Hard Reset daha iyi bir yöntem. Ama sistemsel bir sorun yoksa Fabrika Ayarlarına döndürebilirsin.
Hard reset işlemi için herhangi bir güvenlik sorunu yoktur. İşlem bir hasara neden olmamaktadır. Yalnızca işlem sonrası cihaz ilk açıldığı andaki yazılıma ve uygulama ayarlarına sahip olacaktır. Uygulamalar ve diğer ayarlar üzerindeki kişisel verileriniz silinmektedir.
Önemli: Fabrika ayarlarına sıfırlama işlemi telefonunuzdaki tüm verilerinizi siler. Sıfırlama işlemini bir sorunu çözmek amacıyla yapacaksanız önce diğer çözümleri denemenizi öneririz. Android sorunlarının nasıl giderileceğini öğrenin.
Fabrika ayarlarına sıfırlama yaparak hemen hemen tüm virüslerden ve diğer kötü amaçlı yazılımlardan kurtulabilirsiniz. İşletim sistemini orijinal durumuna döndürerek, fabrika ayarlarına sıfırlama seçeneği, cihazınızdaki virüslü programları veya dosyaları istemeden kaldırır.
Hayır. Ayarlar üzerinden sıfırlarsanız eğer aynı sistemin kişisel dosyalarını silersiniz.
İlgili 45 soru bulundu
Garanti dışı kalır mı arkadaşlar? Hayir sorun olmaz.
Hard Resetle IMEI gitmez.
Hard reset dediğin ayarları değiştiriyor programları kaldırıyor. Sistemi silip yüklese kalitesiz nand kullanılan hafızada yavaşlama yapabilir ama şu an pek zararı olmaz. Android kullanıcıları 3-6 ayda bir yavaşlıktan dolayı format atmak zorunda kaldığından dolayı Google bunu düşünmüştür, sen rahat ol.
Telefon üreticileri güvenlik önlemlerini geliştirse de bu konuda Android cephesinden net bir açıklama gelmedi. Telefonunuzu virüsten temizlemek veya depolama alanını temizlemek için fabrika ayarlarına dönme seçeneğini güvenle kullanabilirsiniz.
Eğer güvenli mod açıkken telefonunuzda herhangi bir sorun kalmıyorsa muhtemelen cihazınızda virüs var demektir. Yabancı yazılımların tespiti için kullanabileceğiniz bir diğer yöntem ise virüs tarama uygulamaları indirmektir. Android cep telefonu kullanıcıları virüs programlarına Google Play Store üzerinden erişebilir.
Telefona format atınca tüm bilgiler silinir mi? Telefona format atıldığında içerisindeki tüm bilgiler sıfırlanır. Telefon ilk satın alındığı haline döner. Bu nedenle içerisindeki verileri mutlaka yedeklemek gerekir.
Telefonu sıfırlamak virüsleri silmemekle birlikte verilerinizi de kaybetmenize neden olur. Genellikle telefonu sıfırladıktan sonra dosyaları geri yükleme işlemi sonucunda da yine virüsü telefonunuza yüklemiş olursunuz. Bu nedenle telefonu sıfırlamak virüsü silmek için bir çözüm olarak kabul edilmez.
Android telefonunuza format işlemi yaptığınız takdirde, telefonunuzdaki tüm bilgilerin sıfırlandığı ve telefonun ilk satın alındığı hali gibi olacağını unutmayın.
– Reboot System Now: Cihazı geri yükleme modundan çıkarıp normal şekilde yeniden başlatmanızı sağlar. – Reboot to Bootloader: Bu yöntem, cihazınızı kapatıp sistemin sorunsuz çalışan haline geri getirmek için oluşturulan kurtarma sistemidir.
Format atma işlemi genel olarak cihazın kullanılmayan verilerinin daha az detaylı ve genel şekilde silinmesini kapsamaktadır. Ancak hard reset işlemi, cihazın tüm verilerinin tamamen silinmesini ve cihazın fabrika çıkışındaki işlemcisine geri döndürülmesini kapsar.
Android cihazlarda format atmak degil ama root atmak garantiden cikartir. Telefon gizlilik ayarlarindan “Fabrika Ayarlarina Sifirla“ derseniz en basit ve hizli format islemini yaparsiniz.
Android İçin: (Format öncesinde sim ve hafıza kartınızı çıkarmayı kesinlikle unutmayınız!)
3. Telefonu sıfırla butonuna dokunun. 4. Onaylamak için Her şeyi sil öğesini seçin. Not 1: Fabrika Ayarları uygulandığında, cihaza yeni sistemin kurulması esnasında mevcut tüm veriler, ayarlar ve kişisel bilgiler silinecektir.
Özetle: zarar vermez.
Yöntem. Eğer Android cihazınızda herhangi bir sorun yoksa ve yalnızca tüm verilerinizi silmek için format atma işlemini gerçekleştirmek istiyorsanız bu yöntemi kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Ancak Android telefona format atmadan önce cihazın şarjının en az %50 olması gerektiğini hatırlatalım.
Telefona Format Atmak Ne İşe Yarar? Telefona format atmak cihazınızdaki verileri fabrikadan çıktığı anki durumuna getirmenizi sağlar. Cihazınızdaki yazılımsal hataları çözemediğiniz durumlarda format atmak iyi bir çözümdür.
IMEI İşlemleri
Hayir. 2 yıl içinde sadece 1 kez cihaz kayıt işlemi yapabilirsiniz. Yurt dışından getirdiğim cihazın IMEI kayıt işlemini nasıl yapabilirim? IMEI kaydı nedir?
IMEI atma-klonlama işlemlerinin ömrü artık tükeniyor. Geçtiğimiz ay TBMM'ye getirilen ve hemen akabinde kabul edilen teklifte bugüne kadar 7 yıl çevrim dışı kalmasına izin verilen cihazların süresinin 1 yıla düşürülmesine karar verildi.
IMEI İşlemleri
Cihaz yurt dışından Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra, en geç 120 gün içerisinde kayıt işlemini yaptırmanız gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri