Bir bardak kaynamış mısır suyu atılması gereken bir atık değil içilmesi gereken bir katıktır. Soğuyan mısır suyunu baharatlarla zenginleştirip yemeklere katabilirsiniz. Haşlanmış mısır suyu çok mimtarda vitamin ve mineral barındırır.
Mısırı kaynattığınız su, aslında lavaboya dökülmesi gereken bir atık değil yemekleri güzelleştirebilecek lezzetli bir katıktır. Mısır suyunu sevdiğiniz baharatlarla karıştırarak salata ve çeşitli yemeklere katabilir, farklı lezzetler elde edebilirsiniz.
- Yüksek lif içeriğinden ötürü aynı zamanda formda ve fit kalmaya yardımcı olur. - İyi bir sindirim sistemi sağlığına katkı sağlar. - B1, B2, B3 ve C vitaminlerinin sağlamış olduğu enerji sayesinde yorgunluk ile mücadele etmeye destek verir. - Mısır suyu; yüksek doymamış yağ içeriğiyle, kötü kolesterolle savaşır.
- Mısır suyu; yüksek doymamış yağ içeriğiyle, kötü kolesterolle savaşır. - Mısır suyu; cilde uygulanınca, cilt kusurlarının tedavi edilmesine yardımcı olmaktadır. Bununla beraber mısır suyu, cildi yumuşatan bir özelliğe sahiptir. - Mısır suyu; ishali önlemeye yardımcı olur.
MISIR SUYU
Mısırı haşladıktan sonra suyunu küçük kapların içine koyun ve saklayın. Daha sonra baharatlarla zenginleştirerek çorbalarınızın içine koyabilirsiniz. Ayrıca eğer bahçeniz varsa ya da çiçek bakıyorsanız mısır suyunu gübre olarak kullanılabilirsiniz.
İlgili 37 soru bulundu
Birinci sulama ara çapa işlemi sonrası mısırın boyutunun 10-15 cm uzandığı dönemde yapılır. İkinci sulama boğaz doldurma işleminden sonra gerçekleştirilirken üçüncü sulama mısırın tepe püskülünün çıkmasından önce gerçekleştirilir. Dördüncü ve son sulama ise süt olum devresi gerçekleştirilmektedir.
Haşlanan mısırları soğuk sudan geçirip suyunu güzelce süzün. Suyu tamamen süzülen mısırları saklama kabına ya da dondurucu poşetlerine dilediğiniz miktarda ekleyin. Kullanılan kabın ağzının kapalı olmasına özen göstermelisiniz. Hava alan besinlerin bozulma ihtimali yüksektir.
Bir bardak kaynamış mısır suyu atılması gereken bir atık değil içilmesi gereken bir katıktır. Soğuyan mısır suyunu baharatlarla zenginleştirip yemeklere katabilirsiniz. Haşlanmış mısır suyu çok mimtarda vitamin ve mineral barındırır.
Mısırlarınızı haşlarken daha ilk aşamada suyun içerisine tuz atmayın. Aksi halde mısırlarınızı sertleştirirsiniz. Tuzu biraz daha haşlanmaya başladıktan sonra ilave edebilirsiniz. Daha yumuşak mısırlar elde etmek isterseniz yarı oranda süt yarı oranda da su kullanarak mısırlarınızı haşlayabilirsiniz.
İçerdiği yüksek miktarda lif sayesinde sindirim sürecinin daha rahat işlemesine katkıda bulunur. Bu özelliği ile kabızlık, ishal gibi birçok bağırsak sendromu ve kolon kanserini önlemeye yardımcıdır. Halk arasında “kansızlık” olarak bilinen anemi rahatsızlığına iyi gelen besinlerden biri, pek bilinmese de mısırdır.
Mısır, normal tencere ve düdüklü tencerede çok farklı sürelerde pişer. Her iki tencerede de benzer lezzeti yakalamanız mümkün, biz bu tarifimizde alüminyum tencere kullandık. Mısır haşlama düdüklü tencerede suyu kaynamaya başladıktan sonra (ya da düdüğü ötmeye başladıktan sonra) genellikle 30 dakikadır.
Haşlanmış mısır tam tahıllı besinler grubuna girer ve içerisinde bol miktarda lif barındırır. Bu nedenle haşlanmış mısır özellikle diyet yapanlara önerilmektedir. Haşlanmış mısırın içerisinde yer alan bolca lif ve çeşitli vitamin ve mineraller sağlıklı bir şekilde kilo vermenize yardımcı olabilir.
Mısırın yüksek miktarda karbonhidrat içermesi sindirim sistemi ve bağırsak sağlığını korur. Sindirim sistemi sağlığı açısından oldukça faydalı olan mısırın bu özelliği sayesinde bağırsak sendromu, kabızlık, ishal gibi sorunlar oluşmaz.
- Mısır kan şekerini yüklettiği için diyabet hastalarının tüketmemesi gerekir. Yan etkileri oluşabilir. - Fazla tüketilen mısır bağırsaklarda gaz problemine neden olur. Biriken gaz hem bağırsaklara zarar verir hem de karında şişkinliğe neden olur.
Lif içeriğinin yanı sıra kabızlık giderme ve bağırsak çalıştırma gibi faydaları da bulunan mısır, diyet sırasında meydana gelen kabızlık sorununa çare olabilir. Sindirimi kolaylaştırır.
Mısır tam bir vitamin deposudur. B1 vitamini, patotonik asit B5 vitamini, folat, niasin B3 Vitamin ve C vitaminini de bol miktarda içermektedir. Mısır ayrıca diyetsel liflerin, fosfor ve magnezyum minerallerinin iyi bir kaynağıdır. Düşük yağlı kompleks karbonhidrata sahiptir.
Tane tane ayıkladığınız mısırları derin bir tencere içine koyun. Üzerini 1 parmak geçecek kadar su koyun. Arzu ettiğiniz kadar tuz serpiştirip, 20dk kadar haşlayın. Mısırlar yeterince yumuşadığında ocaktan alın.
Mısırları haşlarken içine attığınız şeker de mısıra hem güzel bir tad verir, mısırı yumuşatır ve çabuk pişmesini kolaylaştırır. Eğer mısırları düdüklü tencerede yapacaksanız, süt mısırı 30-35 dakikada pişerken, orta olgunlukta bir mısır 1 saatte pişebiliyor.
Tencereye mısırların üzerini geçecek kadar sıcak su koyup, bir tatlı kaşığı şeker ekleyin ve mısırları 30 dakika boyunca haşlayın.
Şeker oranı yüksek süt mısırı olarak tohumu satılan tatlı, süper tatlı veya silajlık mısırdan elde edilen süt mısırlarını yemek için tencerede kaynattığımızda ''kara su '' ortaya çıkar. Bu kara suyu tencere de çok kaynatmanızın oluşturduğu mısırdaki yüksek şekerintepkimeye girerek '' yanması '' oluşturur.
Aynı zamanda mısır haşlaması suyu, sindirim sistemini temizler. Bağırsak parazitlerini azaltır. Mide asidini dengeleyerek, ülser ve reflü gibi hastalıkları önler.
Bunun yanında bu özelliği yardımıyla kabızlık gibi sorunları ortadan kaldırarak dışkının dışarı atılmasını kolaylaştırır ve dolaylı olarak kilo vermeye yardımcı olur. Mısır kabızlık, hemoroid sorunları ve kolon kanserini önleme noktasında sağlığımıza ciddi anlamda katkıda bulunabilir.
Kahvaltıdan önce mısır tanelerini kaynatıp bir bardak olarak hem suyu hem taneleri tüketen Koreliler, metabolzmayı hızlandırdığı yönünde açıklamalarda bulundu. Aynı zamanda mısır haşlaması suyu, sindirim sistemini temzler. Bağırsak paraztlerin azaltır.
Bununla da yetinmeyeceğiz, mısırları ayıkladıktan sonra onları buzlukta taptaze kalacak şekilde saklayacak ve kış boyunca yaz esintili mısırları tariflerimizde rahatlıkla kullanacağız.
Dondurucuda Haşlamalık Mısır Tarifi Nasıl Yapılır? Yazdan taze mısırları alalım ve kabuklarını soyup hiç bir işlem yapmadan buzdolabı poşetine bırakıp dondurucumuza bırakalım. Kışın istediğimiz zaan çıkarıp düdüklüde pişirip mısır özlemimizi giderelim. Harika oluyor, deneyin derim.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri