Evet, Havana'da denize girilir. Öyle tam olarak Havana'nın göbeğinde değil ama, şöyle 20-25 dakikalık bir yolu göze aldıktan sonra gayet de güzel girilir.
Küba'nın en sıcak sahillerinden biri olan Playa Ancón, Küba'nın güney kıyılarında yer alıyor. Tarihi Trinidad'dan çok kısa bir mesafede bulunan plajda günübirlik gelip denizin ve kumsalın doya doya tadını çıkarmak isterseniz çok sayıda konaklama alternatifinden faydalanabilirsiniz.
Amerika Kıtası'nın en eski kentlerinden biri olan Havana, meydanları, güzel parkları, eski kolonyal dönem yapıları, kaleleri, sarayları, kiliseleri, müzeleri, sahil şeridi ve hoş sokaklarıyla son derece çekici ve güzel bir kenttir.
Eğer illa ki deniz sezonunda gitmek istiyorsanız, Şubat ve Mayıs ayları arasındaki sezonu size öneririz. Haziran – Ağustos arası, Küba'nın en sıcak dönemleridir ve Kübalıların bile bazen katlanamadığı sıcak hava koşulları oluşmaktadır. Bu nedenle, bu aylar arasında Küba'yı ziyaret etmekten kaçınmanızı öneririz.
İlgili 43 soru bulundu
Diplomatik, hizmet ve hususi pasaportlar karşılıklı olarak vizeden muaf, umuma mahsus pasaportlar vizeye tabidir. Tropik bir iklime sahip olan Küba'da nem oranı oldukça yüksektir. Mayıs-Kasım arası yağmurlu dönemdir. Yıllık ortalama hava sıcaklığı 26 derecedir.
Küba'ya seyahat etmeyi planlayan Türk vatandaşları Diplomatik (siyah), Hususi (yeşil) ve Hizmet (gri) pasaportlarına sahipse vizeden muaf durumdadır. Ancak Umumi (bordo) pasaport sahibi Türk vatandaşları ise Küba'ya ziyarette bulunabilmek için vize almak zorundadır.
Küba'ya Gitmek İçin İdeal Zaman
Ama Nisan'daki Paskalya'ya denk gelmemeye dikkat edin! En kötü zaman: Mayıs, Haziran, Eylül ayları.
Sıcaklıklar yıl boyunca 26 ile 32 derece arasında seyreder. Haziran en sıcak ay, Ocak ise en soğuk aydır. Mayıs-Ekim ayları arası yağış ve tropik fırtına sezonu olduğu için şehir yıl boyu ziyarete uygun olsa da Kasım- Mart ayları arası daha çok tercih edilir.
Birleşmiş Milletler bünyesinde Uluslararası Ticaret Örgütü'nün oluşturulmasını öngören, 1948 yılında Küba'nın başkenti Havana'da 50 ülke tarafından imzalanan, ancak gerekli ülke çoğunluğu tarafından onaylanmadığı için işlerlik kazanamamış sözleşme.
Küba, uzun yıllar boyunca İspanya'nın sömürgesi olduğu için ülkenin resmi dili İspanyolcadır.
Küba sınırları içinde yer alan Havana'nın resmi dili İspanyolca'dır. Şehirde ayrıca Galiçya dili, Korsika dili de konuşulmaktadır.
Bütün bu etkileyici özelliklere ek olarak Avrupa ve Amerika'nın aksine Küba suç oranının düşük olmasından dolayı turistik açıdan dünyanın en güvenli şehirlerinden biri. Trafik yoğunluğunun az olduğu, insanların sürekli bisiklet ile ulaşımlarını sağladığı Küba'da petrol pahalı olmadığından ulaşım oldukça ucuz.
Küba Vize İstiyor Mu? Umumi (bordo) pasaport sahibi Türkiye Vatandaşları, Küba'ya girebilmek için mutlaka Küba vizesi almak durumundalar.Diplomatik (siyah), hizmet (gri) ve hususi (yeşil) pasaport sahipleri ise 180 gün içerinde 90 günü geçmemek şartıyla Küba'ya vizesiz gidebiliyor.
2022 yılı itibariyle Küba'ya gitmenin maliyeti, gidiş dönüş uçak bileti için yaklaşık 20.000 TL, 2- 3 yıldızlı bir otelde 2 haftalık konaklama için yaklaşık 6.000 TL ve yeme içme masrafları için yaklaşık 5.000 TL'dir. Küba turist vizesi için ücreti 341 TL'dir.
Türk Hava Yolları, Küba içinde beş farklı noktaya uçuyor: Havana, Cayo Coco, Holguin, Santa Clara ve Varadero. İstanbul Havalimanı'nından (IST) başlayan uçuşlar yaklaşık 13 ila 17 saat sürüyor.
İstanbul-Havana arası uçuş mesafesi toplam 9961 kilometre. İki şehir arasındaki uçak yolculuğu 12 saat 20 dakika sürüyor.
Küba'da hayat, Türkiye ile kıyaslandığında pahalıdır. Küba'da verilen düşük maaşlar ve marketlerdeki ürünlerin çoğunlukla ithal olmasından ötürü pahalı oluşu gibi nedenler, Küba'da hayatın pahalı olmasına sebep olmaktadır.
15.08.2022 Havana Karnavalı : 1550 yılından bu yana yapılan Havana Karnavalı, Küba'nın en önemli kültürel etkinliğidir. 31.10.2022 Havana Çağdaş Müzik Festivali : Dünyanın dört bir yanından müzisyenlerin katıldığı Havana Çağdaş Müzik Festivali, şehrin en iyi konser salonlarında yapılmaktadır.
Küba vizesi ülkeye girişten itibaren 90 GÜN geçerlidir ve tek girişli bir vizedir. Vizenin süresini uzatmak isteyenler Küba'da bulundukları süre zarfında yetkili makamlar başvurarak 90 GÜNE kadar daha EK SÜRE alabilirler.
Döviz Kullanımı: Küba, döviz takasına dayalı bir ekonomiye sahiptir. Amerikan Doları'nın (USD) kullanımı 2021 yılında kaldırılmıştır. Bu nedenle, Amerikan Doları dışında başka bir döviz türü kullanmalısınız.
VİZE ÜCRETİ 60 EURO DUR. Elçilik tel: 0312 442 89 71.
Hususi, hizmet ve diplomatik pasaport sahipleri Türk vatandaşları Küba'ya vize almadan giriş yapabilmektedirler. Fakat umuma mahsus (bordo) pasaport sahiplerinin Küba'ya seyahatleri öncesinde vize almaları gerekmektedir. Küba vize başvurusu online olarak Türkiye'nin her yerinden yapabilmektedir.
Yani Küba'da ne kadar kalınır sorusunun cevabının ucu açık. Eğer böyle bir deneyim yaşamak değil hakikaten turistik bir gezi geçirmek istiyorsanız Havana'da 3-4 gün turistik anlamda şehri tanımak için gayet yeterli.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri