Bebek hastane çıkışında mevsime uygun kıyafetler, temizlik ve bakım ürünleri ve puset yanınızda bulundurmanız gereken eşyalar arasında yer alır.
Doğum çantası dışında hastaneden çıkarken bazı ekipmanlara ihtiyacınız olabilir. Doğumdan sonra bebeği taşımak için portbebe ve arabada güvenli seyahat için araba koltuğu gerekir.
Hastane çıkışı setinde bebek için gerekli olan yelek, eldiven, çorap, zıbın, body, tulum, patikli alt ve hırka gibi bebek kıyafetleri yer almaktadır. Bunun dışında battaniye, mendil ve önlük gibi yine yeni doğan bebekler için gerekli malzemeler bulunur.
Bebek hastane çıkışı genellikle yelek, zıbın, patikli alt, çıt çıtlı body, eldiven ve bereden oluşur. Bunlara ilaveten battaniye, önlük, göbek bağı ve mendil de içerenleri vardır. Bu saydıklarımız hastanedeyken bebeğinize fazlasıyla yetecektir.
Hastane çıkışı setlerinde bebeğinizin ihtiyaç duyacağı bütün giyim parçaları olduğu için tek seferde bütün ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Bu nedenle, doğumdan önce bebeğiniz için hastane çıkışı setlerinden en az iki tane satın almalısınız.
İlgili 22 soru bulundu
Bebekler doğdukları andan itibaren oldukça fazla ihtiyacı olan ilk kıyafetleri genellikle zıbınlar, tulumlar, ayağı açık tulumlar, uzun pantolonlar, şapka, eldivenler ve hastane çıkışlarıdır. Bebekler ilk etapta hızlı büyüyecekleri için bu ürünler kısa sürede kullanılmaktadır.
yenidoğan bebek için bir-iki tane 50 cm ölçüsünde giysi almanız ve. genellikle 0-3 ay arası için 50-56 cm ölçüsündeki giysileri tercih etmeniz.
Doğumdan 2-3 hafta sonra zıbın yerine, pamuklu atlet veya kısa kollu badiler giydirmeye başlayabilirsin. İlk 3-4 ayı doldurduktan sonra pamuklu tulum tarzında giysiler tercih edebilirsin.
Uzmanlar doğum çantası kaçıncı haftada hazırlanmalı sorusunun cevabını 32. hafta olarak veriyorlar. Hamileliğin 8. ayına denk gelen bu zaman zarfı yaklaşan doğumun hazırlıklarını tamamlamanız için oldukça uygun bir dönem olarak kabul ediliyor.
Bebeklerin giyiminde en önemli parçalarından biri olan iç zıbın, bebeğin cildini korur ve onu sıcak tutar. Aynı zamanda, bebeklerin hareketliliğini kısıtlamayacak şekilde tasarlanır.
Dışarı çıkarırken de kalın bir mont, bere ve eldiven takın. Eğer dışarıdayken bebeğinizin üstüne battaniye sarıyorsanız bunun da ekstra bir kat olduğunu unutmayın. 0-5 derece: Uzun kollu atlet ve çorabın üstüne kalın kazak ve pantolon giydirin. Dışarı çıkarırken de kalın kışlık tulumlar, bere, bot ve eldiven takın.
Normal doğumlarda bedenin eski haline dönebilmesi için 1-2 gün geçmesi ve sonrasında hekimin görüşleri alınarak korse kullanılması önerilmektedir. Sezaryen doğumlarda korse takmak için dikişlerin alınmasını veya doğumdan sonra 2-3 hafta geçmesini beklemek daha uygun olacaktır.
Pijamanın giydirilip çıkarılması her seferde zor ve yorucu olduğundan gecelik bu süreçte kurtarıcı olacaktır. Özellikle yaz doğumlarında kısa kollu veya askılı gecelikler, daha ferah ve rahat hissetmenizi sağlar. Geceliğin doğum sonrasında tercih edilmesinin en önemli sebebi pratik olmasıdır.
Geleneklerimize göre yeni doğan bebeğe altın, altın künye veya maşallah takılır. Nazar boncuklarının, kurdelelerin eşlik ettiği altın ve maşallah bebeğin yatağında bulunan altın yastığına iliştirilir. Altın künye de bebeğe takılabilecek hediyeler arasındadır.
Ne zaman ana kucağı kullanmaya başlanır? Ana kucağı doğumdan itibaren kullanılabilir.
Bebeği en sağlıklı taşıma biçimi ise, kanguru pozisyonu denilen bebeğin sırtının annenin göğsüne yapıştırıldığı, bir elle göğsünden diğeriyle bacak arasında tutulduğu yöntemdir. Diğer bir sağlıklı taşıma biçimi ise, bebeğin omuza yaslanmasıdır.
Çoğu zaman bu olağandışı anı paylaşan bebeğin babası olur ama en yakın arkadaşınızı, annenizi veya kız kardeşinizi de tercih edebilirsiniz. Önemli olan seçtiğiniz kişinin tamamıyla güvendiğiniz, kolay anlaştığınız ve zor durumda tereddütsüz destek verebilecek bir kişi olmasıdır.
Bebek kıyafetlerini yıkamak için en ideal zaman, doğum çantası hazırlığına giriştiğin haftalar olabilir. Yani gebeliğinin 32. haftasına itibarıyla hazırlıklara başlayabilirsin.
Bu detay en önemlilerinden biri. Bu nedenle de hastane çantası, hastane çıkış çantası olarak da bilinir. İçinde mevsimlik bebek battaniyesi, alt değiştirme bezi, tulum, çıtçıtlı body, önlük, banyo havlusu, emzik, biberon, pişik kremi, yelek, hırka, çarşaf gibi ürünler olur.
Bebekler yetişkinlere göre bir kat daha fazla giydirilmeli ve uyurken de üstünün örtülmesi uygun olur. Giysiler bebeğin hareketlerini kısıtlamamalı. Bebeğin sıkıca kundaklanması bebeğin nefes almasını ve kalça ekleminin gelişmesini engelleyebilir.
İlk aylarda bebek hediyelik kıyafet olarak 0-6 ay bedenler alınması önerilmektedir. Ayağa kadar fermuarlı veya çıt çıtlı olan kıyafetlerin seçilmesi, iyi bir tercih olmaktadır. Sık bez değiştirileceği için altının kolaylıkla açılabilmesi, önem arz etmektedir.
Buna göre; Yenidoğan dönemindeki bebeğe yaz aylarında tek kat olacak şekilde ince, pamuklu, uzun kollu ve ayaklı tulumlar giydirilebilir. Eğer hava çok sıcak ise yarım kollu ayaksız tulumlar da olabilir. Üç aylık ve üzeri bebeklerde kısa kollu bodyler, kısa ya da uzun alt giyim ürünleri tercih edilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri