Ne söylendiğini tam bir gerçeklikle anlayamazlar ancak kendileri ile konuşulduğunu ayırt edebilirler. Nitekim kedilerin kendi isimlerine reaksiyon gösterdikleri de yine farklı bir bilimsel çalışmada ortaya konmuştur.
Ne yazık ki, bilimsel olarak kediler insanların konuştuklarını anlamak için herhangi bir yeteneğe sahip değildir. Fakat onlara konuştuğumuzda bunu fark ederler. Biz, nasıl ki onların kuyruklarını salladığında başlarını okşamamızdan hoşlandığını anlıyorsak onlar da bizleri aynı şekilde anlar.
Hayvanlar da insanlar gibi duygusal olarak etkilenebilirler ve birbirlerine bağlanabilirler. Ancak, hayvanların duygu ve aşk düzeylerinin insanlarınkinden farklı olduğu da kabul edilmektedir.
Araştırmacılar buna dayanarak fillerin de sevgi, üzüntü ve endişe benzeri duygular hissedebildiklerini düşünüyor. Bazı bilim insanları hayvanların ölümlü olduklarını hissedemediklerini ve kendilerinin öleceği düşüncesini kavrayamadıklarını savunurlar. Buna karşın hayvanlar ölüm acısını hissediyor gibi görünürler.
Bunun en büyük nedeninin köpeklerin uzun süre insanlarla bir arada yaşaması olduğu belirtiliyor. Şurada Paylaş! Andics, köpekler gibi diğer hayvanların da insanları anlayabileceğini düşündüğünü söyledi. Tek fark diğer hayvanlar için insanın ne dediğinin bir önemi yok.
İlgili 33 soru bulundu
Köpekler iyi insanı hisseder ve bunu koku alma duyusu, içgüdüleri, aldığı eğitim, eğer sahipli ise aradaki iletişimin gücü ve ilişkisel hafıza gibi pek çok etken ile kolayca yapabilirler.
Hayvanlarda akıl yoktur, ama şuur vardır. Hayvanlarda küçük mikyasta bir ihtiyar vardır. Yanına yaklaştığınız bir kuşun uçarak sizden uzaklaşması bir ihtiyar ile gerçekleşir. O kuşta akıl olmadığına göre, bu ihtiyar akıl yoluyla verilmiş bir karara dayanmaz.
İnsanlar mizah duygusuna sahip tek canlı değildir, ancak hayvanlar âleminin kahkahalarını anlamayabilirsiniz. Primatlar, köpekler ve farelerin tümü gülme yoluyla ne kadar keyifli olduklarını ifade edebilir. Özellikle de gıdıklandıkları zaman.
ABD'deki Oregon Eyalet Üniversitesi'nden araştırmacılar kedilerin gerçekten insanlarını sevdiği sonucuna vardı. En azından insanlarını ebeveyn ya da bakıcı olarak gördükleri kanıtlandı.
Kediler, insanlar gibi suçluluk veya utanç duyma kapasitesine sahip olmasalar da, bir dizi duyguyu deneyimleme yeteneğine sahiptirler. Kedilerde genellikle suçluluk veya utanç olarak nitelendirdiğimiz davranışların kökleri büyük olasılıkla korku, endişe ya da teslimiyetten kaynaklıdır.
Sizin onu öpmenizle, onun size göz kırpması aynı aşk. Siz onu öpücüklere boğarken, o size bakıp gözünü kırpabilir. Sakince kırptığı gözleri, size öpücük gönderdiğinin işaretidir. Kedileri dudaklarından öpmeyin!
Yapılan araştırmalar sonucunda kedilerin sahiplerinin hislerine karşı duyarlı olduğu söyleniyor. Bu hislerin büyük çoğunluğunda da üzüntü gibi duygular yer alıyor. Bunu anlamak için kedinizin yanında ağlamış gibi yapabilirsiniz.
Bestialite, insanların hayvanları cinsel bir obje olarak görmesi ve onlarla cinsel ilişkiye girmesi olarak açıklanıyor. İnsan ve hayvan arasında cinsel ilişki gerçekleşmesine rağmen herhangi bir duygusal bağ bulunmuyor.
Cevap. hayvanlar konuşabilseydi bize niye eziyet ediyorsunuz derlerdi. mesela arılar bize niye beni öldürüyürsun sana bal yapıyorum derdi.
İnsanların konuşma şekilleri, tonlamaları ve ses titreşimleri köpeklere birçok ipucu verir. Örneğin, sevgi dolu ve nazik bir ses tonu köpekleri rahatlatırken, yüksek ve sert bir ses tonu onları korkutabilir. Köpekler ayrıca insanların söylediği bazı kelimeleri de anlayabilirler.
Ancak bazı hayvanlar gece zifiri karanlıkta bile her yeri görebilirler. Güneş battığında, karanlık çöker ve hava çok soğuk olur. Birçok canlı için uyku vakti gelmiştir. Ancak bazı hayvanlar sadece geceleri ortaya çıkar.
Uzmanlar, aşırıya kaçıp kedilere sürekli göz teması kurmanın saldırganlık olarak algılanabileceği konusunda uyarıyorlar. Aynı zamanda, kedinizin size karşı bu davranışı sergilememesi onun sizi sevmediği anlamına gelmez; kediler sevgilerini farklı yollarla gösterebilirler.
Lincoln Üniversitesi'nde 2015'te yapılan araştırma, kedilerin sahiplerini köpekler gibi özlemediğini, çünkü sahiplerine köpekler gibi bağlanmadıklarını söylüyor. Başka bir araştırmaysa kedilerin onları yalnız bıraktığımızda sinirlendiklerini ve bunu pasif-agresif davranışlarla gösterdiklerini söylüyor.
Teknik olarak, kediler renkli görebilirler, ancak muhtemelen bizi - ve diğer her şeyi - bizden çok farklı bir ışıkta görürler. Kedilerin gözlerinde kırmızı ışığa tepki veren çok az sayıda koni vardır, bu nedenle dünyayı mavi, gri ve sarı görürler.
Kuruntu gözyaşı? Hayvanlar korkularını veya sevinçlerini farklı şekillerde ifade ederler. Sadece sıçan ve Moğolistan farelerinde (Meriones unguiculatus) belki bir tür "kuruntu gözyaşlarından" söz edilebilir. Hatta bu hayvanların gözlerinden kırmızı gözyaşı bile akar.
Dünyanın en neşeli hayvanı… Aslında minnoş bir kanguru, ağaç kangurusu olarak da geçiyor. Onu bu kadar popüler yapan, daima gülümseyen surat ifadesi.
Hz. Peygamber'in bu sözlerini dinleyen ashabdan bazılarının, “Ey Allah'ın Resulü! Hayvanlara yaptığımız iyilikler için bize bir sevap var mı?” sorusuna karşılılık Rahmet Elçisi, “Her canlıya yapılan iyilikte bir sevap vardır” buyurdu.
Prekambriyen öncesinde (565 milyon yıldan önceki zaman) bitkilerden ilk olarak "Mavi - Yeşil algler, bir başka ayrı grup ise bakteriler ve mantarlar", yaratılmıştır. İlk yaratılan hayvanlar: Süngerler, solucanlar, yumuşakçalar, halkalı solucanlar ve eklembacaklılar gibi oldukça karmaşık canlılar yaratılmıştır.
Ölünce de ya cennete veya cehenneme girerler. Hayvanlar ise akıldan mahrum olduklarından, günah-sevap, hayır-şer, cennet-cehennem gibi kavramlar onlar için söz konusu değildir. Esas itibariyle ruhun kendisi bakidir, ölmez, yok olmaz, bozulmaz. Ruhun geçici olarak misafir olduğu vücut ise ölür, dağılır.
Yunus Balığı
Bazı bilim insanları, insanlardan sonra dünyanın en zeki hayvanı olarak yunus balığını işaret eder. Vücutlarına oranla oldukça büyük bir beyne sahip olan yunus balıkları, sahip oldukları zeka hakkında da ipucu vermiş olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri