10.07.2018 tarihinde Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi uyarınca, Hazine Müsteşarlığı ile Maliye Bakanlığı birleştirilerek “Hazine ve Maliye Bakanlığı” oluşturulmuştur.
Hazine Müsteşarlığı, Türkiye Başbakanlığına bağlı Türkiye'nin hazinesinin yönetiminde sorumlu devlet kurumuydu. Hazine Müsteşarlığı, eskiden Ekonomi Bakanlığı ile ortak bina girişini kullanırdı. Hazine Müsteşarlığı'na bağlı Merkezi İhale ve Finans Birimi'nden bir görünüm.
Hazine uzmanı olmak için üniversitelerin, İşletme, İktisat, Mühendislik ve ilgili bölümlerinden en az lisans derecesi ile mezun olma şartı bulunmaktadır. Hazine Müsteşarlığında görev alabilmek için hazine uzman yardımcısı olarak üç yıl görev yapmış olmak ve yeterlilik sınavını başarı ile geçmek gerekmektedir.
Devletin ve vatandaşların hem gelirlerinin hem de harcamalarının ekonomik faaliyetlere ne şekilde etki ettiğini araştırır. Pek çok açıdan finans kelimesi ile ilişkilendirilmektedir. Bununla birlikte Türkiye'de bakanlık Hazine ve Maliye Bakanlığı olarak adlandırılmaktadır.
Malmüdürlükleri 178 sayılı Maliye Bakanlığının Kuruluşu Teşkilat yapısı ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye göre kurulan Maliye Bakanlığının taşradaki birimidir.
İlgili 19 soru bulundu
24 ARALIK 1994 tarih ve 22151 sayılı resmi gazetede yayımlanan Vergi Daireleri Kuruluş ve Görev Yönetmeliğinin 7 nci maddesine göre; ilçelerde malmüdürünün yönetimi altında bağlı vergi dairesi kurulur.
10.07.2018 tarihinde Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi uyarınca, Hazine Müsteşarlığı ile Maliye Bakanlığı birleştirilerek “Hazine ve Maliye Bakanlığı” oluşturulmuştur.
Türkiye'de yeni başlayan bir Gelir Uzmanı, ortalama olarak 17.000 TL ile 22.000 TL arasında bir maaş alabilir. Daha deneyimli ve unvan sahibi Gelir Uzmanlarının maaşları ise 23.000 TL ile 32.000 TL arasında değişebilir.
Örneğin 4 yıllık eğitim veren Siyasal Bilgiler ya da İktisadi ve İdari Bilimler gibi fakültelerinden mezun olup KPSS'den (Kamu Personel Seçme Sınavı) atanmak için yeterli puanı alan ve İçişleri Bakanlığına giren bir kişi, uzun süre çalışıp gerekli tecrübeyi kazandıktan sonra müsteşar olabilir.
Hazine işlemlerinin genel çerçevesi, Merkez Bankası Kanunu ile belirlenmiştir. Buna göre Banka, Türkiye Cumhuriyeti Hükûmetinin mali ve ekonomik müşavirliğini üstlenir.
Gelir İdaresi Başkanlığı eski adıyla Gelirler Genel Müdürlüğü, vergiler ile diğer gelirleri tahsil etmekle sorumlu olan, Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı bir devlet kurumudur.
8 Haziran 2011 tarihli 637 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Dış Ticaret Müsteşarlığının tüm hizmet birimleri ile İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi (İGEME) ve Hazine Müsteşarlığının Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlükleri birleştirilerek Ekonomi Bakanlığı kurulmuştur.
Müsteşar, bir bakanlıkta bakandan sonra en yüksek rütbeli kamu yöneticisidir. Arapça'da kelime anlamı "kendisinden bilgi alınan, kendisine danışılan kimse." demektir ve görevin adı da buradan gelmektedir. Müsteşar, bakandan sonra gelen en yetkili kişidir.
Hazine ve Maliye Bakanlığı, taşra teşkilatında görevlendirmek üzere toplamda 50 Muhasebe Denetmen Yardımcısı alımı gerçekleştireceğini açıkladı. Başvuru şartları ve şekline ilişkin merak edilen tüm detayları açıklayan kurum, adaylardan en az 75 KPSS puan şartı aradığını belirtti.
Fatma Ebru GENÇOSMANOĞLU
Hazine ve Maliye Bakanlığı) Sigortacılık Genel Müdürlüğünde Uzman Yardımcısı olarak göreve başladı. Devlet bursu ile 2000-2002 yılları arasında Illinois Üniversitesi Finans Bölümü Urbana-Champaign, ABD'de yüksek lisans eğitimi aldı.
Bir mali hizmetler uzmanının maaşı, genellikle ortalama 16.000 TL ile 35.000 TL arasında değişebilir.
Uzman Çavuş Ne Kadar Maaş Alır? Uzman Çavuş olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Uzman Çavuş maaşı 2023 verilerine göre ortalama 14.500 TL civarındadır.
eleman.net verilerine göre, Gelir Yönetimi Uzmanı 2023 yılında ortalama 29.500 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Gelir Yönetimi Uzmanı , Ocak 2023 yılında ortalama 23.320 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 14.300 TL maaş alıyordu.
Kurumun ilişkili olduğu bakanlık Hazine ve Maliye Bakanlığıdır. (2) Kurum, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurulu ile Başkanlık teşkilatından oluşur.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikalinin 85. yıl dönümünde rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. SEDDK Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, İran Sigortacılık Araştırma Merkezi CEO'su Prof.
25, 26 ve 27. Dönem İstanbul milletvekili olarak Meclis'e giren Albayrak; 64, 65 ve 66. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetlerinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görev yapmıştır. Albayrak, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk kabinesinde Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanmıştır.
Maliye teşkilatının yerine oturmasıyla birlikte mal memuru kavramı da Maliye Bakanlığı taşra görevlilerini kastetmek için kullanılmıştır. “Mahallin en büyük mal memuru” ise il merkezlerinde defterdarı; diğer ilçelerde malmüdürünü kastetmek için kullanılmıştır.
İdari olarak vergi daireleri, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın taşra teşkilatı olan vergi dairesi başkanlıklarına bağlıdır. Vergi dairesi başkanlığı olmayan illerde ise defterdarlığa bağlıdır.
Vergi denetçisi; vergi vermekle yükümlü olan vergi mükelleflerinin vergilerini denetleyen, vergilerin yasalara uygun verilip verilmediğini kontrol eden, taşra gelir birimlerinde denetim yapan kişilere verilen mesleki unvandır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri