Nesli tükenecek olan canlılara yardımcı olmak nesillerinin tükenmesini engellemek. Doğadaki suyu ve havayı kirletmemek. Ormanlara zarar vermemek. Evcil hayvanların yanı sıra doğadaki hayvanlara da yardımcı olmak.
Çevremizdeki yeşil alanlara, ağaçlara, çiçeklere sahip çıkmalı ve onları korumalıyız.Sağlıklı bir yaşam için gereksiz yere ağaçları kesmemeli, çiçekleri kopartmamalı, toprak olan alanlara çöp atmamalıyız. Bitkiler gibi aynı şekilde hayvanlara da sahip çıkmalı ve korumalıyız.
-Yeryüzünde bulunan tüm sular, insan ve hayvan artıkları, çöp ve benzeri malzemeler ile kirletilmemelidir. -Zararlı hayvanların, böceklerin özellikle, karasinek ve sivrisineklerin üreyip çoğalmaları engellenmelidir. Bazı hayvanlar doğanın dengesini bozmaktadır ve bu hayvanların üremesinin önüne geçilmelidir.
İlgili 22 soru bulundu
Çünkü insanlık hayvanların refahını geliştirme gücüne sahiptir. Çünkü gezegenimiz için sürdürülebilir ve değerli bir gelecek ancak hem insanlar hem de hayvanlar bunun bir parçasıysa elde edilebilir. Çünkü hayvanların farklı yaşam ve iklim koşullarında nasıl hayatta kalabildiklerini araştırıp öğrenebiliriz.
Dünyada hayvanlar olmasaydı eğer doğanın dengesi bozulmuş olurdu. Ekosistem çökerdi ve dünya yavaşça yaşanılmaz hale gelirdi. Özellikle kedi ve köpekler insan sağlığı konusunda birçok olumlu etkiye sebep oluyor. Kedi, köpek ve kuş gibi evcil hayvanlar ile beraber vakit geçiriyor oluşumuz son derece önem arz ediyor.
Hayvanları korumak için nesli tükenmekte olan hayvanlara dikkat çekilmeli, sürdürülebilir ve geri dönüştürülebilir ürünler satın alınmalıdır. Yerli bitkiler yetiştirmeye öncelik verilmeli, plastik ürünlerin alımı azaltılmalıdır.
İnsan ihtiyaçlarını karşılamak için kesilen ormanlardan elde edilen eşyaların başka ham maddelerden elde edilmesi gerekir. Canlıların yaşam alanlarına, tehdit ve müdahalede bulunulmamalıdır. Neslinin son türü olan hayvanların, mümkün olduğunca devlet eliyle korunmalı ve onlara uygun yaşam koşuları sunulmalıdır.
Ormanlar ve ağaçlar, tarımsal üretim için gerekli çevre koşullarının korunmasına yardımcı olarak gıda güvenliğine önemli bir katkıda bulunurlar. Toprağı stabilize eder, erozyonu önler, suyun toprakta depolanma kapasitesini arttırır, hava ve toprak sıcaklıklarını düzenler.
Evet, insanlar doğal yaşam alanlarını kısıtlıyorlar. İnsan faaliyetleri, doğal yaşam alanlarını bozabilir, yok edebilir veya parçalayabilir. Bu, çevre kirliliği, ormansızlaşma, iklim değişikliği, çiftlik hayvanları ve evcil hayvanların etkisi, endüstriyel tarım ve yapılaşma gibi birçok etkenle gerçekleşebilir.
Yaban Hayatı Koruma Sahası: 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu'na göre; Yaban hayatı değerlerine sahip, korunması gerekli yaşam ortamlarının bitki ve hayvan türleri ile birlikte mutlak olarak korunduğu ve devamlılığının sağlandığı sahalardır.
Hayvanlar yaşamlarını sürdürmek için hava, su ve besine ihtiyaç duyar. Genel olarak hayvanlar su ihtiyacını karşılamak amacıyla akarsu, dere ve göllerde bulunan sulardan yararlanır. Böylece su ihtiyaçlarını doğadan karşılar. Bazı hayvanları su ve besin olmadan uzun süre yaşayabilir.
Hayvanların yaşamlarını sürdürebilmeleri için; beslenmeleri, barınmaları, solunum yapmaları gerekir. Karada yaşayan hayvanlar bizler gibi havanın içindeki oksijeni soluyarak yaşamlarını sürdürürler.
Hayvan nesillerinin tükenmesinin genel olarak üç temel sebebi vardır: Habitat kaybı, çevre kirliliği ve iklim değişikliği. Bu sebeplerin çoğunun kaynağı maalesef insanlardır. Habitat, hayvanın ve diğer canlıların yaşadığı özel bölgeye verilen addır.
Vahşi hayvanlar olarak; ayı, yabandomuzu, çakal, vaşak, kurt, tilki, yaban kedisi ve sırtlan mevcuttur. Kemirgenlerden gelincik, tavşan, su samuru, ağaç sansarı ve ot oburlardan yaban keçisi, alageyik ve karaca yörenin yaban hayvanlarını oluşturmaktadır.
Avcılık, kirlenme, yabancı türlerin getirilmesi ve doğal yaşam alanının tahribatı soy tükenmesinin nedenlerinden birkaçıdır.
Hayvanlar, Doğanın Hatırlatıcısıdır
Dünya Hayvanları Koruma Günü, tüm canlıların bir arada, uyum içinde yaşamasının önemini vurgular. Hayvanları korumak, sadece onlar için değil, doğanın bütünlüğü ve gezegenimizin geleceği için de hayati bir görevdir. Bu görev, her birimizin omuzlarına düşen bir sorumluluktur.
Bu özel günün temelleri, 1822 yılında İngiltere'de kurulan Hayvanları Koruma Birliği ile atılmış. Bu birliğin amacı ise dünyada bir arada yaşadığımız tüm hayvan dostlarımızın daha iyi şartlarda beslenmesi ve korunması için çalışmalar yapmak.
Gönüllülük, hayvanlara mama dağıtmak, temizlik yapmak, oyun oynamak ve bakımlarıyla ilgilenmek gibi işlerden oluşur.
Hayvanları sevmek, onları korumak, beslemek, zarar görmesini engellemek bir çocuğun yalnızca hayvanlara karşı olumlu tutum beslemesi ile kalmayıp aynı zamanda diğer canlıların varlığının da kendisi kadar değerli olduğunu öğretiyor.
Hayvanlara karşı duyarlılık ve sevgi, insanlarda empati yeteneğini geliştirir. Bu da toplumsal ilişkilerde daha anlayışlı ve yardımsever bireylerin yetişmesine katkı sağlar. Hayvanlarla kurulan pozitif ilişkiler, insanların duygusal ve ruhsal refahını artırır.
Hayvan sevmek; diğer canlılara değer vermek, onları korumak ve hayatta kalmalarına yardımcı olmak demektir. Bu duyguların öğrenilmesi için bazen aileler evde hayvan beslemeyi uygun bir yöntem olarak görebilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri