"Neden bambu çorap tercih edilmeli?" sorusunun cevabı; iyi hava geçirgenliği, teri pamukta hızlı çekmesi ve koku yapmayan çorap özelliği taşıması şeklinde yanıt buluyor.
Patentli gümüş teknolojisi ile geliştirilen doliche gümüş içerikli çoraplar ayakta oluşan bakterilerin azalmasında yardımcı olmaktadırlar. Böylece patentli çoraplar koku yapmayan çorap özelliği göstermektedir.
Pamuklu ve Teri Emebilen Çoraplar Giyin
Sentetik ve naylon çoraplar ayak kokusu nedenlerinden biridir. Ayak kokusuna karşı sentetik ve naylon çoraplar yerine yumuşak, pamuklu ve teri emebilme özelliği olan çorapları tercih edin.
Çok ince çoraplar kokuya neden olabilir. Pamuklu ve yün çoraplar giymeniz en iyisidir. Bu çoraplar nemi emer ve kokuyu engeller. Hem ayakkabıda hem de çoraplarda sentetik malzemeden kaçınmak gerekir çünkü bu yapay malzemeler ayak kokusuna davetiye çıkarır.
Bambu liflerinin yapısındaki mikroskobik boşluklar, bambu çorapların, pamuklu çoraplara kıyasla daha iyi nefes almasını sağlar… bu da ayaklarınızın sıcak havalarda pamuklu çoraplara kıyasla 2-3 derece daha serin kalmasına yardımcı olur.
İlgili 25 soru bulundu
Bu yüzden Sağlıklı çorap seçimi yaparken, pamuk, bambu, modal , viskon, yün, kaşmir, angora ve ipek türevlerinden oluşan çorapları tercih etmeliyiz. En uygun fiyatlı, günlük kullanıma uygun çoraplar için genellikle, pamuk türevi olan, penye iplerinden oluşan çoraplar tercih edilebilir.
"Neden bambu çorap tercih edilmeli?" sorusunun cevabı; iyi hava geçirgenliği, teri pamukta hızlı çekmesi ve koku yapmayan çorap özelliği taşıması şeklinde yanıt buluyor.
Böyle durumlar dışında bireyin giyim tercihleri nedeniyle oluşan durumlarda mevcuttur. Örnek verecek olursak, doğru olmayan ayakkabı tercihi, polyester çorap kullanımı gibi kişinin seçtiği ürünler ayak kokusuna neden olur. Ayak kokusu ayakların fazla kapalı kalması ya da çok fazla terlemesi ile meydana gelir.
Teri emen pamuklu çoraplar tercih edin: Sentetik içerikli naylon çorap kullanımı ayakta terlemeye yol açtığı için koku oluşumuna neden olur. Hem ayak sağlığını korumak hem de kötü koku oluşumunu engellemek için pamuklu çoraplar tercih edilebilir.
Sirkeli su karışımı ile ayak terlemesini önleyip koku oluşumunu sonlandırabilirsiniz. Bunun için 2 çay bardağı sirkeyi 1 litre suda karıştırın ve ayaklarınızı bu suyun içinde bekletin. Düzenli olarak uygulamada ayak kokusu tarihe karışacak. Sirke ayaklarda yer alan bakterilerin yok edilmesinde oldukça etkilidir.
Ayakkabılarınızın içine damlatabileceğiniz birkaç damla portakal ya da limon yağı bu problemden kurtulmanızı sağlayabilir. Ayakkabı kokusu için ne yapılır sorusunun bir diğer cevabı da karbonat. Ayakkabılarınızın içine biraz karbonat serpin ve bir gece bekletin. Bu, ayakkabınızdaki nemi emerek kokuyu yok eder.
Böyle bir problem yaşayan kişilerin kişisel ayak bakımlarını düzenli olarak yapmaları gerekmektedir. Sentetik oranı yüksek olan spor ayakkabılar tercih edilmemelidir. Koku şikayeti olan kişilerin keten ve sandalet tarzı ayakkabı seçmeleri bu şikayetin önüne geçebilir.
Bakterilerin yanı sıra mantar enfeksiyonu da ayakta ağır bir kokunun oluşmasına neden olur. Kullanılan bazı ilaçlar, ergenlik veya hamilelik dönemindeki hormonal değişiklikler; obezite, stres ve hipertroidi gibi metabolik hastalıklar da vücudun daha fazla ter üretmesine yol açarak ayak kokusunu tetikler.
Aktiviteye Göre Çorap Seçimi
Ayağı sararak sıcak tutan yapısı ile dağcılık çorapları, yüksek konfor sağlar. Gün boyu aynı ayakkabıyı giymek zorunda olan işçiler için, işçi çorabı da üretilmektedir. Pamuklu çoraplar, doğal yapısı sayesinde, ayak sağlığını koruyarak, çalışan ayaklara gereken özeni verir.
Tekstil Çorap Esansı (Çorap Parfümü) kullanarak yıkanmış yada sıkılmış kadın ve erkek çorapları uzun süre kokunun etkisinde kalır. Esanslar alkol bazlı olduğu için uzun süre kalıcıdır ve beyaz ürünlerde leke bırakmaz. 5 LT. bidon kullanılmaya hazır olarak gönderilir, herhangi bir ek işlem gerektirmez.
Nefes Alabilen Malzemeler: Ayağı terletmeyen çoraplar genellikle nefes alabilen malzemelerden yapılmıştır. Pamuk, bambu veya özel sentetik kumaşlar gibi hava geçirgenliği yüksek malzemeler kullanılır. Bu malzemeler, ayakların hava almasını ve terin buharlaşmasını sağlar.
Öncelikle bambu çorapların nasıl üretildiğine değinelim. Bu çoraplar özellikle Çin'de yoğun bir şekilde yetiştirilen bambu bitkisinin lifleri kullanılarak üretiliyor. İşte bu nedenle tamamen doğal bir yapıya sahip olabiliyorlar.
Ayak Sağlığı İçin Önerilen Yün Çorap Markaları
Sürekli hava sirkülasyonu yaratan ve ısı yalıtımını sağlıklı şekilde yerine getiren gerçek yün çorap türleri cilt sağlığına dost ürünlerdir. Gerçek ve kaliteli materyallerden üretilen alternatifler kaşındırmaz, terletmez ve ıslandığı takdirde dahi üşütmez.
Bambu çoraplar, normal çoraplara göre çok daha yumuşaktır. Hava geçiren bir yapısı vardır, bu sayede ayağınızın nefes almasına olanak tanır. Bambu çorap, görünüşü ve dokunulduğunda verdiği his işe kaşmir ve ipek kumaşına benzemektedir. Bambu ağacından üretildiği için %100 organiktir.
Merserize çoraplar %100 pamuk ipliğinden üretilir, Tamamen doğal ve sağlıklıdır, Ayağa nefes aldırır ve ter emici özelliğe sahiptir, Ayakta şık durur ve kendini belli eder, Renkleri daha belirgin gösterir.
Viskon Kumaş Sağlıklı Mıdır? Kesinlikle sağlıklıdır; çünkü yukarıda da belirttiğimiz üzere ham maddesi kayın ağacıdır, ve bu doğal bir liftir. Viskoz kumaşlar, zarif ve rahattır. Elyafın narin ve düzgün eğirme özelliğinden dolayı üründe yumuşak bir tuşe (dokunuş) elde edilmektedir.
Termal çorap biraz daha kalın ve dokusu daha yoğun oluyor. Ayrıca kaliteli termal çoraplar terletme yapmaz. İçerideki sıcağı muhafaza eder ve ayakların üşümesini engeller. En sağlıklısı yün çorap, ama yünü de millet kalın diye beğenmiyor.
Gerçek bir bambu oldukça mat bir görünüme sahiptir. Kolay tüylenme yapar. Yumuşak olması sizleri aldatmamalı çünkü farklı birçok iplikten üretilen çorapları da yıkama yöntemleri ile yumuşatmak mümkündür. Bambu ipliği Exclusive sertifikalı ve güvenilir çorap markalarından almanız tavsiye edilir.
Viskon, modal ve liyosel tamamen bitki materyalinden yapılmıştır. Bu doğru, viskon, modal ve liyoselin tümü bitkilerden, tipik olarak ağaçlardan yapılır, ancak soya fasulyesi, bambu otları ve hatta pamuk bitkileri olabilir.
Merserize çorap, yüzde yüz doğal ipliklerden üretilmiştir. Pamuk ipliklerinin özel bir işlemden geçirilerek pürüzsüz, nem çekme kabiliyeti yüksek, tuşesi (dokunuşu) ipeksi ipliklerin elde edilmesi ile üretilir. Gümüş merserize erkek çoraplar ise kendi teknolojimiz olan patentli gümüş teknolojisi ile geliştirilmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri