Mide yanmasına karşı iyi gelmektedir. Sindirim sistemine iyi gelmektedir. Hazımsızlık sorunlarına ve kabızlık, şişkinlik gibi rahatsızlıklarda da patates suyunun faydalı olduğu bilinmektedir. Haşlanmış patates suyunun aynı zamanda saç ve cilt sağlığı için de oldukça faydalı olduğu söylenebilir.
Haşlanmış patates suyu öncelikle mide rahatsızlıklarına, kabız problemine ve bazı cilt hastalıklarına iyi gelmektedir. Ayrıca haşlanmış patates suyu zayıflamaya da yardımcı olmaktadır. Patateste oldukça fazla lif bulunmaktadır. Bu yüzden diyabet hastaları için birebirdir.
Kabızlık, şişkinlik, mide yanmasına iyi geliyor
Gastrit, mide gazı ve mide ülserine doğal bir ilaç olarak kullanılan patates suyu aynı zamanda kronik kabızlık ya da ishal durumları yaşayanların da bağırsak düzenini yeniden sağlıyor.
Patates Suyunun Faydaları İbrahim Saraçoğlu tarafından da sık sık dile getirilmiştir çünkü patates suyu aslında öncelikle doğal bir ağrı kesicidir. Genelde yaşlı insanlarda gözlemlenen şiddetli eklem iltihaplanmasını önlemeye yardım ede patates suyu kemik yapısının da güçlendirilmesini sağlar.
Her gün düzenli olarak 2 bardak kadar içilen çiğ patates suyu eklemlerde birikmiş olan ürik asidin kristallerinden vücudu arındırır.
İlgili 34 soru bulundu
Patates suyunu blenderda, katı meyve sıkacağında çıkarabilirsiniz. Zayıflama amaçlı kullanıldığında ise patates suyuna birkaç bardak ihtiyaç duyulabilir. Bu yüzden haşlanan patateslerden elde edilen suyun süzülerek kullanılması gerekir.
Çiğ patates iltihaba iyi gelir mi? Güçlü antienflamatuar bileşiklere sahip olan patates suyu özellikle bel, sırt ve eklem ağrılarının giderilmesinde oldukça başarılı. İltihap ve şişkinlikle mücadele eden çiğ patates suyu ağrıları da şıp diye geçiriyor.
Diyet listesine eklemeniz gereken şey, 2 hafta boyunca günde 2 defa çiğ patates suyu içmek. Öncelikle taze patates tercih etmeniz gerekir. Taze patatesin besin değeri, çiğ patatese oranla daha fazladır. Patatesleri dilim dilim keserek, katı meyve sıkacağında sıkıp suyunu çıkarın.
Bir hafta boyunca sabahları aç karna içtiğiniz patates suyu yağ yakımını hızlandırır. Lifli yapısı sayesinde tokluk hissi kazandırır. Patates suyu diyetini uygularken beslenme planınızdan şekerli yiyecekleri çıkarmanız gerekir. Aynı zamanda karbonhidrat tüketimini en aza indirmeniz önemlidir.
Patatesleri isterseniz bir süre sirkeli suda bekletebilirsiniz. Böylelikle kabuklarının iyice temizlendiğinden emin olabilirsiniz. Temizlediğiniz kabuklu patatesleri küçük küpler halinde kesin ve meyve sıkacağı kullanarak suyunu çıkarın. Patates suyunu birkaç dakika buzdolabında bekletin.
Sindirim sistemine iyi gelmektedir. Hazımsızlık sorunlarına ve kabızlık, şişkinlik gibi rahatsızlıklarda da patates suyunun faydalı olduğu bilinmektedir. Haşlanmış patates suyunun aynı zamanda saç ve cilt sağlığı için de oldukça faydalı olduğu söylenebilir.
Patates suyu sindirim sisteminin sağlıklı işleyişine yardımcı olur. Kabızlık, ishal, şişkinlik, mide yanması ve hazımsızlık gibi problemlere karşı etkilidir. Sabahları içilen patates suyunun reflü hastalarına iyi geldiği yönünde veriler bulunmaktadır. Patates suyu vücuttan zararlı maddelerin atılmasına yardımcı olur.
Midedeki gazı ve asitleri gidererek sindirimi kolaylaştırır, mideyi rahatlatır. Patates vitamin ve mineral açısından zengin bir sebze olduğu için, sinir sistemi üzerinde düzenleyici bir etki sunar.
İnsülin direnci konusunda patatesin içerdiği nişasta varlığı diyabet rahatsızlığında dikkatli tüketilmesini gerektirmektedir. Patates tüketiminde özellikle aşırı yağ içinde kızartma şeklinde tüketilmesi ise kilo problemlerine neden olmaktadır.
Haşlanmış patates,kabızlık ve ishal durumlarında kurtarıcıdır. Mide bağırsaklarını dengeler ve sağlıklı bir şekilde işlevselliğini sürdürmesine yardımcı olur.
Patates suyu kan şekerini dengeler. İçerisinde karoten ve B6 vitamini içeren patates suyu insülin görevi görerek kan şekeri seviyesini dengeleyebilir.
Patates suyu ciltteki yağların arındırılmasında ve tonik olarak kullanılabilir. Patates suyu, yaklaşık 10-15 dakika bekletilmesi gerekir.
Mide fıtığında, midenin asitlenmesi kişilere zorlu dakikalar yaşatır. Bu duruma ise patates suyuyla çözüm bulunur. Patates suyundaki mineraller midenin asitlenmesini önler ve mideyi rahatlatır.
Patates, antibakteriyel bir besindir. Bu yönü ile ciltte oluşan leke ve mikropları yok eder. Çiğ şekilde cilde uygulanan patates, düzenli bir uygulama sonrasında cildin rengini açacaktır. Yaz mevsimi sonrasında oluşan güneş lekesine, doğum sonrası olan cilt kararması ve lekesinde çiğ patates ile maske deneyebilirsiniz.
Patates suyu, kabızlık, mide yanması gibi sindirim sistemi problemlerine karşı en iyi savaşçılardan biridir. Eğer sindirim sistemi ile ilgili sorunlar yaşıyorsanız patates suyu tüketmeyi deneyebilirsiniz. İltihapları kurutarak eklem ağrılarını azaltıyor.
C vitamini içeren patates suyu grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi hastalıkların tedavisinde kullanılabilir. Patates suyu sabah aç karnına içildiğinde reflü hastalarına iyi gelir.
Haşlanmış patates genellikle mide-bağırsak enfeksiyonu geçiren kişilerce tüketilir. İshal (diyare) ve mide bulantısı olan bu kişilere çoğunlukla haşlanmış patates tavsiye edilir. Sindirimi kolay olan patates, ishal durumunda yorgun düşmüş sindirim sisteminiz için bir tercih sebebi olur. Aynı zamanda enerji de verir.
ABD'deki Scranton Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, günde birkaç porsiyon haşlanmış patates yemenin kilo aldırmadan tansiyonu düşürdüğünü ortaya çıkardı.
Patates gibi lifli ya da posalı gıdalarla şekerli yiyeceklerin tüketimine bağlı bir şekilde gaz artabilir. Bağırsaklarda sindirimi önemli ölçüde kolaylaştıran lifli gıdalar, kontrolsüz bir şekilde tüketildiği zaman gaz yapar.
Püre yapmak için kabuklarını soyduğun ve irice doğradığın patateslerin haşlanma süresi yaklaşık 20 dakikadır. Eğer patatesi kabukları ile haşlamak istersen haşlama süresi yaklaşık 40 dakikadır. Düdüklü tencerede patateslerini haşlayacaksan bu sefer yaklaşık 10 dakika pişirmen yeterli.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri