Temizleme işlemi için sensörün aerosol elektronik yapılı temizleyiciler ile temizlenmesi gerekmektedir. Bu nedenle hava akışmetre temizleyici için balata spreyi kullanılması oldukça uygundur.
Oksijen sensörü üzerinde de ancak kurum oluşur. Onu da spreyle temizleyemezsin.
Kirlenen balatalar, diskler, mengeneler, debriyaj parçaları, yaylar, kampanalar, kaliper ve fren merkez silindiri aşınır ve ilk zamanlardaki fren performansını yitirir. Balata temizleme spreyi, normal yıkama ile çıkmayan bu kirleri kolaylıkla temizlemek içindir.
Motorlu araçlarda fren balataları, debriyaj ve motor yüzeyi temizleme işlemlerinde kullanılır. Balata spreyi ile motor temizleme esnasında motorun yüzeyini bir bezle silebilir ve daha sonra spreyi püskürtme aşamasına geçebilirsiniz. Dilerseniz yüzeyin kuruması için bekledikten sonra kuru bezle tekrar silebilirsiniz.
MAF en iyi IPA ile temizlenir.
İlgili 45 soru bulundu
Sensörleri WD-40 ile püskürtün. Aracınızın oksijen sensörleri nadiren çıkarılırken, sıkıca sıkışmış olacaklardır. Onları gevşetmek için, sensörleri WD-40 gibi bir yağlayıcıyla püskürtün ve 10-15 dakika bekletin. WD-40, sensörleri yağlayacak ve gevşetecek, böylece çıkarılmasını kolaylaştıracaktır.
Genel olarak oksijen sensörü 200 bin kilometreye kadar bir ömre sahiptir. Bu süreç içerisinde de yakıt ve hava karışımı ölçümleri nedeniyle kirlenme meydana gelmektedir. Bu durumlarda da oksijen sensörü temizliği yapılmalıdır.
Balata Spreyi Faydalı Mı? Fren balatası spreyi, aracınızın ilk günkü performanısını sürdürmesinin harika bir yoludur. Arabanızın oksitlenmesini önler ve yeni gibi olmasını sağlar. Fren balatası spreyi de korozyonu önlemenin harika bir yoludur.
Fren balatası spreyi, balatalar ve rotorlar arasındaki sürtünmeyi azaltmaya yardımcı olmak için fren balatalarına uygulanan bir kimyasaldır. Arabalar, motosikletler ve hava kompresörleri dahil olmak üzere birçok farklı uygulamada kullanılır. Otomobillerde fren balatası spreyi kullanılır.
Aracınızın fren balata, diferansiyel ve şanzıman temizliğinde başlıca yardımcınız olacak olan Würth Balata ve Genel Temizlik Spreyi, yıkama ile çıkmayan inatçı kirlerden kolayca kurtulmanızı sağlıyor. En ağır, yerleşik kirlerde dahi maksimum temizlik vaat eden sprey, temizlediği bölgede yağ ve tortu bırakmıyor.
Elektrik direnci düşüktür, özellikle elektrik kontaklarının oksit temizliğinde ve pratik tedbir alınmasında kullanılabilir.
Eğer orayla oynarsanız yüksek ihtimal kelebek bozulur. Balata spreyi sıkın yumuşak bir fırça veya bez yardımıyla temizleyin. Bu işlemi kelebeğin ön ve arka yüzleri için tekrar edin.
Hiç bir şey olmaz. WD40'ın yağlayıcı etkisi çok az zaten. Hiç bir şey olmaz.
Sensörün ucunda biriken egzoz kirleri voltaj üretme kabiliyetini de etkileyerek sensör performansında düşüş meydana getiriyor. Bu tür bozulmalara kurşun, silikon, kükürt, yağ külü ve çeşitli yakıt katkı maddeleri sebep oluyor.
oksijen sensörü fişini çekersek ne olur sorusuna cevap olarak arıza lambası yanacaktır geri taksanızda belli km sönmeyecektir diyebiliriz.
Fren Balata Spreyini kullanmadan önce belli bir süre çalkalayınız ve uygulama yapmak istediğiniz parçaların üzerine sıktıktan sonra, belli bir müddet bekleyiniz. Daha sonra uygulama yapılan alanı kuru bir bez ile temizleyiniz. Göz ve deri ile temasında, temas edilen bölgeyi bol su ile yıkayın.
Balata Spreyi Sıkça Sorulan Sorular
%13 indirimle Castrol Fren Balata ve Genel Temizleyici Sprey 500 ml Brake Cleaner 90 TL'ye, %6 indirimle SOMA FİX FREN BALATA TEMİZLEME SPREYİ 500ML 52 TL'ye, %19 indirimle Apel BK20 500 ml Fren Balata Temizleyici Sprey 55 TL'ye sahip olabilirsiniz.
FREN BALATA SPREYİ ÜRÜNÜMÜZÜN ÖZGÜL AĞIRLIĞI 0.77 gr/cm3 DÜR. 500 ml OLAN ÜRÜN 385 gr (500ml x0.77g/cm3 =385 gr )GELİR.TENEKE AMBALAJ AĞIRLIĞI İLE BİRLİKTE 415 gr GELECEK ÜRÜN (±5 doldurulma sapma payı ile) BU GRAMAJI VERECEKTİR.
Motosiklet zincir temizleme işlemi için tercih edebileceğiniz çeşitli yağlar ve temizlik ürünleri vardır. Fakat balata spreyi bu ürünlerden biri değildir. Eğer motosikletiniz O-Ring'li ise balata spreyi zincir için zarar verici olabilir.
Etkin formülü sayesinde parçaların ayrılmadan temizlenmesine yardımcı olur. Fren ve balata sesinin azaltılmasında yardımcı olur. Metallerin korozyonuna neden olmaz. Leke iz bırakmaz, derinlemesine nüfuz eder.
Balata spreyi, mazot, gibi kimyasalların silahın çeliği ile nasıl bir etkileşime girdiğini bilmeden silah temizleme işlemi yapılması, silahın çeliğine zarar verir. Silah temizlerken alüminyum, plastik ve diğer aksama zarar vermeyen solüsyon kullanılmalıdır.
Fakat oksijen sensörü arızası meydana gelirse yakıt tüketimi artar. Egzoz duman renginin değişmesi: Verimsiz yanmanın sinyali olarak egzoz duman renginde siyahlaşma yaşanabilir. Bu durum aracın muayene esnasındaki verilerine de yansır. Oksijen sensöründe sorun varsa emisyon testlerinde araç başarısız olur.
Oksijen sensörü ömrü aracınızın yaşına ve kullanım şartlarına göre değişebilmekle birlikte ortalama 200.000 km kadardır. Ancak aracınızın kullanım şartlarına bağlı olarak bu süreyi beklemeden oksijen sensör kontrol ve bakımını yaptırmanız en doğrusu olacaktır.
Oksijen sensörü sonda ucunda, dış ortamdan gelen su, çamur, toz gibi kirletici maddeler nedeniyle ya da egzoz gazından gelen kurşun, sülfür, silikon, yakıt külü ve yakıt katkı maddeleri nedeniyle katman oluşturabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri