Saç bakım yağlarını havuza girmeden önce sürmek, klorlu suyun saça temas etmesini engelleyebiliyor. Saç bakım yağı kullanmak istenmeyenler için; güneşlenmeden, havuza ve denize girmeden önce, saça az miktarda Hindistan cevizi yağı sürülmesi öneriliyor.
Havuz veya denize girmeden önce saçınıza portakal yağı, badem yağı veya lavanta yağı sürün. Bu yağı saç diplerinden uçlara kadar uygulayın. Böylece saç derinizde koruyucu bir tabaka oluşacaktır.
Saçınızın uzunluğuna göre 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 çorba kaşığı bal ve biraz tarçını karıştırarak macun kıvamına getirin. Saç derinize masaj yaparak uyguladıktan sonra 15 dakika bekletin. Yumuşatıcı etkisi olan bir şampuanla yıkayın. Haftada 2-3 kez tekrarlayabilirsiniz.
Duştan sonra saçın kabarmaması için tercih edebileceğiniz bir diğer madde ise zeytinyağı. Pek çok faydası olduğunu bildiğimiz bu mucize besini biraz ısıtıp ılık hâle getirdikten sonra duşa girmeden önce saçınıza uygulayın. Zeytinyağının nemlendirici etkisi sayesinde problem ortadan kalkar.
İlgili 30 soru bulundu
Banyodan Önce Saça Zeytinyağı Sürmenin Faydaları
Zeytinyağı, saç bakımında kullanılan ve birçok saç derisi sorunu için önem taşıyan bir üründür. Saç dökülmelerine, saçların mat görüntüsünün giderilmesine ve sağlıklı uzayan saçlara sahip olmak isteyen kişilerin tercihi genellikle bu bakım küründen yana olmaktadır.
Yüzme havuzu suyu gözde tahrişe neden olabilir fakat saç dökülmesine neden olmaz.
Havuza girerseniz enfeksiyonlu alanı su geçirmez bandajla örtün. - Mayonuzu sudan çıktıktan sonra yıkayın sabunlayın. Yeterince temiz olmayan havuz sularından; mide ve bağırsak enfeksiyonları gelişebilir. İshale neden olan mikroplar dakikalarca veya günlerce havuz suyunda yaşayabilir ve uzun süre ishale neden olabilir.
Diğer yandan cilt, saç ve tırnaklarla uzun süre temas eden klorlu su, yararlı bakterileri öldürüyor, cilt ve tırnakları daha hassas hale getiriyor, saçın koruyucu üst tabakasına hasar veriyor. Sonuçta, kurumalar, çatlamalar, renk değişimleri ve kırılmalar başlıyor.
Denizden veya havuzdan çıkar çıkmaz duş almalı ve şampuan kullanarak saçlarınızı, saçlarınızda biriken klor ve tuzdan arındırmalısınız. Her gün saçlarınızı şampuanla yıkamak önerilmiyor fakat her gün yüzüyorsanız bunu yapmanız gerekiyor. Saçlarınızın uçları daha kolay kırıldığı için krem kullanmayı unutmayın.
Bu sorunun cevabı ne yazık ki evettir. Klor sarıya boyanmış saçları ya da balyaj ve omre gibi sarışın vurgular yapılmış saçların yeşillenmesine sebep olur.
Kuru ve yıpranmış saçlar için Hindistan cevizi yağı ya da jojoba yağı kullanarak sağlıklı bir görünüm elde edebilirsiniz. Nemli olan saçlarınıza sadece birkaç damla bu yağlardan uygulayarak bekletebilir, daha sonra nemlendirici özelliğe sahip bir şampuan ve krem ile durulayabilirsiniz.
Hindistan cevizi yağı mucizesini hepimiz duymuşuzdur. Saçlar yıkandıktan sonra diplere gelmeden saçlarınızı Hindistan cevizi yağının hoş kokusu ile yumuşacık yapabilirsiniz. Havuza girmeden yıkanan saçlar ve çıktıktan sonra 2 kere şampuanlamak saçlarınızı klordan iyice arındırmanıza yardımcı olabilecektir.
Havuz sonrası bakım için en önemli konu hemen saçınızda bulunan kloru, taze su ile durulamaktır. Bu esnada arındırıcı bir şampuan kullanmak daha iyi sonuçlar almanıza yardımcı olur. Durulamadan veya şampuanlamadan sonra, saçınıza durulanmayan bir saç kremi ile biraz nem vermeniz de önerilir.
Deniz tuzu spreyi kullanılmadan önce iyice çalkalanmalıdır. Şişe dik bir şekilde tutulmalı ve saça yaklaşık 15 cm uzaklıktan ve eşit olacak şekilde püskürtülmelidir. Uygulama nemli ya da kuru saça yapılabilir, tercih kullanıcıya kalmıştır. Deniz tuzu spreyi uygulandıktan sonra saça elle istenilen şekil verilebilir.
Kaplıca havuzundan sonra duş alınmaması herhangi bir sorun teşkil etmez aksine mineraller vücutta daha uzun süre kalacağı için termal sudan faydalanma oranı artmaktadır.
Klorlu suya maruz kalmak, bazı insanlarda ciltteki melanin pigmentinin daha belirgin hale gelmesine neden olabilir. Bu durum, güneşe maruz kalmak veya bronzlaşmak sonucunda oluşan lekelerin daha belirgin görünmesine yol açabilir.
İlk Geceden Sonra Denize Havuza Girilir mi? İlk gece kanamasının az oluğu durumlarda denize ve havuza girilebilir. Ancak daha fazla olduğu durumlarda kanama azalana kadar denize ve havuza girilmemesi tavsiye edilir.
Havuzları temizlemede kullanılan solüsyonlarda bulunan oksitlenmiş metallerdir (örneğin; Özgürlük Anıtında olduğu gibi zamanla kahverengiden yeşile dönen bakır). Bu metaller, saç tellerine açık renk saçlarda kendini gösterecek derecede yeşilimsi bir ton verebilir.
Klorlu suya devamlı maruz kalan kişilerde, saçın üzerindeki koruyucu keratin tabakası bozulur. Saçlar yıpranarak mat bir görünüme bürünür ve kırılma ve yıpranmalar daha sık olur. Saçlarda kuruma ve çatallanmalar görülür. Boyalı, permalı, ince telli, zayıf ve kuru saçlar klorlu sudan daha fazla etkilenir.
Saçınızın ihtiyacı olan nemi en çok banyo rutininden kazandırabilirsiniz. Bu nedenle şampuanlarınızı ve saç kremlerinizi ekstra nem ajanlarına sahip ürünlerden seçerek ihtiyacı olan bakımı rahatlıkla yapabilirsiniz. Saç kremi kullanmayı ise ihmal etmemelisiniz.
Saç bakım yağlarını şampuanlamadan ya da bakım yapmadan önce kuru ya da ıslak saça doğrudan uygulayabilirsiniz. Bu işlem saçı yumuşatmaya yardımcı olurken aynı zamanda fön makinesi ya da düzleştirici gibi şekillendirici aletlerin neden olduğu hasara karşı ekstra bir koruma katmanı oluşturacaktır.
Badem yağı saç bakımında en çok kullanılan yağdır. Saçları besler ve saçın ihtiyacı olan E vitaminini karşılar. İçeriğindeki mineraller sayesinde saçları güçlendirir. Badem yağı aynı zamanda kaş ve kirpiklere de uygulanabilir.
Duştan sonra ve çeşitli işlemlerden önce saç tellerine yağ uygulaması yapmak, saçların şampuan ve ısı gibi faktörlere karşı direnç göstermesine yardımcı olmaktadır. Saç bakım yağlarının kullanımı, düzenli bir şekilde yürütüldüğü takdirde; saçların kolay şekil almasına ve daha rahat aranmasına olanak tanımaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri