Cilt kuruluğu pullanma, kaşıntı ve çatlama ile karakterize rahatsız edici bir durumdur. Çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir ya da doğal olarak kuru bir cilde sahip olunabilir. Ancak yağlı cilde sahip olanlar bile, zaman zaman ciltte kuruluk problemiyle karşı karşıya kalabilirler.
Yulaf ezmesini bir miktar ılık su ile karıştırıp cildinize sürün ve bekletin. Daha sonra yıkayıp nemlendirici sürün. Aloe Vera: Aloe vera kuru ve tahriş olmuş cilde iyi gelir. Cilt büyümesini uyarır.
Cilt kuruluğu nedeni ile ciltte görülen pullanma ve kepeklenmeler basitçe kişiyi görsel olarak rahatsız edebildiği gibi şiddetli kaşıntı yaparak yaşam kalitesini etkileyebilir. Kuru cilt atopik dermatit gibi bazı hastalıkların çok görülen bulgusudur.
Kuru cilt en çok alt bacaklarda, kollarda, ellerde ve yüzde görülür. Aslında kendi başına ciddi bir problem değildir, ancak rahatsız hissi verebilir! Ayrıca bazı olumsuz tarafları da vardır - bakım yapılmazsa kuru cilt daha kötü bir hal alıp çeşitli cilt problemlerine neden olabilir.
Nemsiz cilt kendini mat ve donuk bir görünüm ile beraber ciltte rahatsızlık ve gerginlik hissi ile gösterir. Cilt kaşınır ve özellikle cildin su ile temasından sonra ciltte pullanma görülür. Ancak bu belirtilerin hepsi geçicidir ve her cilt tipinde görülebilir.
İlgili 27 soru bulundu
Kuru cilt için özel olarak üretilen temizleme losyonu ve köpüklerle cildinizi temizleyebilir ve ardından kuru ciltler için uygun bir tonik uygulayabilirsiniz. İkinci aşamada ise cildinizi yoğun nem etkisi sunan serum, yağ ve nemlendiricilerle besleyerek daha canlı bir cilt görünümüne kavuşabilirsiniz.
Cildinizin kuru veya yağlı olduğunu anlamak için elinizle masaj yapabilirsiniz. Yağlı ve kaygan bir his bırakan bölgeler çoğunlukta ise yağlı; kuru veya orta olan bir his kalıyorsa karma ya da kuru bir cildiniz olduğunu anlayabilirsiniz.
VİTAMİN A EKSİKLİĞİNDE İZLENEN DERİ PROBLEMLERİ
Süt, yumurta, yağ, karaciğer, böbrek ve balık yağı en zengin VİTAMİN A kaynağıdır. Yeşil yapraklı ve sarı sebzelerde ise en çok alfa-karoten ve beta-karoten şeklinde bulunur. Vitamin A eksikliğinde ciltte kuruma, kırışıklıklar ve ince pullanmalar görülür.
Bu yağ eksikliğinin nedeni sert sabunlar, hava, güneşe maruz kalma, egzama ya da genetik kaynaklıdır. Kuru cildin en büyük handikabının nemsizlik nedeniyle çabuk kırışması ve erken yaşlanması olduğunu söyleyebiliriz.
Kuru ciltlerde sık rastlanan pullanma problemini kontrol altına almanın en etkili yolu, haftada iki defa cildi çok tahriş etmeyen, ince granüllü bir eksfoliant kullanmaktır. Size önerim, etkili klinik bakımlarından destek almanız.
KURU VE ÇATLAMIŞ ÇİLT ENFEKSİYONA AÇIK OLUR
Cilt yeterli şekilde nemlendirilmezse oluşan kuruluk, çatlaklara ve yırtıklara yol açabiliyor, bu da cildi dışarıdan gelebilecek enfeksiyonlara açık hale getiriyor. Ayrıca alerjik kişilerde yünlü giysilerin etkisiyle kontakt dermatitler kış aylarında daha çok görülüyor.
Cilt kuruluğu pullanma, kaşıntı ve çatlama ile karakterize rahatsız edici bir durumdur.
Çatlak Kendiliğinden Geçer mi? Cilt üzerinde oluşmuş bulunan çatlakların kendiliğinden geçmesi gibi bir durum söz konusu olamaz. Bununla birlikte ergenlik döneminde oluşmuş veya kilo alımı ve hamilelik sonucunda oluşan çatlaklarda azalma dahi gözlenmez.
D vitamini yeterli miktarda alınmadığında cilt bariyerinde bazı sorunlara neden olur. Bu sorunların en sık yaşananı ise cildin kuruyup dökülmesidir. D vitamininden uzun süre eksik kalındığında bazı cilt problemlerine de yol açar.
Kuruluğa bağlı derinin elastikiyetinde azalma, dokuda kabalaşma ve kırışıklık artışı görülür. Uzun süreli cilt kuruluklarında etkilenen bölgelerde kızarıklık ve aynen kurumuş topraktaki ile benzer şekilde çatlaklar görülebilir. Cilt kuruluğu ağrı, yanma, kaşıntı ve kanamaya neden olabilir.
Bazı insanların yüz kırışıklıkları daha fazla olur. Bunda cilt tipinin etkisi vardır.Beyaz ve ince derili insanlarda deri çok kolay kırışır ve yaşlanır. Kalın derili, esmer kişilerde ise daha geç ve yavaş kırışma, yaşlanma gözlenir. Tabii genetik yapı da diğer tüm organ yaşlanmalarında olduğu gibi etkendir.
Cildimiz kuru olduğunda yüzdeki kırışıklar daha belirgin bir hale gelir. Kuru ve sertleşen cilt tabakası, kırışıklara ve sıkılıp kaybına daha uygun bir ortam yaratır ve yaşlılık etkileri daha belirgin olur. Yağlı cilt dokusunda ise kırışıklar belli olmaz, nemli olan ciltte sarkma ortaya çıkmaz.
Demir eksikliğinde ise ciltte kuruluk meydana gelmektedir. Bundan dolayı demir eksikliğinin en büyük belirtilerinden biri olarak kabul edilir. Sık olarak halsizlik şikayetinden müzdaripseniz demir eksikliğinden şüphelenebilirsiniz.
Ispanak, brokoli gibi yeşilliklerin yanı sıra beyaz ve kırmızı et, içerisinde A vitamini bulunan havuç, patates, kuru kayısı; omega 3 barındıran ceviz ve balık, omega 6 yönünden zengin ay çekirdeği cilt kuruluğunu gidermek için tüketilmelidir. Cilt kuruluğunun bir diğer sebebi de her gün duş almaktır.
Hipoparatiroidi (paratiroid hormon azlığı ve kalsiyum düşüklüğü): cilt kuru ve ödemlidir.
Karma ciltlerin en bilinen özelliği, ciltte hem yağlı hem kuru bölgelerin olmasıdır. Yanaklarda kuruluk sebebiyle pul pul deri dökülmesi oluşabilirken yağlı bölgelerde siyah noktaya yatkınlık, parlak görünüm ve genişleyen gözenekler sık görülen durumlardır.
Kuru cilt: Geçici rahatsızlık, hafif gerginlik ve hafif deri soyulması.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri