Zeytinyağı en hassas cildi bile zarar vermeden korur ve nemlendirir. Özellikle sızma zeytinyağı (yağ asitleri bakımından oldukça zengin olduğu için) hem yüz hem de vücudunuzu nemlendirirken aynı zamanda besleyici özellik de gösterir. İçeriğinde A ve E vitaminlerinin yanı sıra, D ve K vitaminleri de bulunur.
Evet, güvenle zeytinyağını yüzünüzde kullanabilirsiniz. Yüzünüz dahil olmak üzere doğal bir mucize olan zeytinyağını tüm cildinizde kullanabilirsiniz. Doğal bir ürün olan zeytinyağını yüzünüzde de rahatlıkla kullanabilir, hatta makyaj temizleme ürünü olarak kullanabilirsiniz.
Saça ve cilde yeterince ve düzenli olarak sürülen zeytinyağı hem saçları hem de cildi canlandırır ve daha güzel bir görünüm elde eder. Uzmanlar cilde sürülen zeytinyağının nemlendirici bir etki yaparak cildi beslediğini ifade ediyorlar. Yüze zeytinyağı sürmenin pek çok faydası bulunur.
Zeytinyağı cilde uygulanırken çok az miktarlarda ve masaj yolu ile uygulanması gerekir. Özellikle yağlı ciltlere sahip olanlar zeytinyağı kullanımında daha dikkatli olmaları gerekir. Bunun sebebi zeytinyağının cilt üzerinde yağlanmayı hızlandırabilecek olmasıdır.
Bu nedenle zeytinyağı cilde zararlı mı sorusu sıklıkla merak edilmektedir. Zeytinyağı cilde çok faydalı bir besin maddesi olsa da bazen zararlı hale de gelebilmektedir. Özellikle yağlı cilde sahip olan kişilerde sivilce oluşumunu artırabilir. Bu nedenle yağlı cilde sahip kişiler tarafından dikkatli kullanılmalıdır.
İlgili 40 soru bulundu
Göz altındaki koyu renk halkalardan kurtulmak için zeytinyağı kullanabilirsiniz. Zeytinyağı, cildinizi aydınlatmaya ve koyu lekeleri gidermeye yardımcı olan polifenoller, E vitamini ve fitosteroller içerir. Zeytinyağı ayrıca göz çevresindeki hassas cildi besler ve ince çizgileri yumuşatır.
Cilt tarafından kolayca emilen zeytinyağı, cildi nemlendirdiği gibi dolgunlaştırıcı özelliği bulunduğu için ince çizgilerin görünümünü de azaltıyor.
Bu uygulamayı haftada 1-2 defa yapabilirsiniz. Cildimiz, güneşin zararlı ışınları, sivilce problemleri gibi nedenlerden dolayı lekelenebilir. Zeytinyağı ciltte meydana gelen lekeler için birebirdir.
Zeytinyağı ile ciltteki kırışıklıkları yok edin
Zeytinyağı cildi yumuşatır ve esnek, pürüzsüz bir görünüm verir. Cildi mükemmel bir biçimde sararak nemi hapseder, böylece cildin kurumasını önler. Ek olarak antioksidan bakımından zengindir.
Zeytinyağının içeriğindeki e vitamini ve biofenoller, limonda bulunan c vitamini ile birleştiğinde cilt için harika bir karışım ortaya çıkar. Bu karışımı cildinize sürerseniz, cildiniz neme doyar ve kırışıklıklar azalır. Daha genç görünmek için bu karışımı cildinize sürmeyi ihmal etmeyin.
Zeytinyağını cilt için kusursuz bir maske olarak da kullanabilirsiniz. 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı bal, yemek kaşığı zeytinyağı ve birkaç damla limon suyunu iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı önceden temizlediğiniz cildinize direkt olarak uygulayın ve maskeyi 5-10 dakika kadar bekletin.
Çünkü zeytin ve zeytinyağının içinde kolajen ve elastin bulunur. Ayrıca A ve E vitamini, besin maddesi ve yağ asitleri bakımından da zengindir.
Zeytinyağı, cilt bakımında yaygın olarak kullanılan doğal bir ürün olsa da, yağlı ve hassas ciltlerde dikkatli kullanılmalıdır. Çok yoğun kullanılan veya katkı maddeli zeytinyağlı ürünler, gözenekleri tıkayabilir ya da alerjik reaksiyona sebep olabilir.
Kuru, yağlı ve sivilceli yüze iyi gelen yağları derledik. Kuru yüz iyi gelen yağlar zeytinyağı, argan yağı ve Hindistan cevizi yağıdır. Yağlı yüze aspir yağı, üzüm çekirdeği yağı ve kuşburnu çekirdeği yağı iyi gelir. Sivilceli yüzlerin ise kekik yağı ve jojoba yağı kullanması önerilir.
Zeytinyağı, ciltteki kırışıklıkları yok eder ve sarkma olan yerleri sıkılaştırır. Doğal ve hakiki zeytinyağlı sabunları da tercih etmenizi tavsiye ediyoruz.
Zeytinyağı cildi beyazlatır mı sorusuna verilebilecek cevap: hayır, zeytinyağı cildi beyazlatmaz. ' Cilt yapınız genetik olarak buğday rengi ya da koyu tonda ise, zeytinyağının cildinizi beyazlatması mümkün değildir. Cilt renk tonu DNA'mızdaki genetik aktarımlarla ilgilidir.
Hakiki zeytinyağı, 0 ve -6 derece arasında kaldığında donmaya ve kristalleşmeye başlar. Bu yüzden bir bardak zeytinyağını dondurucuya koyun, Yarım saat beklettikten sonra çıkartın. Bardaktaki zeytinyağının tamamı donmuşsa hakikidir. Ancak bir kısmı donmuş, bir kısmı sıvı kalmışsa gerçek olmayabilir.
Cilde dair birçok olumlu etkisiyle gündeme gelen zeytinyağı ise güneşten korunmaya yardımcı olabilecek etkili bir bakım iksiri olarak görülüyor. Çünkü zeytinyağının da bir SPF (Sun Protection Factor) değeri bulunuyor.
Zeytinyağını haftada 2, 3 kere saça uygulamanın herhangi bir sakıncası yoktur. En az haftada bir şekilde saça uygulanan zeytinyağı sayesinde sağlıklı, güçlü, parlak ve canlı saçlara sahip olunabilir.
Zeytinyağı peeling etkisi yaratır. Peeling sayesinde cilt ölü derilerden arınır ve böylelikle siyah nokta ve sivilce gibi cilt problemleri en aza indirgenir. Zeytinyağının bir diğer faydası cilt lekelerini gidermesidir.
Cildinizin canlanmasını sağlamak için;4-5 damla zeytinyağını avucunuzun içerisine dökerek, tüm yüzünüze ve boynunuza masaj yaparak; yedirin. 10-15 dakika içerisinde cildiniz yağı tamamen emerek, hem yumuşayacak hem de canlanacaktır. Bunu güneşli bir günde dışarıdan geldiğinizde uygulamanız fayda sağlayacaktır.
Antioksidan içeriğe sahip olan zeytinyağı cildi nemlendirir ve sivilce izlerinin görünümünü azaltır.
Zeytinyağı Masajı: Vajina bölgesinde meydana gelen kararmalar için birkaç damla zeytinyağı ile masaj yapmak yeterli olacaktır. Zeytinyağı onarıcı bir etkiye sahip olduğundan, sürülen bölgenin peçeteyle kurulanması yeterli olacaktır.
Polifenoller Açısından Zengindir
Sızma zeytinyağı, antioksidan özelliklere sahip olan polifenoller açısından oldukça zengin bir besindir. Polifenoller, kanser, diyabet, kalp hastalığı ve bunamaya karşı etkilidir. Zeytinyağı, antioksidan ve antienflamatuar olan iki polifenol içerir.
2 kaşık Hindistan cevizi yağını 1-2 damla lavanta yağı ile karıştırarak kirpiklerinize günlük uygulayabilirsiniz. Zeytinyağı: E vitamini ve K vitamini açısından bir hayli zengin olan zeytinyağı, doğal kirpik uzatma yöntemlerinden birisidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri