Kumral Arasındaki Fark Nedir? Esmerlerin doğal saç renkleri siyah, koyu kumral, koyu kahve gibi koyu tonlardan oluşur. Tenleri de kumrallara göre daha koyu renktedir. Esmerin sözlük anlamı: Karaya çalan buğday rengi olarak geçer.
Küllü kumral saç rengi buğday tene de çok yakışıyor. Soğuk, küllü yansımalara sahip kumral saç rengi ile olduğundan daha aydınlık görünebilirsin. Son dönemde en beğendiğimiz kumral saç renkleri ise L'Oréal Paris Excellence Cool Créme'de!
Kumral rengi koyu sarı renge verilen ya da açık kestane rengine verilen bir isimdir. Kumral rengi kırmızıya benzeyen kahverengi içinde kullanılabilmektedir.
Buğday tene en iyi uyum sağlayan renklerin başında mavi ve lila gelir. Buğday tenli ve sarışınlar pembe ve açık mavi tonlarını mutlaka kullanmalı. Kırmızının koyu tonları ile parlak maviler ise mizacı olduğundan sert, kişiyi fazla ciddi göstereceğinden önerilmez.
teninden. sarışınların kaşları, kılları sarı olur. sarışın kızlarda, kulak tüyleri ve ensede tüyler olur. uzaktan belli olmaz. sarışınların cildi yumuşak, derisi diğerlerine göre 1,5 kat ince olur. avuç içleri kedi patisi gibi olur. sarışınların çoğu renkli gözlüdür. Kaşlar ve tüyler boyanabiliyor yanlız.
Buğday; beyaz ve esmer arası, esmer; daha koyu siyahımsı. Esmer daha kahverengimsidir. Buğday esmere göre daha açıktır.
Cilt alt tonunu belirlemede kullanılan en basit yöntem, damar kontrolü. Gün ışığında bileğinizdeki damarlarınızı kontrol ediyorsunuz; damarlarınız mavi görünüyorsa soğuk, yeşil görünüyorsa sıcak alt tona sahip olduğunuz anlamına geliyor. Hem yeşil, hem maviyse de nötr alt tonu demektir.
Pembe tonuna sahip rose gold takılar hem sıcak hem de soğuk cilt tonlarının birleşimi olan naturel tenliler için mükemmel bir seçimdir. Nötr bir cilt rengi üzerindeki hafif pembemsiliğe sahip bu takılar tenleri üzerinde kontrast oluşturmasıyla kişiye fazlasıyla yakışır.
Beyaz, gri ve lacivert de soğuk cilt alt tonuna uygun renkler arasındadır. Sıcak cilt alt tonuna sahip olan kişiler içinse toprak tonları muhteşem bir uyum sağlar. Kahverengi, hardal, mercan, yeşil tonları, turuncu, kehribar ve altın rengi, tam size göredir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri