Hazır baklava yufkalarında sistein tehlikesi çok yüksektir. Ucuz olması sebebiyle genellikle berberlerden toplanan insan saçı ve domuz kılları sistein için en çok kullanılan hammaddedir.
* Hastel Baklavalık yufka Helal gıda belgesine ve ts en iso 9001:2008 kalite yönetim sistemi, ts en iso 22000:2006 gıda güvenliği yönetim sistemi belgelerine sahiptir.
Gıda Mühendisi Taylan Akgün, unlu mamullerin daha beyaz, daha hacimli ve uzun süreli raf ömrüne sahip olması için benzoil peroksit, potasyum bromat gibi katkı maddelerinin kullanıldığını söyledi.
Un, su ve bir miktar tuz başka hiçbir katkı maddesi yok. Yufka işi çok kolay bir iş değil ustalık ister, 60-70 yufkayı sac üzerine koyarak demet bağlama yöntemi vardır onları ustalar yapabilir çıraklarda yapamaz.
İlgili 22 soru bulundu
Ürün çeşitlerini sürekli arttıran; ISO 22000:2005 Gıda Güvenirlik Sistem Belgesi, ISO 9001:2008 Kalite ve Sistem Sertifikası, Helal Belgesi, TSE Hizmet Yeterlilik Sertifikalarına sahip olan YUFBİ, başta yufka çeşitleri (Baklavalık, Böreklik) olmak üzere üretim ve satışını yapmaktadır.
Tartışma konusu ise; yufkada, hamurda ve baklava gibi unlu mamullerde içeriğinde L-Sistein adı verilen katkı maddesi kullanılıp kullanılmadığı. İçeriği toz haline getirilmiş hayvan kılı olarak bilinen bu madde hamura esneklik katarken, üretilim hızını da ikiye katlıyor.
Unlum Baklavalık Böreklik Yufka aşırı işlenmiştir. Vejetaryen,Vegan,Helal diyet tercihleri için tüketime uygun.
“Baklava hangi nişastayla açılır?” diye sorduğunu duyar gibiyiz şefim. İşin püf noktası iyi tozan buğday veya mısır nişastası ile açılmasıdır.
Bu şekilde yufka serip yağlayıp bir kaç parça kenardan çıkan yufkalardan da yerleştirerek 20 kat yapın. Daha sonra iri çekilmiş cevizi dökün ve her yerine gelecek şekilde yaydırın. Tekrar aynı şekilde üstte de 20 kat serip yağlayın ve 40 kat olmasını sağlayın.
40 kat yufka diye bir gelenek vardır baklava yapımında. Bunun için yufkaların aynı incelikte olması gerekir ancak aynı boyutta olması şart değildir. Parçalı olarak da atılır yufkalar tepsiye. Evlerde yapılanları 7'li ya da 14'lü de olur, olabilir.
gibi sorular bu besinle ilgili en popüler sorular arasındadır. 1 Adet Baklava Yufkası 101,12 kaloridir. Baklava Yufkası içeriğinde 20,77 Karbonhidrat(g), 2,24 Protein(g), 0,84 yağ(g), 0,56 lif(g), barındırır.
Baklava hamuru malzemeleri:
1 kg un. 3 adet yumurta sarısı 2 su bardağı su. 1 tatlı kaşığı sirke (elma ya da üzüm)
Hazırladığınız hazır yufkadan burma baklavayı servis edebilirsiniz. Hazır yufkadan burma baklavaya büzme baklava ve oklava baklava denmektedir. Oklava baklavası olarak da isimlendirilen bu baklavayı yaparken, ne kadar ince oklava kullanırsanız, o kadar lezzetli bir baklava elde edersiniz.
Limon suyu ya da sirke
Dışı çıtır çıtır bir baklava yapmak istiyorsanız hamur karışımına yarım limonun suyunu ya da birkaç damla sirkeyi katmayı unutmayın. Bu asitli malzemeler hamurun piştiği zaman gevrek olmasını sağlar.
Baklavayı kokladığınızda ya da tüketirken kesinlikle burnunuza tereyağı kokusunun gelmesi gerekiyor. Yağ kokusu almıyorsanız baklava şerbeti kalitesizdir ya da baklava yapımında kullanılan tereyağı kalitesi düşüktür. Farklı yağ çeşitleri de kullanılmış olabilir.
Baklava hamuru için sarı, sert buğday unu kullanırsanız lezzeti daha iyi yakalarsınız. Kimi mısır nişastasını tercih etse de, buğday nişastasını kullanmanız halinde, hamurun oklavaya ve zemine yapışıp dağılmasını önlemiş olursunuz.
Her üçgen yufkanın alt ucuna bir kaşık dolusu kadar peynir harcı yayılır. Yufkanın kenarlar malzeme dökülmemesi için içe doğru bükülür ve yufka rulo şeklinde sarılır. Uç kısmı su ile hafifçe ıslatarak kapatırsanız börekleriniz açılmayacaktır. Hazırlanan börekler kızgın yağda çevrilerek pişirilir.
Nimet; Hormonsuz, Doğal Besi, Şoksuz Helal Kesim. Helal Sertifikalı Gıda Kültürü
Baklavalık yufkanın içinde yumurta var mı? Baklava yufkası incecik açılmalı, içine esnek ve dayanıklı olması için yumurta, piştiği zaman gevrek olması için de limon ya da sirke eklenmeli. Yumurta eklediğiniz hamur daha kolay açılır, açarken yırtılmaz. Aynı zamanda yumurta baklava hamuruna lezzet de katar.
Ekmek Tebliği'ne göre ekmeğin üzerinde etiket olmalı ve ekmek poşetle satılmalıdır. Ekmeğe domuz vb. ürünlerden elde edilen katkılarında etiketine yazılması etiket tebliğine göre zorunluluktur. Ancak bütün bunların hiçbiri yapılmamaktadır.
Sosyal medyada paylaşılan “firmamızın domuz eti kullanımı” konusundaki içerikler gerçeği yansıtmamaktadır. Ürünlerimiz domuz yağı ve domuzdan elde edilmiş hiçbir ürünü, ham maddeyi içermez.
E920 koduyla bilinen L-Sistein maddesi, insan saçı, kanatlı hayvanların tüyünden ve domuz kılından elde edilmektedir. Başta ekmek olmak üzere hamurlarda kullanılan ve hamurun daha rahat işlenmesini sağlayan bu madde, birçok hastalığa da sebep olabiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri