Kahvaltıda çiğ yumurta yemeyi bırakın. İyi pişen yumurtada avidin adlı proteinden de biotin adlı vitaminden de yararlanma imkanınız vardır. Kahvaltıda iyi pişmiş 1-2 adet yumurta içinde az yağlı çökelek, zencefilli birkaç fincan çok sıcak olmayan bitki çayı ve 1 dilim esmer ekmek yenebilir.
Birkaç zeytin, tereyağ-bal, pekmez, salatalık, 1-2 adet ceviz, badem veya fındık kahvaltıda tüketilmelidir. Ceviz, fındık ve badem: Bu üç besin kaliteli yağ içerir ve Omega 3 bakımından zengindir. Omega 3, bağışıklığı korur, enfeksiyonun çok fazla ilerlemesini engeller ve gerilemesini sağlar.
Böylece vücuttaki savaşçı hücreler de güçlenir. Gün içinde domates, taze biber, roka, maydanoz, mandalina, greyfurt, portakal, nar, kuşburnu ve kivi gibi C vitamini içeren besinler tüketilmelidir. Çinko ve selenyum: Bağışıklık sistemi için önemli minerallerdir. Selenyum; deniz ürünleri, et, soğan ve sarımsakta bulunur.
Hücrelerin içindeki histamin içeriğinin bırakılmasına neden olarak vücudu savunma pozisyonuna geçirirler. Bu durum özellikle grip ve soğuk algınlığı gibi ateşli hastalıklarda semptomların artmasına yol açar. Ispanak, çilek, domates ve turunçgillerden uzak durmak gerekir.
Kışı gribe yakalanmadan atlatmak mümkün. İşin sırrı bağışıklık sistemini güçlendiren yumurta, peynir ve mercimek gibi besinleri hastalığa yakalanmadan tüketmek ve gerekli vitamin desteği almaktan geçiyor.
İlgili 28 soru bulundu
Öncelikle Gribin bir günde geçmesi için özellikle istirahat çok önemlidir. İstirahat etmeden grip hastalığının bir günde geçmesi olanaksız bir durumdur. Aynı zamanda bol bol sıvı tüketmek vücudun grip virüsünden hızlı bir şekilde kurtulmasını sağlamaktadır.
Çikolata histamin salgılatılmasına yol açtığı için soğuk algınlığı durumlarında tüketilmemelidir. Öte yandan, bağışıklık sisteminin güçlenmesini engelleyici özelliği nedeniyle rafine şeker içeren tüm gıdalardan uzak durulması önemlidir.
Bol sıvı almak, C vitamininden zengin taze meyve ve sebzelere ağırlık vermek, protein gücü yüksek besinler, sıcak, bol proteinli ve baharatlı çorbalar (tavuk suyu çorbası) içmek iyileşme sürecinizi hızlandırmada son derece etkili.
Yoğurt yemenin soğuk algınlığını %25 oranında azalttığı bazı çalışmalarda gösterilmiştir. Sigara ve alkol kullanıyorsanız bırakın. Bilimsel araştırmalar sigara kullananların daha sık soğuk algınlığına ve gribe yakalandıklarını göstermektedir. Stres ve aşırı yorgunluk bağışıklık sistemini zayıflatan faktörlerdir.
Tavuk çorbası, paça çorbası, portakal, greyfurt, mandalina, limonlu çay, zencefil, ekinezya, kuşburnu, adaçayı, kekik çayı, okaliptus çayı, bal, soğan ve sarımsak grip hastalığına faydalı olan başlıca besinlerdir.
Et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, meyve, sebze, kurubaklagil, tahıl ve yağlı tohumların olduğu bir beslenme örüntüsü bu süreçteki güçlü bağışıklık için olmazsa olmazlardandır. Tüm besin öğeleri dengeli şekilde tercih edilmeli, mümkün olduğunca doğal içerikler kullanılmalıdır.
1.2.Sebze ve Meyve Tüketimi Ön Planda Tutulmalıdır
ve süt ürünlerinden (süt, yoğurt, ayran, peynir vb.) gelmesi önerilmektedir (Şekil 1). Bunların yanı sıra yeterli su tüketiminin sağlanması ve günlük beslenmede zeytinyağı kullanılması önerilmektedir.
Kahvaltıda çiğ yumurta yemeyi bırakın. İyi pişen yumurtada avidin adlı proteinden de biotin adlı vitaminden de yararlanma imkanınız vardır. Kahvaltıda iyi pişmiş 1-2 adet yumurta içinde az yağlı çökelek, zencefilli birkaç fincan çok sıcak olmayan bitki çayı ve 1 dilim esmer ekmek yenebilir.
Ayrıca potasyum bakımından da zengin olan bu meyve, en değerli gıdalardan biridir. Enfeksiyon: Grip, nezle gibi enfeksiyonlara karşı vücudu korur.
Lif ve potasyum kaynağı olan muz sindirimi rahatlatır. Kusma, ishal ve ateş gibi belirtilerde vücut potasyum ve diğer elektrolitleri kaybettiği için bu kaybedilenlerin yerine konmasında muz ideal besindir.
Akciğerleri ve boğazları yumuşatma etkisine sahip olan limon, öksürüğe de iyi gelir. Gribe karşı da oldukça etkili olan limonun, hem grip olmadan önce hem de grip olduktan sonra mutlaka tüketilmesi önerilir. Eğer gripseniz limonu, sıcak su ve bal ile veya bitkisel çaylar ile birlikte tüketebilirseniz.
Düzenli olarak tükettiğinizde vücut direncini artırarak grip, nezle, soğuk algınlığı gibi kış hastalıklarına karşı bizi koruyor. Özellikle havaların soğumaya başladığı günlerde bol bol ekinezya çayı tüketmelisiniz.
Soğuk algınlığı ve grip tedavisinde uzmanların önerdiği başlıca şifalı meyveler; Elma, mandalina, greyfurt, kivi, portakal, taze zencefil, havuçtur.
Gripte terlemek ateş düşmesine yardımcı olur. Ancak terledikten sonra ılık duş almakta ve pamuklu ince kıyafetler tercih etmekte fayda var.
Sık görülen belirtiler; ateş (38 - 41°C), baş ağrısı, yorgunluk hissi, kuru öksürük, boğaz ağrısı, burun akıntısı ve kas ağrıları gibi yakınmalardır. Ateş, genellikle 3-5 gün sürer. Yorgunluk ve halsizlik daha uzun sürebilmesine rağmen sağlıklı kimselerde grip semptomları yaklaşık bir hafta sürer.
Ayrıca hasta kişinin dokunduğu virüs içeren yüzeylere dokunan bir kişinin de ellerini ağız, göz ve buruna götürmesi ile de bulaşma olabilir. Bu nedenle ofis ortamları gibi birçok kişinin birbiriyle yakın bulunduğu kapalı ortamlarda virüs hem hava hem de temas yolu ile yayılabilir.
Ateşli çocuğa ne yapılmalıdır? Çocuklarla ateş genellikle elleri-ayakları soğuk başı sıcak olarak hissedilir. Böyle durumlarda üşümesin diye kalı giysiler giydirmek doğru olmaz, ancak ellerini ellerimizle ısıtıp, ayaklarına çorap giydirebilirsiniz. Ancak üstünü ince giysisiyle bırakmanız gerekir.
Solunum yolu hastalıkları, göz iltihapları veya soğuk algınlığına neden olan çeşitli virüsler kilo alma ihtimalini arttırıyor.
Çorapları limon suyuna batırıp çıkararak, çocuklara giydirmek de ateşi düşürmeye yardımcı olacak etmenlerden birisidir. Serinlik etkisiyle rahatır. Limon yöntemi, ateş düşürücü ilaca destek amaçlı olarak kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri