KAPSAM : MADDE 2- Vakfın Faaliyetleri sadece Uzundere İlçe Merkezi ve Mahallelerini içine alacaktır.
Müd. Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfının görevleri: 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanununun amacına uygun çalışmalar yapmak ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara nakdi ve ayni yardımda bulunmak üzere her il ve ilçede kurulmuştur.
Halihazırda ülke genelinde 1.003 SYD Vakfı vatandaşlarımıza hizmet vermektedir.
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ya da kısaca SYDV, Türkiye'de Valilik ve Kaymakamlıklara bağlı olarak yoksulluk içinde olan kişi ve ailelere sosyal yardım hizmeti sağlayan ve ülke genelinde 1003 Vakıf ile kamu hizmeti veren kurum.
Sosyal güvencesi olmayan ve aylık bağlanacak kişinin kendisi ve eşi dikkate alınmak suretiyle kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin 1/3'ünden (2024 yılı için 5.667,37 TL) az olan 65 yaş üstü vatandaşlarımıza yapılan yardımlardır. 65 yaş üstü vatandaşlar faydalanabilmektedir.
İlgili 45 soru bulundu
Bir dilekçe ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine şahsen başvurulur. Ayrıca e devlet üzerinden de başvuru yapılabilmektedir. ”https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-ekonomik-destek-on-basvuru” üzerinden “Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Ön Başvurusu” yapılabilmektedir.
1- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 2- Medeni Haklarını kullanma ehliyetine sahip olmak, 3- 18 yaşını bitirmiş ve 35 yaşını doldurmamış olmak, 4- Erkek adaylar için Askerlik görevini yapmış veya muaf olmak.
Ödemeler iki ayda bir 250,00TL. olmak üzere toplam 500,00TL. PTT aracılığıyla hak sahibine ödenir. Ödeme ayları 2., 4., 6., 8., 10., 12., şeklindedir. Düzenli olarak Vakfımızdan Muhtaç Asker Aylığı alanlar her iki aylığı aynı anda alamamaktadır.
Kimler Faydalanır: Hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3'ünden (2024 yılı için 5.667,37-TL) az olan haneler. Başvuru sahibinin sağlık güvencesi yoksa önce gelir testi yaptırıp 60/c1 (Yeşilkart) açtırılmalıdır.
850 ile 1.250-TL arasında değişen tutarlarda olmak üzere en fazla 12 ay süreyle Aile Destek Programı ödemesi gerçekleştirilecektir. 12 aylık ödeme döneminin son ödemesi 2024 yılı Haziran ayı için olup bu dönemin ödemesi takip eden Temmuz ayında gerçekleştirilerek söz konu destek programı sona erecektir.
T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, İdari Makam, İdari İşlem, İcrailik, İdari Yargı. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları, 5737 sayılı Vakıflar Kanunu'na göre özel hukuk tüzel kişileridir.
Alo 144 Sosyal Yardım Hattı aracılığı ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından yürütülen şartlı eğitim/sağlık yardımları, kömür yardımı, gıda yardımı, engelli aylığı, eşi vefat eden kadınlara yapılan yardımlar, barınma yardımı, doğum yardımı vb. yardımlar ile proje destekleri hakkında yapılan her türlü ...
Bu kanun çerçevesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, 3294 sayılı kanunun amacına uygun çalışmalar yapmak ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara nakdi ve ayni yardımda bulunmak üzere her il ve ilçede kurulmuştur.
Kıymetli Vatandaşlarımız; Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Bürolarına gelmeden , Yardım başvurularınızı https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti ONLİNE BAŞVURU linkinden de yapabilirsiniz.
Sosyal yardım ve dayanışma vakfı personeli bir memur gibi işe alınıp çalışmalarına karşın işçi statüsünde tutuluyor. Seslerini ise kimseye duyuramıyorlar. Ülkemizde faaliyet gösteren 1000 adet Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ve bu vakıflarda çalışan 10 bin personel bulunuyor.
- Başvuru formuna ulaşabilmek için e-Devlet üzerinden sisteme giriş yapmanız gerekiyor. - Giriş yaptıktan sonra kurum sayfaları içinden "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı"nı seçin. - Sonrasında "Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti” seçeneğine tıklayın.
Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır? Ev hanımlarına 1100 TL yardım için başvuru, e-devlet sitesi üzerinden gerçekleştirilir. E-devlet hesabınıza TC kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaparak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ilgili sayfasından başvurabilirsiniz.
İl Müdürlüğü veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine şahsen, dilekçeyle ve e -devlet üzerinden elektronik ortamda başvuru yapılabilir. -İş-kur ve meslek kurslarına başvurduğuna dair belgeler istenilir. Meslek başka bilgi ve belgeleri elde edebilmek amacıyla başka araştırmalarda da bulunabilir.
Sigortalıya aile yardımı adı altında her ay ₺2.500,25 ödeme yapılmaktadır. Bu durumda ₺2.000,25 sosyal güvenlik priminden istisna edilebilecek ve ₺500 prime esas kazanca dâhil edilecektir. İstisna edilen ₺2.000,25 TL tutar üzerinden ₺2.000,25 X %37,5 = ₺750 işveren (ve sigortalı) faydası ortaya çıkmaktadır.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Evi Arabası Olan Belediyede Tanıdığı Olan Her Türlü Yardımı Alıyor.
Not: Başvurular Ağustos-Eylül ve Ekim aylarında alınır. İlk incelemede olumsuzluk görülmeyen başvurular değerlendirilmek üzere en geç 14 gün içinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğüne gönderilir. Not: Başvurular Ağustos-Eylül ve Ekim aylarında alınır.
Yardımlara; geçim sıkıntısı içerisinde hayatlarını idame ettirmeye çalışan yurttaşlar, dar gelirli olanlar, yoksullar, yaşlılar, yetim kalmış çocuklar, dul kalmış kimseler, sağlık sorunları yaşayanlar gibi birçok ihtiyaç sahibi başvurabiliyor.
Sosyal yardımlaşma ve dayanışma koşulları
Başvuru, kişinin ikamet ettiği yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına (Valilik/Kaymakamlık) yapılır. Sadece zorunlu hallerde (tedavi vb) ikametleri dışında başka il/ilçede geçici olarak bulunanlar, zorunluluk nedenini (sevk belgesi vb.)
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri