Kesinlikle memnun kalacak, düzenli olarak kaplıcaya gelmek isteyeceksiniz. Kaplıca suyunun sedef hastalığına iyi geldiği birçok kişi üzerinde de kanıtlanmıştır. Termal sularda yer alan radyoaktif organizmalar ve mineraller sayesinde cilde detoks yaptırılır. Toksinlerden arınan cilt hızla yenilenmeye başlar.
Sedef hastalığı bulaşıcı mıdır, Hastaların havuza girmesi sakıncalı mıdır? Sedef hastalığında mikrobik bir neden söz konusu olmadığından, hastalık kesinlikle bulaşıcı değildir. Vücutta açık bir yara yoksa havuza girilebilir.
Okyanus suyu, nehir suyundan, sodyum, klorür, sülfat, magnezyum ve kalsiyum da dahil olmak üzere, önemli miktarda daha fazla miktarda mineral içermesi nedeniyle farklıdır. Bu nedenle sedef hastalığı gibi cilt hastalıklarında oldukça faydalıdır.
Soğuk uygulanan deniz suyunun cilt ve yüz üzerinde tonik etkisi vardır. Cilde nem ve parlaklık verir, toksinleri yok eder ve peeling görevi görür. Filtrelenmiş deniz suyu egzama, uçuk, kurdeşen, akne, sedef hastalığı gibi birçok cilt rahatsızlığını tedavi eder.
Sivas'ın Kangal ilçesindeki sedef hastalığına iyi geldiği belirtilen 'Balıklı Kaplıca'nın 'selenyumlu' suyu, kuraklıktan etkilenmiyor. Kentte, Kızılırmak'taki suyun azalmasına ve birçok akarsu ile göllerdeki kayba rağmen kaplıcanın ortasından geçen derenin debisinde düşüş yaşanmadı.
İlgili 25 soru bulundu
Şiddetli sedef hastalığı vakalarında fototerapi yanında sistemik ilaçlar kullanılır ve topikal uygulanan kremler de tedaviye eklenir. Derinin nemli ve yumuşak tutulması önemlidir. Sistemik ilaç tedavisi özellikle eklem iltihabı ve tırnak tutulumunun olduğu vakalarda tercih edilir.
Sedef hastalığı teşhisi konan kişilerin özel bir diyet izlemesi gerekir. Alerjik reaksiyonlara neden olabilecek ürünlerin reddedilmesini içerir. Narenciye, çikolata, bal, yumurta, tam yağlı sütün yanı sıra kırmızı sebze ve meyveleri diyetten çıkarmanız önerilir.
Meryemana dikeni, buğday ruşeymi yağı, hidrastis canadensis çayı, kadın tuzluğu, hodan yağı, aloe vera, keten tohumu yağı, dulavratotu sedef hastalığına iyi gelen bitkilerdir.
Işıkla gelen sağlık
Günümüzde ise modern tıp ve teknolojinin sağladığı olanaklarla ultraviyole (UV) ışığı, sedef hastalığı (psoriazis) başta olmak üzere birçok deri hastalığının tedavisinde önemli bir yer tutmaktadır.
Deniz tuzu, sedef hastalığını gideren ve tedavi eden bir özelliğe de sahiptir. Sedef hastalığının sebep olduğu, kaşıntı ve pullanma ile mücadele eden deniz tuzu, çamur ya da sülfür banyosuna eklendiğinde sedef hastalığı semptomlarını gidermeye yardımcı olur.
Sağlıklı bir diyet uygulamak: Amerikan Dermatoloji Derneği Derneği (AAD), Akdeniz diyetinin sedef hastalığının şiddetini azaltabileceğini gösteren kanıtlar olduğunu bildirmektedir. Bu anti-inflamatuar diyet meyveler, sebzeler, kepekli tahıllar, fındık, zeytinyağı ve yağlı balıklar açısından zengindir.
Cildi kurutmanın dışında, sabun cildin doğal pH'ini degiştirerek onu tahrişe daha yatkın hale getirebilir. Daha hassas bir temizleme için sabun içermeyen bir duş jeli kullanabilirsiniz. Bu size tuhaf gelebilir fakat yulaf ezmeli bir küvette banyo yapmak rahatlatıcı olabilir ve kabukların dökülmesine yardımcı olabilir.
Egzersiz
Bu tür yerler yalnızca hastalığın aktif zamanlarında değil, normalde bile insanın gözünü korkutabilir! Bununla birlikte, sedef hastası olsanız da olmasanız da spor yapmak vücudunuz ve zihniniz için çok önemlidir. Kendinize uygun bir aktivite bulun ve bunu günlük yaşamınıza dahil etmeye çalışın.
Cilt tahrişleri: Yüzme havuzlarındaki aşırı klor ve kimyasal maddelere bağlı; deride kuruluk, kızarıklık ve pullanma ile birlikte gözlerde yanma, kızarıklık, ağrı ve tahrişlere neden olabilir. Özellikle alerjik egzaması olanların şikayetlerinde artışlar olabilmektedir.
Sedef Hastalığı Nasıl Geçer? Sedef hastalığı kronik bir hastalıktır, bu nedenle bütünüyle tedavisi yoktur.
Tüm bağışıklık sistemi hastalıklarında olduğu gibi stres sedef hastalığının tetikleyicileri arasındadır. Sedef hastalığı ve stres arasında bir kısır döngüden söz edilebilir. Bazı ilaçlar, enfeksiyonlar, aşırı ultraviyole, hormonal değişiklikler gibi başka tetikleyiciler de bulunmaktadır.
Yapılan araştırmalar sonucunda B vitaminleri, A vitamini ve Çinko düzeylerinin sedef hastalarında düşük bulunduğu saptanmış. Ayrıca yine kan insülin ve glikoz seviyeleri de yüksek bulunmuş olan sedef hastalarında şişmanlık da önemli bir risk faktörüdür.
Psoriasis sedefi-beyaz renkte, kuru veya yağlı keratin lameller (skuam) ile karakterize kronik seyirli bir hastalık olmasından dolayı halk arasında "Sedef Hastalığı" olarak bilinmektedir. Sedef hastalığının kesin bir tedavisi yoktur ancak hastalık yönetimi ile semptomların azalmasına yardım edilebilir.
B12 vitaminin eksik olması bu hastalığı olumsuz yönde etkileyebilir. Yapılan çalışmalarda B12 vitamin eksikliği tamamlandığında hastalığın ilerlenmesinde azalma görülmüştür. 5)Sedef hastalığında glutene karşı hassasiyetin arttığı ve glutensiz diyette hastalığın semptomlarının iyileştiği gözlemlenmiştir.
Sedef hastalığı kişinin hayatı boyunca sahip olduğu ancak doktor kontrolünde uzun tedaviler sonucunda kontrol altında tutulabilen kronik bir hastalıktır. Kesin bir tedavisi bulunmamakla beraber sedef hastalığının tedavisinde hastalığa yol açan hücrelerin ve hücre aktivitelerinin önlenmesi amaçlanmaktadır.
haberler. KTÜ Farabi Hastanesi'nde Uygulanan Yeni Nesil Tedavi Sayesinde Sedef Hastalığından Kurtuldu! Dört yıldır sedef hastalığı (psoriasis) olan 25 yaşındaki Orçin EMİNAĞAOĞLU, daha önce kortizonlu kremler sürerek sedef tedavisi almakta iken yaralarında artış olması üzerine KTÜ Farabi Hastanesi'ne başvurdu.
Katran sabunu bir çok cilt hastalığında kullanıldığı gibi sedef ve egzama hastalığının tedavisinde de kullanılmaktadır. Bu sabun cildi temizlemekte, mikroplardan arındırmakta, sivilceleri yok etmekte, siyah noktaları azaltmakta, cilde parlaklık ve canlılık vermekte, cildin sağlıklı gözükmesine neden olmaktadır.
Patates, domates, biber ve patlıcan gibi kabuklu sebzeler iltihabı artırabilir ve sedef hastalığının semptomlarını daha da kötüleştirebilir. 1200 sedef hastası üzerinde yapılan araştırmada % 51'inin diyetlerinde bu besinleri azaltması sedef semptomları iyileştirdiğini gösterdi.
Misket limonu, maydanoz ve melisa gibi bitkileri sedef hastalığının yol açtığı etkileri hafiflettiği söylenir. Siz de bu besinleri tüketerek rahatsızlığın hafiflemesini sağlayabilirsiniz.
Edremit Güre Kaplıcaları Sedef Hastalığına iyi gelen Kaplıcalarımızdan bir tanesidir. Güre Kaplıcalarında ki radyoaktif bileşenler, organizma ve minareler cildin detoks yapmasına ve temizlenmesine yardımcı olur ve bu sayede cilt kendisini yeniler ve sedef hastalığı ve etkileri zamanla azalır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri