Karbonatın üzerine biraz sirke dökün ve birkaç saniye köpürmesini bekleyip temiz bir bezle sıvının üzerine bastırın. Alan temiz göründüğünde kokuyu giderme vakti gelmiştir. Birkaç yemek kaşığı hidrojen peroksit ve birkaç damla bulaşık deterjanı kullanarak kendiniz evde bir evcil hayvan koku giderici hazırlayın.
Bu sorunun cevabına ise, bir sodyum bikarbonat yani evlerde kolayca bulunabilen karbonat, sirke ve enzimatik temizleyicilerle bu işlemi gerçekleştirebileceğinizi söyleyebiliriz. Bu ürünleri kullanarak idrar kokusundan etkili bir şekilde kurtulabilirsiniz.
Tüm temizlik tüyoları için en önemli bileşenlerden olan sirke ve su bire bir oranında karıştırılıp zemine sürülür. Köpeğinizin işemesinin üzerinden uzun bir süre geçmiş olsa dahi bu karışımı kullanarak lekeyi de kokuyu da çıkarabilirsiniz.
Ozon, Evde Evcil Hayvan Kokusuna Kesin Çözüm Sağlar
Ozon gazı, en güçlü koku giderici olarak evinizdeki istenmeyen kokulara çözüm sağlayacaktır. Evlerde kullanıma uygun olarak geliştirilen ev tipi ozon jeneratörleri ile evcil hayvan kokusu hızlı ve pratik bir şekilde giderilebiliyor.
Evinizi Arap sabunu ve beyaz sirke ile temizlerseniz, hem kötü kokulardan, hemde havada asılı kalan alerjenlerden kurtulursunuz!
İlgili 33 soru bulundu
Ancak köpekler tuvalet konusunda çekingen canlılar oldukları için koltuk arkaları ve köşelere ilk olarak bakmanızı öneririz. Köpek hangi kokuya çiş yapmaz? Köpekler, sirke, amonyak, turunçgiller, acı biber ve baharat kokularından nefret ederler.
Çok keskin bir kokuya sahip olan sirke köpeklerin nefret ettiği bir koku olduğundan kendisini evde rahatsız hissedecektir. AMONYAK: Yüksek oranda bir kokuya sahip olan amonyak köpeklerin kaçındığı kokulardan biridir. TURUNÇGİL: Köpekleri rahatsız eden kokulardan bir diğeri de turunçgil kokuları.
Doğal Pet Koku Giderme
Ailenizin veya evcil hayvanlarınızın güvenliği konusunda endişelenmenize gerek yok çünkü kokulardan kurtulabilir, karbonat, damıtılmış beyaz sirke ve birkaç yardımcı araç kullanarak temizlik yapabilir ve hatta sterilize edebilirsiniz.
Köpeğiniz eve ilk geldiğinde, evin onun yaşam alanı olduğunu belirtmesi açısından idrarını yapar. Bunu anladıktan sonra onu hemen banyoya götürün ve idrar yapana kadar hiçbir yere gitmesine izin vermeyin. Sonrasında ona bir ödül verin ve her tuvalete gittiğinde onu sevin.
Sirkeyi içme suyuna koyabilirsiniz. Ayrıca bir plastik sprey alıp içine %50 su, %50 elma sirkesi koyup tüylerinin aralarına hergün püskürtün. Ya da bu karışımla bir süngeri ıslatıp köpeğinizi silin. Bu köpeğinizin derisinin PH dengesini koruyacak, parazitleri belli bir ölçüde önleyecek, tüylerine parlaklık verecektir.
Kullanma Talimatı:
Üstüne bir kez çiş damlasını sıkın ve köpeğinizin bunu koklamasına izin verin. Bu gazeteyi köpeğinize yakın yerde tutunuz. Yemeklerden sonra, uykudan kalkınca ve uykuya gitmeden önce tekrarlayınız.
Karbonatın üzerine biraz sirke dökün ve birkaç saniye köpürmesini bekleyip temiz bir bezle sıvının üzerine bastırın. Alan temiz göründüğünde kokuyu giderme vakti gelmiştir. Birkaç yemek kaşığı hidrojen peroksit ve birkaç damla bulaşık deterjanı kullanarak kendiniz evde bir evcil hayvan koku giderici hazırlayın.
Çamaşır Suyu
Siz temizlik yaparken kedinizin merakla gelip çamaşır suyunu kokladığını görmüşsünüzdür. Nedeni tam olarak bilinmese de kediler çamaşır suyu kokusuna ilgi duyarlar. Belki de çamaşır suyu içindeki klor kedilere çekici geliyordur. Burada dikkat edilmesi gereken nokta ise çamaşır suyunun zehirli olduğudur.
Kedilerin Dışkı Yaptığı Yerin Temizlenmesi
Kedinizin algılayabileceği kokuyu yok etmeniz gerekmektedir ve o bölgeye ulaşımını engellemek için mobilyaların yerini değiştirebilirsiniz. O bölgeyi %10 biyolojik solüsyon veya enzimatik toz deterjanla yıkayabilirsiniz. Sonrasında soğuk su ile durulayın ve kurumaya bırakın.
Ayrıca ıslak mendil gibi kimyasal içerikli bir temizleme yöntem tercih ederseniz, köpeğinize pek çok açıdan zarar verebilirsiniz. Patiler tarafından bu kimyasal maddeler emilirse, köpeğinizin zehirlenmesine neden olabilirsiniz.
Köpeğin dışkı ve idrarı ile bıraktığı fenomen dediğimiz kokular diğer köpeklere cinsiyeti, yaşı ve üreme durumu hakkında bilgi verir. Özellikle erkek köpekler bu işaretleme ile bölgelerindeki diğer erkek ve kızgınlığı gelen dişilerden haber alırlar.
Köpeğin, kokunun yönünü belirlemesine yardımcı olan hareketli burun delikleri vardır. İnsanlardan farklı olarak, köpeklerin ciğerlerini doldurmaları gerekmez çünkü sürekli olarak 3-7 kez koklama patlamaları halinde burunlarına koku getirirler. Köpek burunları insanlarda olmayan kemiksi bir yapıya sahiptir.
Kediler muz, hardal, acı biber, kadife çiçeği, sedef, nane gibi çeşitli bitkilerin kokusunun yanı sıra insanların günlük hayatta sıkça kullandığı pek çok ürünün kokusundan da hoşlanmazlar. Temizlik için kullanılan deterjanların kokuları kediler için fazlasıyla rahatsız edicidir.
Dişi kedinin koku bırakmasını önlemek için kediyi rahatlatıcı ve şefkat isteğini karşılayıcı hareketlerde bulunmak, tuvalet ve yaşam alanlarını net şekilde ayırmak gerekir. Kedinin kum bölümünde yer alan kokular ve araç gereçler ev genlinde bulunmamalı ve kum çevresinde detaylı, periyodik temizlik yapılmalıdır.
Lavanta, sardunya ve okaliptüs
Aynı şekilde sardunya ve okaliptüs bitkileri de kedilerin sevmediği bir koku yayarlar. Kadife çiçeği, petunya ve yaprak güzeli de kedilerin kokusundan hoşlanmadığı çiçeklerdir. Lavanta, sardunya ve okaliptüsün kediler için aynı zamanda zehirli olduğunu unutmayın.
Pire Kaçırıcı olarak Elma Sirkesi
Elma sirkesi pireleri öldürmez ama ondan hoşlanmadıkları kesin. Ufak bir istila durumunda, köpeğinizi nazik bir şampuanla yıkayın, iyice durulayın, ardından yarı yarıya ılık suyla seyreltilmiş elma sirkesini üzerine püskürtün. Köpeğinizin sallamasına ve kurumasına izin verin.
Kimyasal İçeren Kokular
Bu maddeler köpeklerin burunlarının ve nefes borularının tahriş olmasına bile yol açar. Özellikle çamaşır suyu ve kokulu deterjanlar ile çamaşır yumuşatıcıları yoğun şekilde kimyasal içeren ürünler olup keskin bir koku yayarlar.
Son olarak köpekler temizlik ürünlerinin, alkolün ve parfümlerin kokusundan da nefret ederler. Çünkü bu kokular onlar için katlanılamayacak kadar güçlüdür. Köpeğinizin herhangi bir rahatsızlık yaşamaması için bu tür kokulardan uzak durması konusunda hassas davranmalısınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri