Çekişi ve yakıtı etkiliyor. hava filtresi en fazla 5.000 kmde bir değişmesi gerekir. 10.000 kmyi beklerseniz filtre çok fazla tıkanıyor ve çekişi ciddi etkiliyor.
Aracın önemli parçalarından biri olan hava filtresi çok küçük parçacıkları bile süzerek aracınızın performansını artırır. Aracınızın hava filtresi kirlenirse veya tıkanırsa, motora alınan havanın filtreden geçişi zorlaşır. Bu durumda aracınızın yakıt kullanımı artar ve motor çekişi düşer.
Hava filtresi hortumu yırtılırsa araçta çeşitli sorunlar ortaya çıkacaktır. 1- Motorun çekmiyor oluşu, 2- Yakıt tüketiminin iki katına çıkması ve bu gibi pek çok farklı sorun hava filtresi ya da hortumunda oluşan yırtık, çatlak ya da hasar gibi durumlardan kaynaklanabilmektedir.
Hava filtre kutusuna giden hortum ise hiçbir sıkıntı olmaz merak etmeyin taze havayı dış ortamdan alıp flitreye aktarmaya yarıyor eğer yerinden çıktıysa motor çevresinden aldığı için yanma odasına daha sıcak bir hava çekmiş olur sadece bu da çekiş verimini çok az düşürür.
Hava filtresi tam oturmazsa ne olur: Hava filtresinin tam oturmaması durumunda motor performansı düşer, yakıt tüketimi artar ve aracın emisyon seviyeleri artabilir. Hava filtresi olmazsa ne olur: Hava filtresi olmaması durumunda kirli hava doğrudan motora girebilir ve bu da motorda hasara neden olabilir.
İlgili 30 soru bulundu
Hava bu filtreden geçmeden asla motora ulaşamaz. Hava filtresinin iyi çalışması sayesinde havada bulunan bütün zararlı maddeler süzülür. Böylece motor olası zararlardan korunmuş olur.
-Motorun aşırı ısınması, aşırı hava; yakıtın normalden daha yüksek bir ısıda yanmasına sebep olur ve motoru gereğinden fazla ısıtır. (Artan yanma ısısı; subapların, contanın yanmasına, silindir gömleklerinde, segman ve pistonlarda aşınmaya neden olur.) -NOx emisyonunu arttırır.
Filtre, rutin bakım sırasında değiştirilir. Bu görüşmeler markaya göre 10.000 km ile 30.000 km arasında veya 1 yıl arasında değişmektedir. Rutin bakımlar yetkili serviste yapıldıysa bu servisler orijinal yedek parçalar kullanılarak yapılmıştır.
Kraft Kağıdı Ve Alüminyum Malzemeden İmal Edilen Ürünümüz;Her Türlü Motorlu Aracın Havalandırma Sistemlerinde, Tekstil, Gıda Ve Matbaa Makinelerinde, Sıcak Veya Soğuk Havanın Kolay, Esnek Taşınması İçin Kullanılır.
Enes dostum hava filtresinden girebilecek su ve motordan gelen yağ için tahliye hortumu.
Hava Filtresi Değişiminin Faydaları
Aracınızın saldığı emisyonları azaltır. Yakıt ekonominizi iyileştirir. Aracınızın performansını arttırır. “Tıkalı hava filtresinin değiştirilmesi, enjeksiyonlu araçlarda hızlanmayı% 6–11 oranında artırır.”
Gaz kelebeği potansiyometresi, gaz kelebeğinin açılma açısını tespit etmek için kullanılır. Buradan elde edilen bilgiler kontrol ünitesine aktarılır ve bir parametre olarak gerekli yakıt miktarının hesaplanmasına katkıda bulunur.
Hava filtresi motor performansını doğrudan etkilerken araç çekişine doğrudan bir etkisi yoktur. Temiz ve düzgün çalışan bir hava filtresi, tutarlı bir temiz hava akışı sağlayarak motorun daha iyi nefes almasını sağlar. Bu, geliştirilmiş yakıt yanmasına, optimum hava-yakıt karışımına ve daha iyi güç çıkışına yol açar.
Genel olarak araç üzerinde %4'e kadar güç artışı sağlar ve araçların çekişini arttırır. Açık hava filtreleri performansı etkilediği kadar bakım rutinlerinin de ihmal edilmemesi gerekir. Halihazırda geniş gözenekleri bulunduğundan motora ulaşan küçük partiküller araçta ciddi sorunlara yol açabilir.
Hava filtresinin çok fazla kirlenmesi, motorun verimliliğinin düşmesine yol açabilir. Hava filtresi kirlendiği zaman filtreleme kabiliyeti azalacaktır. Bu da filtrenin daha az toz ve kir tutacağı anlamına gelir. Filtreden kaçan toz ve kir doğrudan motora giderse motor parçaları arasında sürtünme artabilir.
Hava filtresi temizliği aracınızın performansını, yakıt tüketimini ve motorun sağlığını pozitif yönde etkileyecektir.
Kirli veya hasarlı bir hava filtresi, aracınızın motoruna akan hava miktarını sınırlayarak daha fazla çalışmasına neden oluyor ve bu da daha fazla yakıt kullanımını beraberinde getiriyor.
Filtreler periyodik bakım aralıklarında değiştirilir. Bakım, markaya bağlı olarak 10.000 km ile 30.000 km arasında değişmekte veya 1 yıl sürmektedir.
Hava filtresinden dolayı turbonuz kesinlikle zarar görebilir .
araç motorlarında emme manifoldu gaz kelebeginin altından ,contadan harici hava alırsa conta kaçak yaparda hava sızdırırsa motor rolanti devri yükselir ve fakir karışımdan dolayı motor performansı düşer. pratik olarak emme manifolduna su dökülürse kacağın yeri belli olur ve arıza giderilir.
Motor suyunun hava yapmasının ilk belirtisi motorun çalıştığı sırada ses yapmasıdır. Motor suyu değişimi esnasında su yerine havanın gelmeye başlaması, motor suyunun hava yaptığının kesin belirtisidir. Suyun büyük bir kısmı boşalana kadar beklerseniz birikmiş olan havanın tahliyesini de yapmış olacaksınız.
Araba hava filtresi, yakıtın tepkimeye girebilmesi için gerekli havayı süzme görevini üstleniyor. Dolayısıyla kolay bulunabilen ve görece ekonomik fiyatlı olmasına rağmen motorun en önemli parçaları arasında sayılıyor. Çünkü filtre tıkalı olduğunda, motordan istenilen performansı elde etmek güçleşiyor.
Sanılanın aksine, kuru tip sünger filtreler aracınız için zararlı değildir. Bu filtre aracınız daha fazla hava alırken, havayı da daha iyi süzerek motora daha temiz hava gitmesini sağlar. Bu süreç motordaki 'zengin yakıt karışımı' için önemlidir. Performans filtreye geçince, aracınızdaki performans artışı bu yüzdendir.
İşte hava filtresinin tıkanması durumunda ortaya çıkabilecek olumsuz etkiler: Motor Performansında Azalma: Tıkanmış bir hava filtresi, motora yeterli miktarda temiz hava sağlayamaz. Bu durumda motor performansı düşer, güç kaybı yaşanabilir ve aracın tepkime süresi uzar. Hızlanma zorlaşabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri