Hanım düğmesi çiçeğinin üretimi tohumdan rahat bir şekilde gerçekleştirilebilir. İlkbahar sonunda tohumlar 1 ya da 2 gün suda bekletilir. Bu sayede tohumlar yumuşamış olur. Sonrasında toprağa ekim yapılır.
Medine Düğmesi Çiçeği tohumları, ilkbahar aylarında, yaklaşık 2-3 cm derinliğinde, iyi drenajlı, humuslu ve hafif asidik topraklara ekilmelidir. En uygun sıcaklık 18-25°C'dir. Ekimden sonraki 6-8 hafta içinde çiçeklenmeye başlar. Düzenli sulama yapılmalı, toprak sürekli nemli tutulmalıdır.
21-25°C de 5-14 günde çimlenirler. Tohumları havalandırılmış, nemli torf yüzeyine ekin ve üzerlerine 2-3 mm. kalınlığında torf serpin, sulayın. Son donlar geçmeden 6-8 hafta önce iç mekânda ekim yapmanızı tavsiye ederiz. Son donlar geçtikten sonra açık alana kalıcı yerlerine 10 cm mesafeli olarak dikin.
Medine gülü çok kolay bir şekilde çoğaltılabilir. Yapraklı ve olgun dallardan üç boğumlu çelikler hazırlamanız gerekir. Üzerinde kesinlikle bir çift yaprak olması gerekir. Bünye fazla su kaybetmesin diye yapraklarını da yarıdan kesip kısaltmanız gerekir.
Kına Çiçeğinin Çoğaltılması
Fidanlıklarda kına çiçeğinin fidelerinin bulunma ihtimali oldukça düşüktür. Ancak yıllık bir bitki türü olan kına çiçeği tohumdan kolay bir şekilde yetiştirilebilir. Tohumlar nemli olan toprakta 21 derece sıcaklıkta 4 gün gibi bir kısa zaman içerisinde filizlenmektedir.
İlgili 43 soru bulundu
-Dış mekan için ekim ayları; Şubat,Mart,Nisan,Mayıs. -Ev içerisinde ve diğer iç mekanlarda dört mevsim ekimini yapabilirsiniz. -Tohumların çimlenmesi için uygun olan ortam sıcaklığı 18-20 derecedir. -Tohumları ekmeden önce 24 saat oda sıcaklığında suda bekletin.
Kına Çiçeği Tohumu - İmpaties Balsamina , Hindistan ve myonmar'a ait yumuşak fakat kalın bir gövdeye sahip olan 20 - 75 santimetreye kadar uzayabilen çok yıllık bir bitkidir.
· Don olayına karşı hassas ancak sıcaklık, kuraklık ve tuzluluk şartlarına karşı dayanıklı bir bitki çeşidi olduğu bilinmektedir. · Hanım düğmesi çiçeği tohum yolu ile üretilmektedir. · Bitkinin ekimi nisan ve mayıs ayında yastıklarla yapılmaktadır.
Çiçeğinizi çoğaltabilmek için yaz ve ilkbahar mevsimlerini seçebilirsiniz. Melek kanadı bitkisini çoğaltmak için çiçeğinizin gövdesinden bir parça kesip sonrasında kestiğiniz bölgeyi bir bardak suya yerleştirmelisiniz. Birkaç hafta içerisinde yeni köklerin meydana geldiğini görebilirsiniz.
Kılıç çiçeği 2 yöntem ile çoğaltılabilmektedir: İlk yöntemden yan sürgünlerden temiz bir bıçakla alınacak yaprak çelikleme denilen uygulamayla büyütülür. İkinci yöntemde ise olgun yapraklardan biri alınarak dikilir.
Hanım Düğmesi Çiçeği Beyaz Renk Çiçek Tohumu +- 30 Adet
Ekim Zamanı dış mekanda şubat,mart, Nisan, Mayıs ayları uygun şartlar sağlandığında iç mekanda kış aylarında da ekilebilir. Çimlendirme ortamı Sıcaklığı 18-20 derecedir. Tohum ocakları arası 5-10 cm arası olmalıdır.
Dünyada sadece Ankara Gölbaşı'nda yetişen Yanar döner Çiçeği, halk arasında sevgi çiçeği, gelin düğmesi, türbe ya da kırmızı peygamber çiçeği olarak bilinir. Bu çiçek Gölbaşı'nın batı kıyılarında sadece 1 kilometrekarelik alan içinde yetişir.
En hızlı çimlenen tohumlar , lahana ailesindeki her şeyi içerir; bok choi, brokoli, lahana, karnabahar vb. ve marul.
Bunun için mum çiçeğinin üzerinde 2-3 yaprak bulunan çeltikler 10 cm uzunluğunda kesilir. Kesilen çeltik bir bardak suda köklendirilir. Bu aşamada eğer su eksilirse, eksilen miktar kadarı yerine geri konur. Çeltik köklenince uygun bir saksıya ekilir.
Zinya tohumları ilkbaharda (Mart-Mayıs arası) ekilir. Tohumları 1 cm den fazla derine ekmemeye ve çimlenme döneminde toprağının nemli kalmasına özen gösterin. Şaşırtma işlemi yapacaksanız; fideleri köklerine zarar vermeden söküp aralıklı mesafelerle dikin.
-Tohumları ekmeden önce 24 saat oda sıcaklığında suda bekletin. -Açtığınız tohum çukurlarına 2-3 tohum atmanız gereklidir. -Tohumlar toprağa çok gömülmemelidir, 1 cm kadar altına ekilmelidir. -Tohumlar 20-30 günde çimlenir.
En yaygın ve kolay olanı ise yaz aylarında olgunlaşmış bir hanımeli dalını budama makası ile kesip toprağa dikmektir. Bunu yaptıktan sonra bitkinin büyümeye başladığını görebilirsiniz. Hanımeli çoğaltmak için daldırma yöntemi de tercih edilir. Bu yöntemde olgunlaşmış bir dalın ucunu kesmeden toprağa gömebilirsiniz.
Amaryllis çiçeği, çok kolay bir şekilde çoğaltılır. Bitki soğanı tekrar tekrar dikilerek yetiştirilebilir. Soğanları bu süreçte nemsiz, karanlık ve serin bir ortamda muhafaza edebilirsiniz. Ekim ayında soğanı toprağa dikerek ilkbahar ayında çiçek açmasını sağlayabilirsiniz.
Bu çiçek, çoğaltılması en kolay bitkilerden biridir. Üstelik çoğaltmak için farklı yöntemler uygulamanıza gerek yoktur. Yaprak kenarlarındaki minik filizler toprağa düştüğünde bitkiyi çoğaltmış olursunuz. Ayrıca herhangi bir dalını farklı bir saksıya dikerek de bitkiyi çoğaltabilirsiniz.
Sık saksı değişimine ihtiyaç duymamaktadır. Gelişimine bağlı olarak iki yılda bir saksı değişikliği yapabilirsiniz. Saksı değişikliğini yaparken yeni çıkan sürgünlere dokunmamaya dikkat etmeniz gerekmektedir. Bu durum mum çiçeğinin bakımı açısından oldukça önemlidir.
Zinya çiçeği, her sene çoğalan ve tekrardan çiçek açan, kalıcı bir bitki çeşididir. Zinya çiçeği; kirli hanım çiçeği şeklinde de bilinir. Yeteri kadar güneş aldığı zaman 20- 100 santimetre yüksekliğe kadar çıkabilir.
Medine Çiçeği Tohumu (20 Tohum)
Ayrıca kesme çiçek olarak da kullanılır. İster evinizde saksıda isterseniz de bahçeleriniz de kolay bir şekilde yetiştirebilirsiniz. -Dış mekan için ekim ayları; Bahar ve Yaz ayları. -Ev içerisinde ve diğer iç mekanlarda dört mevsim ekimini yapabilirsiniz.
Ezan çiçekleri, güneş battığı anda aniden açmaya başlayarak izleyenlere etkileyici bir gösteri sunar. Ertesi gün, bir önceki gün açmış olan çiçekler kapanır ve aynı çiçek bir daha açmaz. Yani bu çiçeklerin ömrü bir gündür. Çiçek aslında güneşin batışı ve doğuşunu takip eder.
Latince adı 'Cinchona Pubescens' olan Kınakına, kökboyasıgiller familyasındandır. Amazon yağmur ormanlarında yetişen doğal bir ağaçtır.
Kokina çiçeği ayrıca çok su tercih etmeyen bir çiçek türüdür. Haftada 1-2 kere sulanması yeterlidir. Aksi takdirde çiçek solabilir, çürüyebilir. Yılbaşı çiçeği bakımı konusunda dikkat edilecek bir diğer nokta da güneş ışığına sadece şubata kadar maruz kalmaması gerektiğidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri