Karaciğer ve safra kesesinde biriken toksinlerin temizlenmesinde patates suyu kullanılır. Taş ve kum gibi böbrek rahatsızlıklarının önlenmesinde ve idrar yolu iltihaplarının temizlenmesinde de patates suyu kullanılabilir. Patates suyu ağız içi yaralarında ve diş iltihaplarında fayda gösterir.
Patatesin içerisinde bulunan nişasta ve mineraller de cilt sağlığı için oldukça faydalı olduğunun bir göstergesi niteliğindedir. Patates suyu saça ve cilde doğrudan uygulanabileceği gibi aynı zamanda hazırlanan maskelerin içerisine de katılarak kullanılabilmektedir.
Haşlanmış patates suyu öncelikle mide rahatsızlıklarına, kabız problemine ve bazı cilt hastalıklarına iyi gelmektedir. Ayrıca haşlanmış patates suyu zayıflamaya da yardımcı olmaktadır. Patateste oldukça fazla lif bulunmaktadır. Bu yüzden diyabet hastaları için birebirdir.
Antioksidan Kaynağı Patates Suyunun Faydaları
Kolay ulaşılabilirliği sayesinde hemen her sofrada kendine yer bulan patatesin suyu da birçok farklı alanda oldukça faydalıdır. Patates, suyu çıkarılarak kullanıldığında başta cilt olmak üzere vücudun birçok kısmında iyileştirici etkiler gösterir.
Ama bazı uygulamaların bahçedeki toprak kalitesini de etkilediği ortaya çıkmıştır. Haşlanmış patates suyu uygulamasını gerçekleştirmemeniz bitkilerinizin sağlığı açısından çok daha iyi olacaktır.
İlgili 15 soru bulundu
Çiğ patates suyunun tadı biraz buruk ve acı olduğundan içine havuç suyu da ekleyerek tatlandırabilirsiniz. Bu doğal şifayı sabah kahvaltıdan önce aç karna bir bardak içebilirsiniz. Dilerseniz akşam yatmadan önce de içebilirsiniz, anca günde 2 bardaktan fazla içmemeye dikkat etmelisiniz.
Patates maskesi tüm ciltler için uygun olan bir maske türüdür. Maskeyi denerken patatesi çiğ şekilde ve suyunu alarak kullanmanız tavsiye edilir. Maske tarifleri içeriğine göre patatesin püresi, patatesin suyu ve rendesi şeklinde hazırlıklar yapabilirsiniz. Etkilerini görmek için düzenli şekilde uygulamanız gerekecek.
Patates suyu maskesi cilt için koruma kalkanı oluşturarak içeriğinde bulunan nişasta sayesinde cildi yüzeyini eşitleyerek gerdirmektedir. Cilt için yaşlanma belirtilerini ve kırışıklıkları gidermeye faydalıdır. Patates suyu maskesi yüze canlılık ve parlaklık getirerek cilt tonunu eşitlemekte faydalı olmaktadır.
Patates suyu sindirim sisteminin sağlıklı işleyişine yardımcı olur. Kabızlık, ishal, şişkinlik, mide yanması ve hazımsızlık gibi problemlere karşı etkilidir. Sabahları içilen patates suyunun reflü hastalarına iyi geldiği yönünde veriler bulunmaktadır. Patates suyu vücuttan zararlı maddelerin atılmasına yardımcı olur.
Yukarıda da bahsedildiği üzere patates suyunun genel vücut sağlığına birçok faydası bulunuyor. Çiğ patates suyunun faydalarından en iyi şekilde yararlanmak için ise aç karnına tüketilmesi tavsiye edilir.
Lifli yapısı sayesinde ve düşük kalorisiyle yansın yağlar! Bir hafta boyunca sabahları aç karna içtiğiniz patates suyu yağ yakımını hızlandırır. Lifli yapısı sayesinde tokluk hissi kazandırır. Patates suyu diyetini uygularken beslenme planınızdan şekerli yiyecekleri çıkarmanız gerekir.
Patatesin kabuklarını soyun ve rendenin ince kısmıyla rendeleyin. Rendelediğiniz patateslerini suyunu iyice sıkarak bir kaba aktarın. Bu suyla kuru olan yüzünüzü yıkayın, posasını da göz altlarınıza ve burun üzerine koyarak bir süre bekletebilirsiniz. Ardından yüzünüzü bol suyla durulayın.
-Harika bir potasyum kaynağı olan patates suyu, bileşenlerindeki potasyum sayesinde cildin elastikiyetini arttırıyor. -Cildimizdeki erken yaşlanma belirtilerini en aza indirgeyerek, ince kırışıklıklar ve çizgiler ile savaşıyor.
Haşlanmış patates genellikle mide-bağırsak enfeksiyonu geçiren kişilerce tüketilir. İshal (diyare) ve mide bulantısı olan bu kişilere çoğunlukla haşlanmış patates tavsiye edilir. Sindirimi kolay olan patates, ishal durumunda yorgun düşmüş sindirim sisteminiz için bir tercih sebebi olur. Aynı zamanda enerji de verir.
Patatesin içinde yağ olmadığı müddetçe haşlanmış patates oldukça faydalıdır ve tok tuttuğu için kilo vermeye de yardımcı olur.
Diyet listesine eklemeniz gereken şey, 2 hafta boyunca günde 2 defa çiğ patates suyu içmek. Öncelikle taze patates tercih etmeniz gerekir. Taze patatesin besin değeri, çiğ patatese oranla daha fazladır. Patatesleri dilim dilim keserek, katı meyve sıkacağında sıkıp suyunu çıkarın.
Patates ve patatesin suyu doğal bir peeling maddesi olarak tanımlanabilir. Bu ise cildi ölü deriden arındırır. Patatesin içeriğinde bulunan amino asitler ile ciltteki lekelerin yok edilmesi mümkündür. Antioksidan özelliği ile ciltte bulunan kızarıkların ve yaraların daha kolay ve çabuk iyileşmesine destek olur.
Bol miktarda A, C, K, E ve B6 vitaminleri içeren, fosfor, kalsiyum, potasyum, magnezyum, bakır, folik asit ve beta-karoten kaynağı olan patates suyu, adeta doğal bir tonik etkisi gösterip, cildimizi sıkılaştırıyor.
Beyazlatıcı etkisi ile bilinen doğal özlerden biri de zerdeçal. Zerdeçal tozu, buğday unu ve limon suyunu karıştırarak yüzünüzde 15 dakika bekletmelisiniz. Ardından ılık su ile cildi yıkayarak temiz ve daha beyaz görünüm elde edebilirsiniz.
Rendelediğiniz patatesin suyunu sıktıktan sonra bu suyu yüzünüze sürün. Yaklaşık 15-20 dakika kadar bekledikten sonra yüzünüzü bol su ile yıkayın. Bu maske haftada bir uygulanabilir.
Uygulanması: Patatesi sütün içerisinde kabuğunu soyarak haşlayın. Zeytinyağını da haşlandıktan sonra içine koyun ve iyice ezerek karıştırın. Maskeyi yüzünüze ve boynunuza uygulayın. 15 dakika sonra yıkayın.
Patates Suyunun Faydaları İbrahim Saraçoğlu tarafından da sık sık dile getirilmiştir çünkü patates suyu aslında öncelikle doğal bir ağrı kesicidir. Genelde yaşlı insanlarda gözlemlenen şiddetli eklem iltihaplanmasını önlemeye yardım ede patates suyu kemik yapısının da güçlendirilmesini sağlar.
Bal ve tarçın maskesi
Sadece 2 malzemeden oluşan bu mucizevi maske, akne ve ciltteki pürüzler gibi cilt problemleri ile savaşıyor. Yüzünüzü iyice temizledikten sonra bal ve tarçın karışımını iyice karıştırıp yüzünüze uygulayın. 10-15 dakika beklettikten sonra ılık su ile durulayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri