Kendisi Dünya Seramik Akademisi'ne (WAC) üye seçilmiş olup WAC'ın tek Türk üyesidir.
Prof. Dr. Hasan MANDAL, Kurumun ve Yönetim Kurulunun Başkanıdır. 10/07/2018 tarihli ve 30474 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 3 numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi kapsamında; TÜBİTAK Başkanı Cumhurbaşkanı kararıyla, TÜBİTAK Yönetim Kurulu Üyeleri ve TÜBİTAK Başkan Yardımcıları ise Cumhurbaşkanı onayı ile atanır.
Dr. Hasan MANDAL, 12 Ocak 2018 tarihinden itibaren 22 Şubat 2018 tarihine kadar Sabancı Üniversitesi Rektör Vekili olarak görev yapmıştır. 22 Şubat 2018 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan müşterek kararname ile TÜBİTAK Başkanı olarak atanmıştır. Kendisi halen YÖK Üyesi olarak da görevine devam etmektedir.
1965 yılında Eskişehir'de doğan Hasan Mandal, ilk, orta ve lise eğitimini sırasıyla Yunusemre İlkokulu, Devrim (Atatürk) Ortaokulu ve Motor Meslek Lisesi'nde tamamladı.
21/02/2022 tarihli ve 31757 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 45 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile TÜBİTAK Başkanlığına ve TÜBİTAK Yönetim Kurulu Başkanlığına atanmıştır.
İlgili 28 soru bulundu
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu veya kısaca TÜBİTAK, Türkiye'de bilim ve teknolojiyi teşvik etme, yönlendirme ve popülerleştirmeyi amaçlayan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ilgili kuruluşlarından olup özel hukuk hükümlerine tâbidir.
T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın ilgili kuruluşudur.
Biz Kimiz?
Bunun üzerine Hasan Mandal'ın hayatı ve kariyeri merak edildi. HASAN MANDAL KİMDİR? 1965 yılında Eskişehir'de dünyaya gelen Hasan Mandal, 1987 yılında ODTÜ Metalurji Mühendisliği bölümünden mezun olup, 1992 yılında Newcastle Üniversitesi'nden Doktora unvanını aldı.
Hasan Mandal, (d.1965, Eskişehir) Türk akademisyen ve TÜBİTAK başkanı.
Halen Atatürk Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Üniversite bünyesinde Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm Başkanlığı, Dekan Yardımcılığı, Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü, Enstitü Müdürlüğü ve Senatörlük görevlerini yürütmüştür.
İnsan kaynağının çalışma alanlarına göre dağılımı 4 ana gruptan oluşmaktadır. Personelin %15'i TÜBİTAK Başkanlık'ta, %85'i ise Ar-Ge ve Ar-Ge Kolaylık Birimlerinde görev yapmaktadır. Kurumuzda, 31 Aralık 2021 tarihi itibarıyla 5.817 personel aktif olarak görev yapmaktadır.
ile değiştirilen Kuruluş Kanunu'nun 1. maddesine göre kuruluş amacı; "Türkiye'de müsbet bilimlerde araştırma ve geliştirme faaliyetlerini ülke kalkınmasındaki önceliklere göre geliştirmek, özendirmek, düzenlemek ve koordine etmek; mevcut bilimsel ve teknik bilgilere erişmek ve erişilmesini sağlamak"tır.
Dr. İbrahim KILIÇASLAN evli ve 3 çocuk babasıdır.
1973 yılında Hacettepe Üniversite Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. 1973-1976 yılları arasında Mardin'de askeri doktor olarak kıta hizmetinde bulundu.1976-1980 yılları arasında Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde Ortopedi ve Travmatoloji İhtisası yaptı.
ş) Yönetmelik: Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Temel Bilimler Araştırma Enstitüsü Yönetmeliği'ni, ifade eder.
Madde 3- Bu Yönetmelik, 17/7/1963 tarih ve 278 sayılı Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Kurulması Hakkında Kanunun 4 üncü maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.
Yasemin IŞIK ÖRGÜÇ - Özel Kalem Müdürlüğü - TÜBİTAK MARMARA ARAŞTIRMA MERKEZİ | LinkedIn.
Ardından "teknik" yerine "teknolojik" kelimesinin kullanılması ile 2005 yılında kurumun adı son halini almıştır. Bir devlet kurumu olan TÜBİTAK, doğrudan Başbakanlığa bağlıdır. Merkezi Başkent Ankara'dadır. Başlıca amacı, Türkiye'de bilim ve teknolojinin teşvik edilmesini sağlamaktır.
TÜBİTAK, bilimsel ve teknolojik alanlarda araştırma ve teknolojik gelişmeyi, ulusal ekonomik kalkınma hedeflerine göre düzenlemek, koordine etmek ve özendirmekle görevli, idari ve mali özerkliğe sahip bir kuruluştur.
Mustafa Sancar, Cahit Arf Bilgi Merkezi'nden sorumlu olacak. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'na bağlı (TÜBİTAK) Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi'nin (ULAKBİM) Müdür Yardımcılığı görevine Ankara Hayvanat Bahçesi Müdürü Mustafa Sancar getirildi.
Yarışmaya, başvuru sırasında Türkiye'de ve KKTC'de öğrenim gören ön lisans veya lisans öğrencileri katılabilir. Yarışmaya bireysel olarak veya en fazla üç öğrenciden oluşan takımlar halinde başvuru yapılabilir. Başvuru, takım temsilcisi tarafından takım adına yapılır.
"1972 yılında kurulan TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM), çalışmalarını Kocaeli'de “TÜBİTAK Gebze Yerleşkesi”nde sürdürmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri