Havuzda bone takmak hem hijyen hem de havuz bakımı açısından önemlidir. Havuzda biriken saçlar cihazlara zarar vereceğinden havuzda bone takmak gerekir. Bone takılmadığında sağlığa zarar verecek etkiler oluşabilir.
Saçlarınızın havuza dökülüp havuz dibinde birikmesini engellemek içindir. Havuzun dibinde biriken saçların hem hijyenik hem de çirkin bir görüntü oluşturacağını tahmin etmek hiç de zor değil.
Yüzme havuzundan yararlanmak isteyen üyelerin bone, havlu, terlik kullanmaları ve havuza girmeden önce duş alıp, ayak dezenfeksiyon havuzundan geçmeleri zorunludur. 2. Havuza tükürmek veya ağızdan su püskürtmek yasaktır. 3. Havuzlar için üretilmiş havuz kıyafetlerinin giyilmesi zorunludur.
Sanılanın aksine bone, saçımızın ıslanması önlemek için değildir! Saçımızın havuza düşmesini engellemektir ilk amaç. Havuza düşen saçlar hem yüzen sporcuları rahatsız eder hem de havuz dibinde bir araya toplanarak öbekler oluştururlar. Bu saç öbekleri makine dairesindeki cihazlara zarar verir.
Havuza girmeden önce ayak havuzunun kullanılması zorunludur. Havuza girmeden önce duş alınması zorunludur. Resmi olarak açılmadan ve cankurtaran görevine başlamadan havuza girilemez. Yüzerken bone kullanmak zorunludur.
İlgili 31 soru bulundu
Bone Sıkça Sorulan Sorular
%23 indirimle Delta DS 255 Silikon Yüzücü Bonesi Siyah 61 TL'ye, %23 indirimle Delta DS 255 Silikon Yüzücü Bonesi 61 TL'ye, %26 indirimle Bermuda Silikon Yüzücü Bonesi 59 TL'ye, %8 indirimle Arena 9166255 Classic Silicone Unisex Bone 208 TL'ye sahip olabilirsiniz.
Deniz ve havuz için mayo olarak rahatlıkla şort kullanabilirsiniz. Tercih edeceğiniz mayo ister yüzücü mayosu olsun ister slep, yüzerken kendinizi rahat hissettiğiniz sürece sorun olmayacaktır. Ancak, dalmak için mutlaka dalış kıyafeti giymeniz gerekir.
Özellikle son yıllarda bone kullanımında rahat edemeyen bayanlar alternatif olarak iç tülbent tercih etmektedirler. Sizler için özel olarak üretmiş olduğumuz %100 pamuk iç başörtüler kullanıcılarından tam not aldı.
Kullanıcılar beyaz şort, kapri, diz altı kıyafet giymeleri yasaktır. Yüzme amaçlı üretilmiş malzemeler dışında kot pantolon, futbol şortu vs. ile havuza girmeyiniz. Havuza girmek için kullanılan mayonun içine iç çamaşırı giymeyiniz.
4- Havuza girmeden en az 1 saat önce yemek yiyiniz. Aç karnına spor yapmayınız. 5- Havuza girmeden önce tuvalete gidiniz.Ayak temizliği başta olmak üzere duş alınız. 6- Vücudunuzda deri enfeksiyonu, açık yara veya kesikler varsa havuzu kullanmayınız.
Yüzme bonesinin tasarımı, yüzünüzü kapatmamalı veya görüşünüzü engellememeli ve kulaklarınızın üzerinden geçmelidir. Yüzme bonesi, sık kullanılan bir ekipman olduğundan kaliteli bir seçim yapmak önemlidir. Ayrıca, seçtiğiniz rengin tarzınızla uyumlu olduğundan emin olun.
Bone saçları klordan korur. Saçların yüzerken yüze ve göze gelmesini engeller. Bilhassa denizde yüzen kişiyi görünür kılar. Soğuk veya açık denizde yüzerken kişinin başını sıcak tutmak gibi bir özelliği bulunur.
Bone, düz veya kıvrımlı her çeşit yumuşak kumaş vb. maddeden yapılan başlık. Saçı kapatmak için kullanılan boneyi bazı havuzlarda takmak mecburidir.
Silikon kaplamalı kumaş bone, su sızdırmaz bir yapıya sahip olmasına rağmen dikişleri su geçirir. Ancak su sıçramalarına karşı mükemmel koruma sağlar. Silikon bone, bileşeni sayesinde en fazla su sızdırmazlık sağlayan bone modelidir.
Duş Alarak Vücudunuzdan Mikroorganizmaları Uzaklaştırın
Ancak havuz suyuyla temas ettiklerinde suyu kirleteceklerdir. Su ile basit bir duş alarak, bu maddeleri vücudunuzdan atabilir, böylece yüzmeye başladığınız havuz suyunu kirletmemiş olursunuz.Bu, havuzun çok daha uzun süre temiz kalmasına yardımcı olur.
HAVUZ VE HAMAMLARI KULLANIRKEN UYULMASI GEREKEN KURALLAR
Mayosuz/şortsuz, bonesiz ve iç çamaşırı ile hamam ve havuzları kullanmak sağlık açısından sakıncalı ve yasaktır.
-Havuzda antrenman yapan yüzücüler mayo giymeyi tercih eder. Ağırlık yapması için bazen iki mayoyu üst üste giyerler. Ağırlık yapması için çift mayo veya şort tercih edilebilir. Ancak sürat çalışmalarında veya müsabakada şort giyilmez.
Havuzda bone takmak hem hijyen hem de havuz bakımı açısından önemlidir. Havuzda biriken saçlar cihazlara zarar vereceğinden havuzda bone takmak gerekir. Bone takılmadığında sağlığa zarar verecek etkiler oluşabilir.
Hayır, doğru değildir. Bone, saçları toplamak ve dışarıdan görülmesine mani olmak için kullanılıyor. Bone takılmazsa eşarp kayar ve saç görülebilir. Bu bakımdan uygun bir örtüdür.
Su geçirmez bone arayanlar için lateks yüzücü bonesi ideal bir tercih olabilir.Silikon Yüzücü BonesiLateks benzeri silikon madde kullanılarak üretilen silikon havuz kepi, özellikle giyip çıkarmada sağladığı kolaylığı nedeniyle tercih edilir. Ayrıca renk ve desen seçenekleriyle de dikkat çeken bir modeldir.
Havuz çevresine sadece yüzme amaçlı malzemelerinizi getiriniz. Terliksiz, günlük giysiler, ayakkabı, çanta, torba ve benzeri eşyalar ile havuz alanına girmeyiniz. Derste suya giremeyecek durumda iseniz sadece şort, tişört ve terlikle havuz kenarına geliniz.
Uygun yüzme kıyafeti ( mayo, şort vb. ) dışında hiçbir giysi ile havuza girilmeyecektir. Havuzda ve çevresinde oyun oynanmayacak, güneşlenme alanında koşulmayacak, tehlikeli şekilde şakalaşılmayacak ve deniz malzemeleri ( deniz topu, deniz yatağı, can simidi, kolluk vb. ) havuza sokulmayacaktır.
tesettürlü mayolar için haşema teriminin kullanıldığı bilinmektedir. Bu yüzden, tam tesettürlü mayoyla havuza girilmesine açıkça izin veren işletmenin yarı tesettürlü mayoyla havuza girilmesine de evleviyetle izin vereceği sonucuna ulaşılabilecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri