Okuma hızı ve yazma hızı çok düşük SSD'ler, bilgisayar sistemini hızlandıramaz. Hali hazırda kullandığınız bir bilgisayar sisteminiz var ve hızlandırmak istiyorsanız, SSD'nizi yükseltmek bilgisayar sisteminizi etkin bir şekilde hızlandırabilir.
Yavaş çalışan laptop veya notebook bilgisayarınıza ssd takmanın faydaları oldukça çoktur. En bilinen faydası hızlı çalışmasıdır.
Kingston XS2000 taşınabilir SSD'si gibi harici sürücüler, oyun oynamak için kullanılamaz ancak oyunların saklanması için kullanılabilir. En iyi PS5 oyunlarının birçoğunun 40-60GB veri saklama alanı gerektirmesiyle oyunların harici bir SSD'ye boşaltılması avantajlı olabilir.
SSD'ler sıradan harddisklere göre 4-5 kat daha hızlı oldukları için de ısınma problemi aza indirgenmiş olur.
SSD'ler ise SATA veri yolunu 550 MB/s hızıyla doldurmaktadır. Veri yolunun sınırlarına karşın eski HDD teknolojisi yerine SATA tabanlı SSD'ler kullanıldığında 10-15 kat genel sistem performansı artışı görülebilmektedir.
İlgili 17 soru bulundu
HDD'lerden SSD'ye geçmek, bilgisayarınızı canlandırmak için yapabileceğiniz en iyi harekettir. Daha fazla RAM eklemek, dizüstü bilgisayarınızı hızlandırmanın daha uygun maliyetli bir yoludur.
Katı hal sürücüleri (SSD'ler) geleneksel HDD'lere göre daha hızlıdır ve diğer avantajlara sahip olsalar da, aşırı doluysa yine de daha yavaş performans gösterebilirler.
Özellikle oyun için SSD tercih ediyorsanız daha yüksek okuma ve yazma hızına sahip olmanız gerekebilir. Genel anlamda SSD paketlerinde okuma- yazma hızı 300- 500 MB/sn şeklinde karşınıza çıkar. Tercih edeceğiniz SSD'nin okuma- yazma hızı değerleri ne kadar yüksek olursa elde edeceğiniz hız ve kalite o denli artacaktır.
Minimum düzeyde 256GB standart bir oyuncu için temel seviye olabilir ancak oyun boyutu yüksekse sürekli olarak yaz sil yapmak gerekebilir. Bu yüzden en az 500 GB kapasiteli ya da mümkünse 1 TB kapasiteli SSD tercih etmek iyi bir seçim olabilir.
oyunları SSD'ye indirmektir. Bu, oyunlarınızı sabit diskten SSD'ye doğrudan indireceği için daha hızlı ve kolay bir yöntemdir. Ayrıca, bu yöntem oyunların güncelleştirme ve yamalarını da otomatik olarak yapar. Bir diğer yöntem ise, Steam'de kullanabileceğiniz "Oyunları Yedekle" özelliğidir.
SSD ile birlikte daha hızlı okuma yapılacağı için daha iyi bir oyun performansı sunulmaktadır. Daha az gecikme ile birlikte oyun arasındaki bekleme süreleri de kısalmaktadır. SSD ile birlikte FPS iyileştirmesi yaşanılacağı düşünülse de bu durum geçerli değildir.
SSD'ler farklı amaçlar doğrultusunda tercih edilebilir. SSD harici harddisk modelleri ise verilerinizi yanınızda taşımanıza ve istediğinizde hızlı bir biçimde başka cihazlara aktarabilmenize imkân tanır. Oldukça sessiz çalışan bu cihazlar, portatif boyutlara sahiptir.
SSD çoğu kişinin bilgisayarlarını daha hızlı bir şekilde kullanabilmeleri için bilgisayarlarına yerleştirdikleri bir disktir. SSD harddisk bilgisayara takıldıktan sonra çok daha hızlı bir şekilde çalışabilyor. HDD'ye göre çok daha yeni ve hızlı bir sistem olan SSD her türlü bilgisayara takılabiliyor.
Sisteme ekstra RAM eklemek, yavaş çalışan hemen hemen her bilgisayar için gözle görülür bir performans artışı sağlar. Gerek ağır programlar gerekse oyun gibi yüksek performans gerektiren görevlerde RAM kullanımı artacağı için RAM'i yükseltmek bilgisayarı daha verimli kullanmanızı sağlayacaktır.
RAM, işlemci ile HDD/SSD gibi sabit veri depolama arasında yer alır. Bir bilgisayar açıldığında işlemci HDD/SSD'den veriler (işletim sistemi gibi) ister ve bunu RAM'e yükler. RAM, en hızlı SSD'lerden bile binlerce kat hızlıdır. RAM, en hızlı SSD'lerden bile önemli ölçüde daha hızlıdır.
Laptop ya da masaüstü bilgisayarınızda kullandığınız mekanik disklerin yaptığı veri aktarımı performansı sizin için yeterli düzeyde değilse, 240 gb ssd ihtiyaçlarınıza olumlu yanıt vermeyi başarır.
Yine de, SSD'nizin kaç yılı kaldığını merak ediyorsanız, bunu öğrenmenin çeşitli yolları bulunuyor. Modern bir SSD, ömrü boyunca ortalama olarak yaklaşık 700 TB veri yazana kadar hayatta kalacaktır. Tabii ki bu ortalama bir değer olduğunu için bazıları daha uzun süre, bazıları daha kısa süre dayanabilir.
Piyasadaki oyunların hızlı oynanabilmesi için en az 16 GB RAM'e sahip bilgisayarlar önerilmektedir. Yeni bir oyun bilgisayarı alırken dikkat edilmesi gereken bir diğer husus depolama türüdür. Oyun donanımının hızını etkileyen iki tür depolama sürücüsü vardır: HDD ( Sabit Disk Sürücüsü ) ve SDD (Katı hal sürücüsü).
SSD kapasitesi genel olarak kullanım şekli ve amacı ile doğru orantılıdır. Günlük kullanım ve ofisteki basit işlemlerin yapılması için kullandığınız bilgisayarda 128 GB'lık SSD seçeneklerini tercih edebilirsiniz. Daha profesyonel ve yoğun kullanımlar için diğer SSD kapasiteli ideal olacaktır.
Okuma hızı ve yazma hızı çok düşük SSD'ler, bilgisayar sistemini hızlandıramaz. Hali hazırda kullandığınız bir bilgisayar sisteminiz var ve hızlandırmak istiyorsanız, SSD'nizi yükseltmek bilgisayar sisteminizi etkin bir şekilde hızlandırabilir.
Genel olarak SSD har disklerde okuma ve yazma hızı 300 ve 500 MB/s değerinde karşınıza çıkacaktır. Bu okuma ve yazma hızı ne kadar artarsa kalite ve verim de o kadar artacaktır. Nu noktada normal bir hard diskte hız değeri 543 MB ve 516 MB civarındadır.
Yüksek sıcaklık, nem, manyetik alanlar ve elektriksel dalgalanmalar gibi faktörler, SSD'lerin ömrünü kısaltabilir. Ayrıca, SSD'lerdeki bellek hücrelerinin sınırlı bir ömürleri olduğundan, tekrar tekrar veri yazılıp silmek de SSD'lerin ömrünü kısaltabilir.
SSD Yükseltimi
Uyumlu SSD sürücüler ile masaüstü ve dizüstü bilgisayarların hız ve depolama kapasitesi kolayca artırılabilir. Sıradan bir SSD, tipik bir 7200RPM sabit disk sürücüden-HDD yaklaşık on kat daha hızlıdır.
Bazı durumlarda kaydetme esnasında hata mesajları ile karşılaşırsınız. Yine aynı şekilde kullanım sırasında uygulamaların kilitlenmesi, dosya taşıma hataları ve büyük dosyalara erişim soruları çoğunlukla bozuk sektörleri işaret eder. Buna bağlı olarak aynı zamanda bozuk sektörler, SSD bozulmalarının da habercisidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri