Türk mutfağı denildiğinde ilk akla gelen mezeler; topik, köpoğlu, şakşuka, lakerda, çiroz, hamsi tava, tarama, acılı ezme, borani, barbunya pilaki, çerkez tavuğu, çiğ köfte, deniz börülcesi, humus, fava, muhammara, kabak çiçeği dolması ve midye dolmadır.
Biber salçası bir kaba alınır. Üzerine bir yemek kaşığı zeytinyağı dökülür, biraz karıştırılır. Ardından küp şeklinde doğranmış domates yeşillikler nar ekşisi eklenir ve iyice karıştırılır. Servis tabağına alınır.
İlgili 42 soru bulundu
Soğuk Mezeci Ne Demek? Restoranlarda ana ve ara yemeklerin yanında tüketmek için hazırlanan pratik ve soğuk yenebilen aperatifler, meze olarak kabul edilir. Mezeler, alkollü ya da alkolsüz mekanlarda tüketilmeye uygundur. Mezelerin hazırlanmasında görev alan kişiler de soğuk mezeci adı ile bilinir.
Ceviz ve fındığı rondoya alıp incecik olana kadar çekin, Peynir, sarımsak, domates salçası, biber salçası ve fesleğeni ekleyip bütün malzemeler karışıp sürülebilir kıvama gelene kadar çekin, Karışımı servis tabağına alıp ceviz ve sevdiğiniz yeşilliklerle süsleyin.
Çingene Salatası (Kahvaltılık) Tarifi Nasıl Yapılır? Sivri biberi, kırmızı biberi ve domatesi doğrayalım, maydanoz ve dereotunu da doğrayalım ve karıştırma kabına alalım ,üzerine lor peynirini, sıvı yağı, pul biberi ve tuzu ilave edip karıştıralım ve servis tabağına alalım. Afiyet olsun.
Maydanozu ince ince doğrayın, limon suyu, ezilmiş sarımsak, tahin ve cevizi ekleyip karıştırın. Karıştırırken yemek kaşığı ile yavaş yavaş su ilave edin, süzme yoğurt kıvamına gelene kadar su ekleyip iyice karıştırın. Düz meze tabağına humus açar gibi açın, ve üzerine nar ekşisi gezdirin.
Ara sıcaklar ise, yudumlanan nefis çorbaların ardından, ana yemek servis için hazır hale getirilene dek hafif hafif atıştırmaya devam etmenizi sağlayan, sıcak servis edilen aperitiflerdir. Ara sıcak çeşitleri arasında börekler, kızartılmış sebzeler veya minik köfteler yer alabilir.
Bademli zaho yine bir Girit otunun yoğurt, sarımsak ve bademle kombinasyonundan oluşuyor. Acı tatlı niko ise 'ben Giritliyim arkadaşım' diyen bir meze. 7 farklı otun karışımına, fındık, badem, sarımsak eklenmiş. Sonuç, ot severler için tek kelime ile muhteşem!
Nuraniye (Girit Mezesi)
bir ege mezesi. közlenmiş patlıcan, tahin, sarımsak, ceviz, zeytinyağı ve birtakım baharatlar ile hazırlanır. oldukça lezzetlidir.
Levanten mutfağının sevilen mezelerinden biridir mütebbel. Farklı ülkelerde yapılan her yemek gibi yapıldığı bölgeye, şehre göre ufak tefek farklılıklar gösterebilir ama genel itibariyle közlenmiş patlıcanın yoğurt, tahin, limon suyu, sarımsak ve tuzla karıştırılmasıyla yapılır.
Lavunya kalamar, karides, fasulye ve havuçun bir araya gelmesi ile oluşan bir balık mücveri aslında.
Meze çeşitleri; soğuk ve sıcak olarak ikiye ayrılmaktadır. Soğuk meze çeşitleri; peynir türleri, zeytinyağlı sebze tabakları, turşu çeşitleri, kızartmalar, çirozlar, yoğurtlu meze türleri, pastırmalar, pateler, meyveler, füme et ve balıklar, cipsler, humus, tarator, ezme, çemen, dip soslar olarak sıralanabilir.
Meze aşçıları (soğukçular) kendi aralarında maharetlerine göre ; mezeciler, zeytinyağlı ustaları, aynacılar, salatacılar, sosçu 'lar, büfeciler olarak sınıflara ayrılırlar. Herkes kendi sorumluluğundaki işleri yapmakla görevlidir.
Meze Ustası Olmak için Gereken Şartlar Nelerdir? Meze ustası olmak için ilgili bölümlerin mezuniyeti, kurs bitirme sertifikaları, hijyen kurallarına hakimiyet gibi konular genel şartlar olarak aranmaktadır. Meze ustasının, işletmenin değişen menüsüne uygun ürünler ortaya çıkarması gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri