Aracın önemli parçalarından biri olan hava filtresi çok küçük parçacıkları bile süzerek aracınızın performansını artırır. Aracınızın hava filtresi kirlenirse veya tıkanırsa, motora alınan havanın filtreden geçişi zorlaşır. Bu durumda aracınızın yakıt kullanımı artar ve motor çekişi düşer.
Hava filtresi motor performansını doğrudan etkilerken araç çekişine doğrudan bir etkisi yoktur. Temiz ve düzgün çalışan bir hava filtresi, tutarlı bir temiz hava akışı sağlayarak motorun daha iyi nefes almasını sağlar. Bu, geliştirilmiş yakıt yanmasına, optimum hava-yakıt karışımına ve daha iyi güç çıkışına yol açar.
Hava filtresinin tıkanması motorun ihtiyaç duyduğu soğutmayı yapmasını engeller. Filtre tıkandığı zaman motor dışarıdan yeterli miktarda hava alamaz. Bu da motorun performansının düşmesine yol açar. Motorun performansına yaşanan düşüş de aracın performansına yansıyacaktır.
Genel olarak araç üzerinde %4'e kadar güç artışı sağlar ve araçların çekişini arttırır. Açık hava filtreleri performansı etkilediği kadar bakım rutinlerinin de ihmal edilmemesi gerekir. Halihazırda geniş gözenekleri bulunduğundan motora ulaşan küçük partiküller araçta ciddi sorunlara yol açabilir.
Motor silindirlerinin verimini arttırır. 3-5 beygir gücü kadar bir performans artışına neden olur. Aracın hızlanma süresini kısaltır. Çekiş gücünü de arttırır.
İlgili 32 soru bulundu
Hava filtresi tam oturmazsa ne olur: Hava filtresinin tam oturmaması durumunda motor performansı düşer, yakıt tüketimi artar ve aracın emisyon seviyeleri artabilir.
Hava filtresinin tıkanması sonucunda aracın çekiç gücü zayıflar. Bunun sonucunda motor zorlanmaya başlar. Bu durumun devam etmesi sonucunda ise motor arızası ortaya çıkar. Aynı zamanda aracın yakıt düzenini bozarak daha fazla yakıt tüketimine neden olur.
Hava filtreleri sayesinde motorun emdiği hava kirlerden arındırılır ve bu şekilde motorun gücü ve tork değeri korunur, ayrıca yakıt tüketimi daha düşük olur. Bu filtre kullanılmazsa, polen ve toz ile kirlenmiş hava doğrudan motor yanma odasına sızabilir.
Bozmaz aksine daha rahat çalışır turbo,daha rahat hava emeceği için.
İlk olarak aracın yüksek performansla çalışması için bu filtrenin yıllık bakım sırasında değiştirilmesi gerekir. Filtrenin yılda bir kere değiştirilmesi birçok durumda yeterli olmaktadır. Ancak yoğun toz ve polenin olduğu bir ortamda kullanılan araçlarda hava filtresi değiştirme yılda iki kere yapılabilir.
Motosiklet Hava Filtresi Ne Zaman Değişir? Hava filtresinin ne kadar sürede değiştirileceği kilometreye bağlıdır. Genel olarak, 10.000 veya 15.000 periyodik araç muayenesinde hava filtresi değiştirilir.
Hava Filtresi Değişiminin Faydaları
Aracınızın saldığı emisyonları azaltır. Yakıt ekonominizi iyileştirir. Aracınızın performansını arttırır. “Tıkalı hava filtresinin değiştirilmesi, enjeksiyonlu araçlarda hızlanmayı% 6–11 oranında artırır.”
Aracın Çekişi Azalır
Aracın çekişinde azalma olması araçta yağ filtresi arızası olduğu anlamına gelebilir. Buna ek olarak araçta yağ pompası arızası da meydana gelmiş olabilir. Çekicin azaldığını hissettiğiniz zaman aracınızı en kısa sürede teknik servise götürmelisiniz.
Açık hava filtresi dip gaz yapmadığınız sürece ötmez, o yüzden uzun yolda da baş ağrıtmaz. PS-Tork değişimi çok etkili olmaz. Maksimum 3-5 HP alırsınız.
Kirli veya hasarlı bir hava filtresi, aracınızın motoruna akan hava miktarını sınırlayarak daha fazla çalışmasına neden oluyor ve bu da daha fazla yakıt kullanımını beraberinde getiriyor.
Hiçbir şey olmaz. Filtre de Bosch ile Mann'i ayni cümlede Kullanmak bile hakaret sayılır. Bosch'da da kaliteliler belki bir iki parça vardir. Ama Yedek parçanın orta sinifidir vasat sayilir.
Selenoid valfi elektrik sinyalini algılar. Ardından giriş kanalı, akışkanı doğrudan çıkışa doğru iletir. Elektrik sinyali kesildiği zaman, vana eski haline döner ve akışkan geçişini engellenmiş olur. Arızalı bir selenoid valfi aracın turbo basıncının düşmesine neden olur.
Aracınızın hava filtresi kirlenirse veya tıkanırsa, motora alınan havanın filtreden geçişi zorlaşır. Bu durumda aracınızın yakıt kullanımı artar ve motor çekişi düşer. Gaz pedalı tepki süresi uzar ve egzoz emisyonları artar.
o şekilde tabiki araç çalışır fakat bu şekilde kullanılmamalıdır. ( hava ile birlikte toz pislik, uzun yolda sinek böcek burdan motora girebilir buda ilerde sıkıntılara sebep olur.
Filtreniz Tıkandığında Çekiş düşüklüğü , yanmamış egzoz gazı kokusu , yakıt sarfiyatı , enjektör turbo egr valfi hataları , start stop devre dışı kalma , duman atma , motorun dengesiz çalışması , motorun sesli çalışması gibi problemler yaşayabilirsiniz.Filtrenizi temizleyip yada değiştirdikten sonra bu hususlarda ...
“Hava Filtresi Kirli İse Motor Nasıl Bir Karışımla Çalışır?” sorusunun cevabını şu şekilde vermemiz mümkün: Eğer motorun çektiği hava doğru bir şekilde filtrelenmez ise kirli ve tozlu hava motora ulaşır. Motora ulaşan bu kirli ve tozlu hava yakıtla karışarak motorun kirli bir yakıt tüketmesine yol açar.
Polen filtresi veya diğer adıyla kabin hava filtresi, polen ve toz gibi zararlı kirleticileri araç içindeki havadan uzaklaştırmaya yarayan parçaya deniyor. Klima sisteminden gelen havayı temizleyen bu filtre genellikle torpido gözünün arkasında bulunuyor.
Hava filtresi, motora giren havanın temizlenmesi ile görevlidir.
Yağ filtresi değişmezse motorda biriken kurum ve artık parçalar motorun içerisinde sürekli olarak dönmeye devam eder. Zaman içerisinde bu parçalar motor sistemine hasar verebilir. İyi süzülmeyen motor yağı içerisindeki parçacıklar motor bloğunu ve hareketli motor parçalarını çizebilir.
Diğer yandan hava filtresinin tıkanması motorun aşırı ısınmasına neden olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri