Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Haram olsun demek hakaret mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Haram olsun demek hakaret mi?

Beddua niteliğindeki sözler hakaret suçunu oluşturmaz. Örneğin, “Allah belanı versin”, “İnşallah kaza geçirirsin” “haram, zıkkım olsun” gibi sözler beddua niteliğinde sözler olduğundan Yargıtay tarafından hakaret suçu olarak kabul edilmeyip genellikle kaba, hoş olmayan sözler olarak belirtilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ferhatbulut.av.tr

Haram yiyorsun demek hakaret mi?

Yargıtay'a göre “ Allah belanı versin” , “ aldığınız para kefen parası olsun, haram yiyorsunuz” gibi beddua niteliğinde sözler, hakaret suçunu oluşturmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: buyukyildirimhukuk.com

Hangi sözler hakarete girmez?

Kaba hitap ve nezaketsizlik: Üslup bozuk veya kaba olsa dahi hakaret sayılmaz. Örneğin: bilgisiz, tecrübesiz, terbiyesiz, siz kimsiniz lan, çemkirme bana, sus ulan… gibi ifadeler de hakaret sayılmaz. Yalnız rahatsız edici ifadeler: Birtakım sözler rahatsız edici olsa bile hakaret sayılamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ayboga.av.tr

Hakkımı helal etmiyorum demek suç mu?

Hakkımı helal etmiyorum demek suç değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: twitter.com

Hangi sözler hakaret değildir?

Hakaret sayılmayan kelimeler, kanunda tek tek sayılmış değildir. Bir kelime veya söz, muhatabın onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte değilse hakaret suçu oluşmaz. Beddua niteliğindeki sözler hakaret suçunu oluşturmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekinhukuk.com.tr

Hakaret Suçu ve Cezası (Hangi Kelimeler Girer? İspat ve Şikayet. Kamu Görevlisine Edilirse?)

İlgili 17 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Hangi küfürler hakaret sayılır?

“Hırsız”, “rüşvetçi”, “adi” , “sahtekar” gibi kelimeler de hakaret suçu oluşturur. “Eşek”, “köpek”, “öküz” “it” vb. hayvan isimleriyle hitap etmek de hakaret suçuna vücut verir. Amk vb. kısaltmalarla sosyal medya üzerinden yazılan yazılar hakaret suçu oluşturur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bamarmarahukuk.com

Sözlü hakaret nasıl ispatlanır?

Hakaret Suçu Nasıl İspatlanır? Hakaret suçunu ispatlamanın çeşitli yolları vardır. Örneğin Whatsapp, SMS, mektup, e-posta, kamera kayıtları, ses kayıtları, radyo veya televizyon programı kayıtları ya da tanıkların huzurunda hakaret suçunun gerçekleşmesi ile söz konusu suç ispatlanabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekinlaw.com

Kaşar kelimesi hakaret sayılır mı?

KAŞAR TÜRK DİL KURUMUNA GÖRE HAKARET DEĞİLDİR

Çünkü, TDK (Türk Dil Kurumu) sözlüğünde kaşarlanmış kelimesi 'Hoşa gitmeyen bir harekete ve işe alışarak artık ondan üzüntü duymayan' anlamı taşımaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Hangi kelimeler hakaret sayılır?

Peki hangi kelimeler hakarete girer? Kişinin onur, şeref ve saygınlığını rencide eden her kelime hakarete girmektedir. Örneğin; "Geri zekalı, aklı kıt, şeref yoksunu, aptal" gibi kelimeler. Şikayette bulunulmadan önce hakaret suçu Yargıtay kararlarına bakılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.youtube.com

Mal mısın demek hakaret mi?

Tahdidi olarak sayılmasa da bir kişiye açıkça “mal” “salak” “aptal” “özürlü” “şerefsiz” gibi kelimeler kullanarak sözler söylemekte hakaret suçunu oluşturabilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: orucavukatlik.com

Hıyar demek hakaret mi?

Biri farsçadan geçmiş meşhur bitkinin meyvesi. Bu “hıyar” kaba addedilir, hatta hakaret maksadıyla kullanılır ve umumiyetle “salatalık” ve hatta “bâdem” olarak söylenir. Buna rağmen nedense “Langa hıyarı” ve “Çengelköy bademi” deyişi yaygındır. Galiba ikincisi biçimi itibarıyla böyle isimlendirilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tyb.org.tr

Lan kelimesi hakaret sayılır mı?

YARGITAY 18. Ceza Dairesi 2019/8409 Esas 2020/246 Karar sayılı ilamına göre “Lan kel, Keltoş” kelimeleri kaba hitap tarzı niteliğindeki sözler olup, muhatapların onur, şeref ve saygınlığını rencide edici boyutta olmaması nedeniyle hakaret suçunu oluşturmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mehmetkursatkilic.av.tr

Allahsız demek hakaret mi?

📍"Ateist, Allahsız, Kitapsız" sözleri hakaret olmayıp, kaba ve nezaket dışı sözlerdir. (Yargıtay 18. Ceza Dairesi; 2015/35894 E., 2017/8117 K.)

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: twitter.com

Seni Allaha havale ediyorum demek suç mu?

Bu kapsamda, sadece "Allah belanı versin" cümlesi ile ortaya konulan bir beddua ifadesi, rahatsız edici olmakla birlikte onur, şeref ve saygınlığı rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil isnadı veya sövme olmaması nedeniyle TCK'nun 125. maddesi anlamında suç olarak kabul edilemeyecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kazanci.com.tr

AQ demek suç mu?

Zira fail burada yine mağdurun şeref ve saygınlığını rencide etme amacı taşımaktadır. -”aq”, “amk”, “mk” gibi sosyal medya kısaltmaları da hakaret suçunu oluşturur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mucahitkaynarca.av.tr

Canın cehenneme demek hakaret sayılır mı?

Ceza Dairesi 2016/12319 E. , 2018/11613 K. "..'canın cehenneme' biçimindeki sözlerin katılanı aşağılama, küçültme boyutuna ulaşmayan, rahatsız edici tarzda dile getirilmiş beddua niteliğinde olduğu gözetilerek...18.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: edinimhukuk.com

Salak hakaret mi küfür mü?

Bir kişiye açık açık “kansız”, “namussuz”,“salak”, “aptal”, “hayvan”, gibi sözler söylemenin hakaret suçunu oluşturacağı kuşkusuzdur. Hakaret fiilinin ihmal suretiyle işlenebileceği de kabul edilmektedir. Örneğin mağdurun sözüne cevap vermemek, uzattığı eli sıkmamak bu kapsamda değerlendirilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ferhatbulut.av.tr

Lan bir küfür mü?

Sanığın söylediği 'sana ne lan sen kimsin ben istediğim yere gider istediğim yerden çıkarım bana kimse karışamaz' şeklindeki sözler 'sövmek' olarak da değerlendirilemez. Sanığın kullandığı en ağır söz olan 'lan' kelimesi de Türk Dil Kurumu'na göre 'sövmek' olarak kabul edilmemektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alitumbas.av.tr

Bir kıza hakaret etmenin cezası nedir?

Mesaj ile küfür etmenin cezası 3 aydan 2 yıla kadar hapis veya adli para cezasıdır. Aleni bir ortam bulunmadığı için cezada artırım yapılmayacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

O çocuğu demek hakaret mi?

Savcının yorumuna göre, suçun hakaret suçu kapsamında değerlendirilebilmesi için kişiye karşı işlenmiş olması gerekiyor. Bu durumda AKP, CHP gibi partilere 'O. Çocuğu' demek de suç kapsamında değil.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haber.sol.org.tr

Zavallı demek hakaret mi?

Örneğin, “zavallı insansın”, “iki ruhlusun”, “doktora git sen ne karışıyorsun lan”, “siz çetesiniz” şeklindeki sözler rahatsız edici nitelikte olup hakaret suçunu oluşturmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Namussuz demek hakaret mi?

Örnek vermek gerekirse bir kimseye “şerefsiz”, “namussuz”, “adi herif”, “hayvan”, “köpek”, “aptal” vb. şekilde söylenen sözler hakaret suçunu oluşturur. Kişiye isnat edilen somut olgunun, kişinin ruhsal, fiziksel veya psikolojik durumuna istinaden söylenmesi de hakaret suçunu oluşturur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tolgaymingan.av.tr

Hakaret davası kaç TL 2023?

Hakaret davası masrafı 2023 yılında ortalama olarak 3.000 TL'den başlar. Bu rakam 5.000 TL'ye kadar artabileceği gibi 10.000 TL hatta 20.000 TL'yi de bulabilir. Dava sürecinde avukat ile ortak hareket etmek isteyen mağdurlar, avukat masrafını da hesaba kattığında hakaret davası masrafı daha da artacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aydarhukuk.org

Biri bana küfür ederse ne yapmalıyım?

Hakaret suçlarında yetkili mahkeme ikametinizin bulunduğu yerdeki Cumhuriyet Başsavcılığıdır. Savcılığa bir şikayet dilekçesi vererek dava açılır. Hakaret suçu bakımından görevli mahkeme Asliye Ceza Mahkemesidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sancakhukukburosu.com

Hakaret davası için kaç şahit gerekir?

Hakaret suçu için kural olarak 3 şahit gerekir. Gıyapta hakaret için prensip budur. Doğrudan (huzurda) hakarette şahit zorunlu değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denktas.av.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT