Hava taşı veya akvaryum fıskiyesi ile kullanıldığında gürültüyü azaltır, iyi bir filtre ile kullanıldığında suyu doğru şekilde temizler, dekoratif bir görünüm için kullanılabilir.
Hava motorunun en temel işlevi akvaryuma basınç sağlamaktır. Sağlanan basınç sayesinde havalandırma oluşacak ve dalgalanmalar yaşanacaktır. Bu dalgalanmalar sayesinde akvaryum içerisinde doğal bir sirkülasyon meydana gelerek oksijen oluşacaktır.
En sağlıklı olanı hava motorunu devamlı olarak çalıştırmaktır. ÖNERİ: Yapmanız gereken tek şey size fazla gürültü ve enerji harcaması sağlamayacak olan iyi bir hava filtresi tercih etmektir.
Uzun lafın kısası hava motorunuz 24 saat çalışmalı... Ses problemi varsa o zaman sessiz bir motor bulmalısınız ve her ihtimale karşı motorun altına bir havlu gibi yumuşak bir şeyin üzerine koyunki daha sessiz olmasını bu şekilde sağlayabilirsiniz.
Sürekli çalışmak zorunda değil ama kapalı kalma süresi biraz da akvaryumun boyutuna göre değişebilir. Sürekli açık olmasına gerek yok. Geceleri kapatabilirsiniz.
İlgili 26 soru bulundu
Lazım değil. Düzenli su değişimi yapman yeterlidir. 3 günde 1 %25 su değişimi yapıyorum. İllaki alacağım dersen 150-200 lt/h su çeviren fazla akım yapmayan bir iç filtre al yada Uygun Bir şelale filtre olabilir. Hava motoru lazım değil, filtre lazım.
Sert olmayacak şekilde dikkat ederek parçaların içini temizleyebilirsiniz. İç Filtre Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler; Filtre sürekli çalışır durumda olmalıdır. Sadece temizlik için durdurulmalı ve temizliği kısa sürede yapılıp tekrar çalıştırılmalıdır.
Cihazlarin wattlari mutlaka yaziyordur. Elektrigin kWh'i 0.44 tl. Yani 5 watt bir filtre 0.005 kWh*0.44 tl den saatlik 0.0022 tl yakıyor. 0.0022*24*30 aylik 1.5 tl civari.
Normal şartlarda 1 hafta gibi bir süre beklemesi lazım. Sera Nitrivec ekleyerek yararlı bakteri oluşumunu hızlıca başlatmanızı öneririm. Eğer dış filtreniz iyi ise 5 günden sonra yavaş yavaş canlı eklemeye başlayabilirsiniz.
%9 indirimle Resun Air-8000 4 Çıkışlı Hava Motoru 699 TL'ye, %18 indirimle Aquawing AQ918 2.5 W Tek Çıkışlı Hava Motoru 153 TL'ye, %9 indirimle Resun LP-100 Hava Kompresörü 4.513 TL'ye, %4 indirimle Aquawing AQ938 Çift Çıkışlı 8 W Akvaryum Hava Motoru 289 TL'ye sahip olabilirsiniz.
Hava filtresi temizlenmezse ne olur ya da temizlemek, bakımını yapmak neden önemli bu soruların yanıtına bakalım. Öncelikle hava filtresi motorun nefes olması ve etkin çalışması için oldukça önemli. Bu parça temizlenmediği zaman araçlarını yüksek miktarda yakıt tüketmesi gibi durumlar ile karşılaşılıyor.
Orhan bey kardeşim merhaba, Saydığınız nedenlerden ötürü akvaryumun üstünün hava akımının giriş çıkışının sağlanabileceği kadar bir açıklığa ihtiyaç vardır. Yani camla tamamen kapatmanız yanlış olur fakat tanktan hava kaçışı sağlayabileceğiniz bir aralık olması iyi olur.
Kirli veya hasarlı bir hava filtresi, aracınızın motoruna akan hava miktarını sınırlayarak daha fazla çalışmasına neden oluyor ve bu da daha fazla yakıt kullanımını beraberinde getiriyor.
Sizin yapmanız gereken tek şey ise, filtrenizin çıkış borusunu yüzeye doğru yöneltmektir. Bu sayede yüzey gerilimi bozulur, ve yüzeyde dalgalanma oluşur. Bu dalgalanma sırasında sudaki karbondioksit dışarı atılır, ve yerine oksijen suya girer.
Şelale filtre de bu hareketi sağladığından suya oksijen verir. Saygılar. Akvaryumunuz ve balıklarınız hakkında da biraz bilgiye ihtiyaç var yardım için.
Bu motorlar gerçek ölçümlerde 14-15 watt kuvvetindedir. Balık sayısı yoğun akvaryumlarda Duble Flora olarak kullanılabilir. Cıklet vb. sirkülasyonu çok seven türlerde motor kuvveti daha kuvvetli olsun istenir ise 35 watt motor kuvveti kullanılabilir. Bu 35 watt yazan motorlar gerçek ölçümlerde 20 watt civarıdır.
Balığın uzun süre yaşaması için uygun yemin verilmesi, akvaryum suyunun temiz olması çok önemlidir. Akvaryum içerinde bakterilerin çoğalıp hastalıklara neden olmaması için en fazla 4-5 günde bir değiştirilmesi gerekir. Ayrıca suyun sıcaklığı da 24 derecenin altında, takribi 15-20 derecede olmalıdır.
Musluk suyu akvaryum suyu değildir
Akvaryuma musluk suyu yoluyla getirilen kirleticiler, örneğin klor ve bakır, kurşun veya çinko gibi ağır metaller ilk adımda genellikle solungaçlara ve balığın derisine zarar verir.
Çok nazik olmadıklarından japon balıklarını musluk suyunda besleyebilirsiniz. Ancak suyu kullanmadan önce en azından iki gün dinlendirin. Bu sayede içindeki klor gazı uçmuş ve pH değeri stabil hale gelmiş olur. Klordan tamamen kurtulmadan akvaryumunuzda kullanmayın.
Ancak, akvaryum ısıtıcılarının elektrik tüketimi birkaç faktöre bağlıdır. Akvaryum Boyutu: Daha büyük bir akvaryum, daha fazla suyu ısıtmak için daha fazla enerji gerektirir. Bu nedenle, akvaryumunuz ne kadar büyükse, ısıtıcı o kadar fazla elektrik harcar.
* Akvaryum içerisinde vantuzları yardımı ile sabitlenerek ve tamamen su içerisinde kalacak şekilde kullanılır. * Akvaryuma yerleştirildikten sonra fişi takıldığı an çalışmaya başlar. * Dalgıç motor susuz çalıştırılmamalıdır.
Suyun fazla ısınması veya fazla soğuması halinde balıklar zaman zaman stres altına girerler. Hatta bu stres ölmelerine dahi sebebiyet verebilir. Bu sebeple ısıtıcı kullanmak balıklarınızın sağlıklı ve daha uzun bir şekilde yaşayabilmeleri için gerekli olan ortam şartını sağlayan önemli bir ekipmandır.
Şelale filtre akvaryum içerisinde kaba parçaların temizlenmesini sağlayarak suyu temizlemeye yarar.
Gece kapatmanızda hiçbir sakınca yok yani. Genel olarak yararı olur.
İç filtre akvaryum içindeki çürüyen maddeleri, nitrat, amonyak gibi atıkları, zararlı kimyasalları uzaklaştırarak suyun temiz kalmasını sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri