Hassas cilt tipleri de dahil tüm cilt tipleri Hyaluronik asit içerikli ürünler kullanabilir.
Laktik asit, glikolik aside göre daha nazik ve hassas sonuçlar yaratır. Bu nedenle laktik asidi en çok hassas ve kuru cilt tipleri için öneririz.
Glikolik asit olarak da bilinen AHA, hassas cilde sahip olanlar veya peeling konusunda yeni olanlar için uygundur. AHA aynı zamanda suda çözünen hafif bir kimyasal eksfoliyatördür ve bu özelliği, ölü cilt hücrelerinin parçalanmasına ve yok olmasına yardımcı olurken, aynı zamanda cildinizi nemli tutmaya devam eder.
Bu sebeple hassas ciltlere sahip olan kişiler diğer cilt tiplerine göre daha dikkatli bir şekilde kullanmalıdır. Hassas cilt yapısına sahip kişiler Salisilik asit yüzdesine bakarak tercih yapabilir. İlk önce düşük bir oranla başlayıp cilt alıştıkça yükselterek devam edebilirler.
İç ve dış etkenlerle karşı önlemler alınmalıdır: Sıcak ve soğuk hava değişimlerine dikkat edilmeli, Ciltte hassasiyet yaratacak ürünler ve cilde uygun olmayan kozmetik kullanımlarından kaçınılmalı. Ciltte hassasiyet yaratabilecek temizleyiciler ve bakım kremleri kullanılmamalıdır.
İlgili 42 soru bulundu
Hassas ciltler, yatıştırıcı ve sakinleştirici etkisi olan bakım serumlarını tercih etmelidir. Ürünlerin içeriğinde papatya, aloe vera, yosun özü, niacinamide gibi bileşenler varsa, bu ürünleri tercih edebilirsiniz. Bakım serumları, güneş ışınlarına karşı cildinize korumaya destek olur.
Mümkünse sadece iyi nem ve güneş korumasına ağırlık verilmelidir. Hassas ciltlerin yaygın kullandığı serum, C vitamini serumu. Ciltteki irritasyonu azaltarak yatıştırmayı hedefler.
Gözeneklerini iyi bir şekilde arındırmak, sıkılaşmalarını sağlamak ve siyah noktaları gidermek için senin için en doğru asit: Salisilik asit! Salisilik asit bir meyveden elde edilen bir BHA içeriği. Cildin üst katmanını nazik bir şekilde soyarak, tıkalı gözeneklerin açılmasına yardımcı olan bir asit türü.
Salisilik asit içeren jel, tonik, krem ve öteki ürün çeşitleri her gün kullanıma uygundur. Fakat günlük kullanım miktarı genel olarak 2 veya 3 ile sınırlandırılır. Cildin ihtiyaçlarına bağlı olarak, her gün salisilik asit kullanılabilir.
AHA (Alfa-Hidroksi Asit) ve BHA (Beta-Hidroksi Asit) adı verilen iki farklı asit içerirler. AHA, ölü cilt hücrelerini cildinizin yüzeyinden temizleyerek cildinizi daha canlı hale getirirken, BHA ciltteki yağları ve gözenekleri temizleyerek sivilce oluşumunu önler.
Kimyasal içeriklere en çok tepki veren cilt tipi tabii ki de hassas cilt tipi… Kullandığınız cilt bakım ürünlerinin paraben, silikon, alüminyum, alkol, nanopartiküller, petrokimyasallar, parfüm ve renklendirici içermediğinden emin olmalısınız.
Glikolik asit kullanımının uygun olmadığı durumlardan bazıları şu şekildedir: Alfa hidroksi asitlerin peeling olarak kullanılması etkileri kuru ve hassas cilt tiplerinde tahrişe neden olabilir. Bu nedenle kuru ve hassas ciltlerin glikolik asit kullanması uygun olmayabilir.
Kuru ve hassas ciltlerin bakımının her aşamasında nemlendirici özelliğe sahip ürünler kullanılmalıdır. Bu nedenle cilt temizlenirken de nemlendirici özelliği yüksek, nazik yapılı, jel veya losyon formunda olan temizleyiciler tercih edilmelidir.
Kuru ciltler için c vitamini ise cilde nem sağlayacak ve mat görünümünü ortadan kaldırarak cildin ışıldamasına yardımcı olacaktır. Özellikle hassas cilde sahip olanlar da bu ürünü rahatlıkla kullanabilir. Çünkü hassas ciltlerdeki tahrişi ortadan kaldırarak ciltteki kızarıkları azaltacak, cildi rahatlatacaktır.
Hassas cildini nemlendir
Hassas ciltler için en iyi nemlendiriciler, ciltteki nemi korurken, aynı zamanda hassasiyet seviyelerini arttıran kirlilik, hava ve sert kimyasallar gibi çevresel faktörlere karşı da korur. Hassas ciltler için en iyi krem, komedojenik olmayan (yani gözenekleri tıkamayan) bir kremdir.
Cilt kusurlarını düzeltme ve cildi yatıştırma özelliği sayesinde niacinamide her yaş için uygun bir içeriktir. Hassas ciltler dahil tüm cilt tipleri kullanabilir.
Kimyasal asitler çoğu cilt rahatsızlığının tedavisinde faydalı olduğu kadar yanlış kullanıldığında da bir o kadar zararlı olabilirler. Her cildin bariyer fonksiyonlarının işleyişi farklıdır, her cildin yapısı ve hassasiyetleri de farklıdır ve dolayısıyla her cildin asit tolerasyonu aynı değildir.
C vitamininin, salisilik asit ve glikolik asit gibi AHA/BHA formları ile birlikte kullanılması C vitaminini etkisiz hale getirebileceğinden önerilmemektedir. Bu içerikler birlikte kullanıldığında tahrişe neden olabilme olasılığı barındırır.
Bu nedenle ise yüz serumu sürüldükten bir süre sonda nemlendirici kullanmak cildinize iyi gelecektir. Yani evet yüz Serumu sürüldükten sonra nemlendirici kullanabilirsiniz.
Alfa Hidroksi Asitler (AHA)
AHA lar Glikolik asit, Laktik asit, Malik asit, Mandelik asit, Tartarik asit ve Sitrik asitten oluşan bir asit grubudur. Tüm bu asitler cilt yüzeyini eksfolye etmeye yardımcı olurlar. Fakat aralarında en küçük molekül yapısına sahip olan Glikolik asit cilt için en faydalı olan AHA dır.
Hyalüronik asidi; ciltte kırışıklık etkilerini görmeye başlayan kişiler, sivilceli ve aşırı kuru cilde sahip olan kişiler, gün boyu dolgun ve canlı bir cilde sahip olmak isteyen tüm kişiler yaptırabilir.
Cilt bakımında kullanılan asit çeşitleri en basit haliyle hidroksi asitler ve diğer asitler şeklinde ayrılabilir. Aynı zamanda cilt soyucu asitler olarak da bilinen hidroksi asit çeşitlerinden ziyade alfa hidroksi asit (AHA) ve beta hidroksi asit (BHA) cilt bakımında en sık kullanılanlar arasında yer alır.
Özellikle kuru ve hassas ciltlerde kullanımına dikkat edilmesi gerekir. Retinol güçlü bir içeriğe sahip olduğu için ciltte tahribat yaratabilir, bu nedenle cildi düzenli bir şekilde nemlendirmek önemlidir. Soyma etkisi olduğu için özellikle kuru ciltlerde daha dikkatli olması önerilir.
Örneğin, gül sabunu, çay ağacı sabunu gibi içeriği ve hidrasyon özellikleri sayesinde nemi tutan ürünler kuru ve hassas ciltler için sabun seçiminde doğru seçimlerdir. Aynı zamanda aloe vera sabunu da kuru ve hassas bir cilt için doğru bir sabun tercihi olacaktır.
Cildin canlılığını ve nemliliğini sağlayabilir. Cilde esnek bir görünüm sağlayarak kırışıklığın azalmasında etkili olabilir. Eklem ve kasların sağlıklı hareket etmesinde ve hareketin sürdürülmesine yardımcı olabilir. Yaraları iyileştirici özelliğinden dolayı merhem veya ilaçlarda kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri