Hatmi çiçeği sağlıklı kalmak için yardımcı olmakta ve hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlendirerek vücut direncini yükseltmektedir. Böbrek iltihaplarına iyi gelen bu bitki ayrıca iyi bir idrar söktürücüdür.
Belli başlı bir zarar bulunmayan Hatmi çiçeği; her şeyde olduğu gibi aşırı tüketilmesi ile sorun oluşturabilir. Günlük olarak 2 bardağı geçmeyecek şekilde çayı içilebilir. Ama sürekli olması idrar söktürücü özelliği nedeniyle aşırı su kaybına neden yaratabilir. Hamile kadınlarda tüketilmemesi gereklidir.
Bitkinin şifalı kısımları kök, yaprak ve çiçekleridir. Bünyesinde nişasta, sakaroz, galaktoz, pektin, yağ, tanen ve asparagin taşır. Bilinen herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır. Hatmi Çiçeği'nin anavatanı Batı Asya'dır.
Hatmi çiçeği, düzenli bir şekilde her gün tüketilirse 3 ya da 4 gün içinde etkisini gösterebilir. Her bitki türünde olduğu gibi uzun süreli tüketilmesi tavsiye edilmemektedir. Gün içerisinde 1 ya da 2 defa hatmi çiçeği çayı içilebilir.
Kalp sağlığı ve karaciğer sağlığı için hatmi otu size doğal şifa kaynağı olmaktadır. Güçlü bağışıklık sistemi için, sürekli bitki çayı içip duruyorsunuz değil mi? İşte hatmi çiçeği çayı bağışıklık sisteminizi güçlendirici özelliği ile, bitki çayı rafınızda yerini almak için keşfedilmeyi bekliyor.
İlgili 24 soru bulundu
Hatmi çiçeğinin akciğerleri temizlediği bilinir.
Koah etkilerini azaltmak için hatmi çiçeği çayını gün içinde 1 fincan içebilirsiniz. Düzenli ve ölçülü içtiğinizde, öksürük ve nefes darlığı şikayetlerini sona erdirebilirsiniz.
Hatmi çiçeği kürü her gün düzenli olarak uygulanırsa 3-4 güne kadar etkisini gösterir. Fakat yararı var diye sürekli uygulanması tavsiye edilmez. Günde 1-2 defa kullanılabilir.
Hatmi çiçeği kaynatılıp içildiği taktirde vücut direncini artırarak hastalıklara karşı korunmanızı sağlar. Böbrek iltihabı yaşayan kişiler hatmi çiçeği çayı tüketebilirler. Aynı zamanda idrar sökücü özelliği de bulunmaktadır. Mide hastalıkları olan kişiler hatmi çayı çiçeği tüketerek şifa bulabilirler.
'Hatmi çiçeği sütle kaynatılır mı' sorusunu merak edenler için etkili bir tarif verebiliriz. Yarım bardak kaynar sütün içerisine 6-7 tane hatmi çiçeği tomurcuğu ekleyerek demlenmesini ve ılımasını bekleyip içebilirsiniz. Günde 2 kere yaptığınız bu karışımla öksürük şikayetlerini önlemiş olursunuz.
Hatmi çiçeği genellikle kurutularak kullanılıyor. Bütün aktarlarda kurutulmuş haliyle satılıyor. Bitki çaylarındaki demleme yöntemiyle çay olarak tüketebilirsiniz.
Hatmi çiçeği genellikle boğaz ağrısı, öksürük, balgam gibi üst solunum yolu rahatsızlıklarının tedavisinde yaygın olarak tercih edilebilir.
Hatmi çiçeği, adeta doğal bir ağrı kesici olduğundan vücudun çeşitli yerlerinde oluşan ağrıları dindiriyor. İltihaplı bölgelerin daha hızlı toparlanmasına da destek olan hatmi çiçeği, bu özelliğiyle böbrek iltihabından zonaya (sinir ucu iltihaplanması) birçok ciddi sorunun çözümünde de olumlu etkiler oluşturuyor.
Hatmi çiçeği çayı zayıflamak için kullanılan bir çaydır. Özellikle diyet ve spor ile birlikte bu çay tüketildiğinde daha fazla zayıflatıcı bir etki sunmaktadır.
Kurutulmuş hali ile çay yapılarak tüketilen hatmi çiçeği faydaları İbrahim Saraçoğlu tarafından da incelenerek onaylanmıştır. İşte hatmi çayının bilinmeyenleri. Hatmi çiçeğinin bilinen en önemli özelliği öksürüğü kesmeye yardımcı olmasıdır. Kış aylarında soğuk algınlığı, grip ve nezle gibi sorunlara iyi gelir.
Kullanım: Kaynamış 1 su bardağı sıcak sütün (ya da su) içerisine 1 tutam (4-5 g) Althea officinalis (Hatmi Çiçeği) bitkisinden ilave edilir ve karıştırılır. Günde 2 defa öğle ve akşam yemeklerinden yarım saat yudum yudum içilir.
İltihaplara karşı oldukça etkili olduğu bilinen hatmi çiçeği; prostat, sinüzit, zona, mide ve bağırsak iltihaplarına iyi gelmektedir.
Ebegümecigiller (Malvaceae) ailesine ait olan hibiskus bitkisi iyi miktarda C vitamini barındırır ve sağlık açısından birçok fayda sağlar. Yaklaşık üç yüz türü bulunan ve hatmi çiçeği olarak da bilinen hibiskus bitkisi, hoş kokulu yapısıyla da bilinir.
halk arasında, silindir çiçeği, hitmiye, gül hatmi, devegülü, hire gibi isimlerle de bilindiğinin hatırlatılması gerekmektedir. · Balgam söktürücü özelliği vardır.Bronş temizleyerek.
İBRAHİM SARAÇOĞLU'DAN HATMİ ÇİÇEĞİ KÜRÜ
Günde iki kere yapılabilir. Ayrıca bu uygulamadan sonra bir kaşık keçiboynuzuyla da bu işlemi kuvvetlendirebilirsiniz. Bu uygulamayı aynı zamanda su ile de yapabilirsiniz. Ancak içerisine kesinlikle bal ya da limon eklenmemeli.
Sakinleştirici etkisi de olan hatmi çiçeği, bünyesinde barındırdığı uçucu yağlar sayesinde çay olarak tüketildiğinde uyku problemi yaşayanlarda faydalı olur. Hatmi çiçeği sağlıklı kalmak için yardımcı olmakta ve hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlendirerek vücut direncini yükseltmektedir.
Prof.Dr İbrahin Saraçoğlu 'nun tavsiye ettiği hatmi çiçeği kürünü (süt ile yapılan); özellikle geçmeyen kuru öksürük için kullanabilirsiniz. Bu kürün yapımının yukarıdaki tariften tek farkı, su yerine süt kullanılmasıdır. İçerisine kesinlikle limon ya da bal eklemeyin. Günde iki kez içebilirsiniz.
Kolay içimli ve lezzetli bir hatmi çiçeği çayı tarifi vereceğiz. İhtiyacınız olan malzemeler, kişi başı 5-6 adet kuru hatmi çiçeği, 1 tatlı kaşığı bal, isteğe göre limon. Bir fincan sıcak suyun içine kurutulmuş hatmi çiçekleri atılır. 10 dakika demlemeye bırakılır.
Kurutulmuş Hatmi Çiçeği 1 kg Fiyatı 279,30 TL.
Reflü çayının içerisinde; Hatmi çiçeği ve meyan kökü yer alıyor. Hatmi yaprağının soğuk suda 1-2 saat bekletilmesiyle yapılan karışım daha sonra kısık ateşte 5 dakika ısıtılıyor. Yemeklerden önce içilen çayın adeta mideyi zırh gibi koruduğunu söyleyen Prof. Dr.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri