Uzay Mühendisi olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Uzay Mühendisi maaşı 2023 verilerine göre ortalama 61.200 TL civarındadır.
Uzay Mühendisliği (Aerospace Engineering)
Uzay çalışmalarına ağırlık veren ülkelerde daha değerli olan uzay mühendisliği için yıllık maaş ortalaması ortalama 65 bin dolarla 150 bin dolar arasında değişiyor.
Bu nedenle havacılık ve uzay mühendisliği iş imkanları sunan sektörlerde oldukça geniştir. Özel ya da devlete bağlı hava yolları şirketlerinde, uzay ve havacılık sanayinde, uçak sanayinde, makine ve kimya endüstrisinde iş imkanları bulurlar.
Bu alandan mezun olanlar farklı sektörlerde ve farklı pozisyonlarda iş olanaklarını değerlendirebiliyorlar. Havacılık ve uzay mühendisliğinin bu açıdan son derece avantajlı olduğu biliniyor. Havacılık ve uzay mühendisleri, uzay araçlarının tasarım, üretim ve bakım süreçlerinde rol oynayabiliyorlar.
Uzay Mühendisliği mezunları ağırlıklı olarak yerli-yabancı hava-uzay konuları ile ilgili tüm firma ve araştırma kurumlarında ve bilişim sektöründe çalışmaktadır. Bunlardan bazıları: TÜBİTAK-UZAY, TÜBİTAK- MAM, TÜBİTAK-SAGE. TAI (TUSAŞ Havacılık ve Uzay Sanayi), TEI (TUSAŞ Motor Sanayi)
İlgili 22 soru bulundu
Uzay mühendisliği, geleceği olan meslekler kategorisinde ki yerini şimdiden en üst sıralarda almıştır. Dünyada hızla gelişmekte olan bu meslek ülkemizde yeni yeni adından söz ettirmeye başlamıştır. Kendini geliştiren mühendisler yurtdışında çok iyi konumda yüksek maaşlara çalışabilirler.
Uzay Mühendisliği Bölümü 2023 taban puanları en düşük 325,42821, en yüksek 507,00869'dur. Uzay Mühendisliği Bölümü 2023 başarı sıralaması en düşük 199551, en yüksek 11601'dir.
Üniversiteler, TÜBİTAK-SAGE, TÜBİTAK-İLTAREN, TÜBİTAK-UZAY, gibi araştırma-geliştirme merkezlerinde araştırmacı ve öğretim üyeliği. Türk Hava Yolları, özel havayolu şirketleri, Türk Hava Kurumu gibi sivil kuruluşlarda bakım onarım mühendisliği. Yerli ve yabancı havayolu şirketlerinde hava taşıtları işletmeciliği.
Mezunlar, havacılık, uzay ve savunma sanayilerinde uçak, helikopter, insansız hava araçları, uzay araçları, roketler, füzeler ve savunma sistemleri gibi birçok farklı araç ve sistemlerin tasarımı, üretimi, testi ve işletilmesinde görev alabilirler.
eleman.net verilerine göre, Uçak Mühendisi 2023 yılında ortalama 56.600 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Uçak Mühendisi , Ocak 2023 yılında ortalama 46.640 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 28.820 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Sunduğu sosyal ve fiziki imkanlar, güçlü akademik kadro ve İngilizce eğitim dili ile uzay mühendisi olmak isteyen öğrencilerin birinci tercihidir. Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü için ODTÜ taban puanı 518,08843, başarı sıralaması 6423'tür.
NASA'da çalışmak için okunabilecek bazı bölümler şunlardır: Bilgisayar Bilimi Elektrik Mühendisliği Mekanik Mühendisliği Kimya Mühendisliği Biyoloji Fizik Astronomi Uzay Mühendisliği Uzay Bilimleri Uzay Teknolojisi NASA bu bölümlerden mezun olan adayların yanı sıra, diğer bölümlerden mezun olan adaylara da iş imkanı ...
Türkiye'de en çok kazandıran mühendislik dalı petrol ve doğal gaz mühendisliği... Türkiye'nin en çok kullanılan kariyer platformu kariyer.net'e kullanıcılar tarafından girilen bilgilerden elde edilen ortalama aylık net maaş verilerine göre, Türkiye'de en çok kazandıran mühendislik dalı petrol ve doğal gaz mühendisliği.
En iyi mühendislik bölümleri arasında ilk 10'da kendine yer bulan uzay mühendisliği, günümüzde en yüksek mühendislik maaşları sunan alanlardandır. Havacılık ve Uzay Mühendisliği Hakkında Bilinmeyenler rehberimizde.
Mühendislik Fakültesi kapsamında yer alan Havacılık ve Uzay Mühendisliği, neredeyse her mühendislik bölümü gibi sayısal puan türünden öğrenci kabul etmekte olup, 4 yıl süren bir lisans bölümüdür.
Türkiye'de havacılık ve uzay mühendisliği eğitimi veren bir vakıf üniversitesidir. Havacılık ve Uzay Mühendisliği adı altında bir lisans programı yürütmektedir. Program ABET Akreditasyonuna sahip olmakla birlikte bölüm bünyesinde Yüksek Lisans ve Doktora programları da mevcuttur.
Uçak mühendisliği mezunlarına, dünya çapında ve Türkiye'de yüksek maaşlar ve iyi pozisyonlar sunan iş imkanları bulunmaktadır. Çeşitli sektörlerde çalışma fırsatları olan bu bölüm, geleceğin en parlak mesleklerinden biridir. Türkiye, havacılık alanında dünyanın en çok gelişen ülkeleri arasında yer almaktadır.
Ve daha birçok mühendislik dersinden 8 yarıyıllık eğitim süreleri boyunca sorumlu olacaklardır. Tüm bu dersleri başarı ile tamamlayan öğrenciler “Uzay Mühendisliği Lisans Diploması” elde etmeye hak kazanır. Bu bölümü başarı ile tamamlayan mezunlar “Uzay Mühendisi” unvanı alır.
Uçak ve Uzay Mühendisliği Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır? Uçak ve Uzay Mühendisliği bölümünde, 4 yıllık eğitim verilmektedir. Öğrencilerin mezun olabilmeleri için 240 AKTS haklarını doldurmaları ve üniversitelerinin mezuniyet koşullarını yerine getirmeleri gerekmektedir.
Uzay mühendisliği, Dünya dışına gönderilecek olan insanlı ya da insansız hava araçlarını tasarlayan, inşa eden, olası sorunları ve problemleri çözen mühendislik dalıdır. Hem uzaydaki hem de havadaki araçlarla ilgilenir. Bu nedenle uçuş mühendisliği ve havacılık ile çok ilintili bir bölümdür.
Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü Eğitim Süresi 4 yıldır. İlk yılında bilgisayar programlama, ikinci yılında dinamik, üçüncü yılında kontrol sistemleri ve dördüncü yılında ise havacılık ve uzay mühendisliği tasarımı üzerine eğitimler verilir.
Havacılık ve uzay mühendisliği bölümü tercih edecek olan öğrenciler sayısal puan türü üzerinden üniversiteleri yazmaları gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri