Hayvan gübresi toprağımıza bir çok hastalık ve mantar bulaştırdığı halde, Leonardit, bünyesinde hiçbir hastalık barındırmaz. Hayvan gübresi toprağımıza çok çeşitli yabancı bitki tohumu taşıdığı halde, Leonardit hiçbir tohum içermez. Faydası daha az olduğundan, daha pahalıya mal olur.
Leonardit Nasıl Kullanılır
Hızlı çözülmesi ve etkisini tam olarak göstermesi için toprağa iyi karıştırılması gerekmektedir. Toprak hazırlama döneminde dekara kullanılan Leonardit farklılaşan bitki ve meyve çeşitleri için 100 ile 300 kilogram arasında değişmektedir.
Buradan şu sonucu çıkarırız: Organik gübrede en verimlisi kaz gübresiyken en verimsizi tavuk gübresidir.
Fazla kullanımında toprağın asitliğini artırır, asitlik sevmeyen bitkileri zehirler , kök çürümesi başlar ve sonuç olarak bitki ölümleri görülür.
En önemli organik gübre çeşitleri; ahır gübreleri, kompostlar ve yeşil gübrelerdir.
İlgili 23 soru bulundu
Bir besin elementi olarak fosfor, bitkide çok önemli bazı organik bileşiklerin yapısında bulunur. Özellikle bitkinin ilk gelişim dönemlerinde oldukça etkili olup çiçeklenme, kök gelişimi, tohum ve meyve oluşumunda önemli rol oynar.
Ahır gübresinin etkisi kimyasal gübreler gibi tek yönlü değil çok yönlüdür. Toprağın su tutma kapasitesini ve geçirgenliğini artırarak havalanmasını sağlar. Su tutma kapasitesinin artması tarıma elverişli toprağın kaybına (erozyon) engel olmaktadır. Toprağın kolay tava gelmesini ve toprak işlemeyi kolaylaştırır.
Kaliteli leonarditin yoğunluğu 0,75–0,85 gr/ cm3 , pH değeri ise 3–5 arasında değişmektedir. %1'lik KOH, NaOH solüsyonlarında çözünürlüğü yüksek, suda çözünürlüğü ise düşüktür. Çözeltisi siyah parlak renkte, köpüksü, kolloidal ve yağsı görünümdedir.
SORU: LEONARDİT VE HÜMİK ASİTİ HANGİ ARALIKLARDA KULLANMALIYIM? CEVAP: Leonardit Ürünümüzü 5 yılda bir, Hümik asit ürünümüzü her yıl yada sezon boyunca kullanabilirsiniz. CEVAP: Uygulanabilir.
Leonardit gübre nedir sorusu sıklıkla karşımıza çıkıyor. Toprak için hümik asit bakımından son derece zengin bir organik gübre kaynağıdır.
Üre gübresi: %45-46 azot içeriğiyle en yüksek azot içeren azotlu gübre olma özelliği taşıyor. Tarım araçlarında az paslandırma yaptığı için tercih edilen gübre, suda hızlı çözünüyor ve hızlı uygulamaya imkan tanıyor. Ayrıca birim azot miktarı gözetildiğinde üre gübresi en ekonomik alternatifi oluşturuyor.
Hayvan gübresi toprağımıza çok çeşitli yabancı bitki tohumu taşıdığı halde, Leonardit hiçbir tohum içermez. Faydası daha az olduğundan, daha pahalıya mal olur. Bütün bunlara rağmen, toprağımıza Leonardit uygulama imkânımız yoksa hayvan gübresi ve Torf kullanabileceğimiz en faydalı ve doğal maddelerdir.
Besin maddeleri bakımından kümes hayvanları gübreleri en zengin, sığır gübresi ise en fakirdir. At ve koyun gübreleri ise bunların arasında yer almaktadır. Koyun ve tavuktan elde edilen ahır gübrelerinin besin maddesi kapsamı, sığır ve beygirden elde edilen gübrelere oranla daha yüksektir.
0-3 YAŞ AĞAÇ BAŞINA 5 KG. 4-10 YAŞ AĞAÇ BAŞINA 7 KG. 11-20 YAŞ AĞAÇ BAŞINA 10 KG.
b. Eğer toprak sürülmeden dikim yapılacaksa; açılacak çukur doldurulurken kullanılacak üst toprağa 3,5-4 Kg toz leonardit karıştırılıp fidan dikiminde kullanılabilir.
Leonarditin Toprağa Faydaları
Toprağın iyon değişim kapasitesini en uç noktalara çıkarır. Topraktaki elementlerin bitki tarafından alınabilir forma sokulmasını sağlar. Toprakta tamponlama yaparak toksisiteyi önler.
En iyi sıvı leonardit Teknomol
Üretimde doğan LEONARDİT hammaddesi kullanılmıştır. Topraktaki iyon alışverişini ve KDK (Katyon Değişim kapasitesini) arttırır.
Leonardit, dünyada en çok 2 yerde çıkıyor ve bu ülkelerin 1'ncisi Rusya, 2'incisi Türkiye." "Türkiye'de Kahramanmaraş bölgesinde, Adıyaman, Bolu, Edirne, Çanakkale ve Gönen'de çok çıkıyor. Biz tarım endüstrisinde, leonarditten sıvı hümik asit üreterek çiftçilerin giderlerinde azalma, gelirlerinde artış sağlıyoruz.
Kolay kullanım özellikleri ile öne çıkan sıvı leonardit humik asit ile karıştırılarak kullanılan gübre çeşididir. Organik maddelerin artması için tercih edilen granül leonardit toprağın altına serilir ve çapalanır. Toz leonardit toprak ile karıştırılarak kullanılan gübre çeşididir.
Granül leonardit ; fiziksel yapısı gereği suyu ve nemi toz leonardite göre %50 daha fazla içinde arındırmaktadır. Kurak ve su problemi yaşayan tarımsal arazilerde daha çok tercih edilir.
Leonarditten elde edilen humik maddeler; humin, humik asit, fulvik asit ve ulmik asittir. Toprak; canlı, cansız ya da çürümüş olan orga- nik maddeleri içerir ve tamamen çürümüş olan organik bileşenler humus olarak adlandırılır. En iyi humus kaynağı çürümüş bitki ya da kompost materyallerdir.
Leonardit nereden temin edilebilir? Leonardit, tarım ve bahçecilik malzemeleri satan mağazalardan, çevrimiçi tohum ve gübre tedarikçilerinden temin edilebilir. Leonardit, toprak düzenlemesi ve bitki besleme için önemli bir organik madde olarak kullanılır.
Bioline Bio Büyükbaş Hayvan Gübresi, toprak yüzeyinde kabuk tabakasının oluşumunu azaltarak, toprağa suyun girişini arttırır ve yüzey akışını azaltır. Bioline Bio Büyükbaş Hayvan Gübresi, düşük hacim ağırlığı ile toprakta sıkışmanın oluşumunu engeller ve toprağı yumuşatır.
Ahır gübreleri içerdiği besin maddelerinden dolayı zengin bir besin kaynağıdır. Koyun dışkısı daha az su içerdiğinden kolay çürür ve çürürken yüksek sıcaklık meydana gelir. Organik koyun gübresi daha çok besin maddesi içerir.
Ahır gübresi, üretim cinsine göre dekara 1- 4 ton olarak verilebilir. Organik maddesi az olan topraklara daha fazla ahır gübresi verilmelidir. Fakat gübrenin olgunlaşmış ve yanmış olmasına özen gösterilmelidir. Yanma esnasında gübre içerisindeki yabancı ot tohumları ve hastalık etmenleri etkisini kaybeder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri