Doğrulanmış Cevap. Allah şifa versin de denebilir.
Hasta olan birine sen hastasın yani şu hastalığın var denildiğinde hastanın "ben hastayım" demesi gerekir. Çünkü bu durumda sadaka ve hastalıkların gizlenmesi (sünneti)ne aykırı gelinmiş olmaz.
Geçmiş olsun. ⏩ Duydum ki hasta olmuşsun, sana ilaç olarak sevgimi yolluyorum. En kısa zamanda iyileşmen dileğiyle. ⏩ En kısa zamanda iyi olmanı dilerim.
İlgili 41 soru bulundu
Bunu da atlatacaksın, geçmiş olsun!” “Benim için çok şey ifade ediyorsun, umarım yakın zamanda çok daha iyi olacaksın! “Süper güçlerini kullan ve çabucak iyileş!” “Lütfen hasta yatağında yalnız olmadığını ve yüreğimin daima seninle olduğunu bil, geçmiş olsun!”
» ZİYARETE GELİRKEN HEDİYE OLARAK YİYECEK GETİRMEYİNİZ.
» Hasta mahremiyetine saygı gösterilmelidir. » Ziyaret esnasında, moral bozucu söz ve davranışlardan kaçınılmalıdır. » Ziyaret saati sonunda, görevlilerin uyarılarını beklemeksizin hasta odaları terk edilmelidir.
Hasta olan bir kişi ziyaret edildiğinde ziyaret eden kişi hasta ve yakınlarına Allah şifa versin dini ifadesini kullanmaktadır.
Hastayken sevdiklerinden ve yakınlarından gelen tatlı bir "geçmiş olsun" temennisi kişinin kalbini yumuşatarak dertlerini unutmasını sağlar. Hasta kişi yakınlarının desteğiyle içinde bulunduğu durumu daha kolay atlatır. Bu nedenle geçmiş olsun mesajı ve dilekleri herkesin sık sık kullandığı iyi dileklerdendir.
Hastalıksa: teşekkür ederim. Diğer ise: geçirenler sağolsun.
Teşekkür ederim balkabağım. Geçen geçti gitti. Diyebilirsin. Berhudar ol evladım denir .
Ne olursa olsun, ne zaman olursa olsun, senin için her zaman burada olacağım. Geçmiş olsun! Çabucak iyileşip, eski sağlığına kavuşmanı dilerim. Geçmiş olsun.
Hadis: «Kim bir hastaya geçmiş olsun ziyaretinde bulunur yahut Allah rızası için bir kardeşini ziyaret ederse, bir münadi ona şöyle nida eder: Dünya ve ahirette hoş yaşayışa eresin. Bu gidişin de hoş oldu. Kendine cennette bir yer hazırladın!» Kategori: Faziletler ve Adaplar .
Fatiha suresi şifa ayetleri içerir. Yasin süreside şifa için okunan surelerden biridir. Yasin suresini hasta olan kişinin kendisi okuyabileceği gibi bir başkası da hastanın yanına gelerek Yasin suresini okuyabilir. Bunun dışında şifa olsun diye; Haşr suresinin son üç ayeti, Amenerrasulü ve Ayetel kürsi sureleri okunur.
Şifa duasının Arapça okunuşu şu şekilde ifade edilmektedir: "Ezhibil-be'se rabben'nasi eşfi ve enteş'şafi la şifae illa şifauke şifaen la yugadiru sekame." biçiminde olmaktadır.
Bismillahi arkıyke min kulli şeyin yu'zike min şerri kulli nefsin ev aynin hasidin, Allahu yeşfike bismillahi arkıyke. Hz. Peygamber, bir rahatsızlıkları olduğu zaman Muavvizeteyn sûrelerini okur, kendi üzerine üfler ve onu eliyle üzerinden silerdi.
HASTA ZİYARETİNE GELMEMESİ GEREKEN KİŞİLER
» 12 yaş altı çocuklar. » Ateş, öksürük, aksırık ve balgam çıkarma gibi şikâyeti olanlar. » Bilinen bir enfeksiyon hastalığı olan hastalar. » Herhangi bir kronik hastalığı olan hastalar.
Hepimiz biliyoruz ki kültürümüzde ameliyat olan kişiye geçmiş olsun diye hastane ziyareti veya ev ziyareti önemli bir yere sahiptir. Tabi ki bu ziyarete eli boş gidilmez.
Mümkünse hasta/yaralının adı öğrenilerek kendisine adı ile seslenilmelidir. Tüm dikkat hasta/yaralıya yönlendirilerek, göz teması kurulmalı ve ciddiyetle dinlenilmelidir. Kişi konuşurken araya girilmemeli, anlatacaklarını bitirmesine izin verilmelidir. Konuşurken beden dili kullanılmalıdır.
Tavuk çorbası, paça çorbası, portakal, greyfurt, mandalina, limonlu çay, zencefil, ekinezya, kuşburnu, adaçayı, kekik çayı, okaliptus çayı, bal, soğan ve sarımsak grip hastalığına faydalı olan başlıca besinlerdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri