Genellikle kışlık kıyafetlerin üretiminde kullanılan iki iplik kumaş terletmez. Kışın pamuk ve polyester ile bir arada üretildiği kıyafetler sıcak tutar. İki iplikleri diğer kumaş türlerinden ayıran en önemli özellik ön ve arka yüzünün farklı olmasıdır. Arka yüzü atlamalı yapılırken ön yüzü daha incedir.
Bu sayede bazı özellikleri değişiklik gösteriyor olsa da genel anlamda dayanıklılığı yüksek, ağır ve hacimli yapıdadır. Birçok özelliği iki iplik kumaşlarla benzerlik gösteriyor olsa da 2 iplik 3 iplik farkı incelendiğinde 3 iplik kumaşların sıcak tutma yeteneği ve ağırlıkları daha fazladır.
Üç İplik Penye Kumaş iki ipliğe oranla ve normal penye kumaşlara oranla oldukça kalın, esnek, yumuşak, dayanıklı ve sıcak tutma özelliğine sahip insanlar tarafından sıkça tercih edilen bir kumaş türüdür. Genel olarak sweat, kapüşonlu, eşofman takımı olarak rahatlıkla kullanılabilir.
İki İplik Kumaşların Özellikleri
Kalın kumaşlardır ve bahar mevsiminde kullanılırlar, Yazlık kumaş olarak tercih edilmezler, Leke tutma özellikleri yüksek olduğu için dikkatli kullanılması gerekir, Likra ile örüldüğünde esnekliği oldukça iyi olur.
3 iplik sweatshirt kalın bir kumaştan yapılmıştır ve genellikle kış ayları için tercih edilir. Kalın kumaşı sayesinde soğuk havalarda sizi sıcak tutar ve rahat bir şekilde dolaşmanızı sağlar. Ayrıca pamuklu kumaştan üretilir, bu da onları yumuşak ve konforlu hale getirir.
İlgili 39 soru bulundu
Bunun dışında çarşaf takımı ve yorgan takımı gibi ev tekstil ürünlerinde de 3 iplik kumaş tercih edilebilmektedir. 3 iplik kumaşlarla sweatshirt, yelek, kazak, eşofman, tayt, tunik, pantolon ve yelek gibi çok fazla giyim ürünü tasarlanabilmektedir. Pijama ve ev giyim ürünlerinde de bu kumaş türü kullanılabilir.
4 iplik kumaş, adından da anlaşılacağı gibi, 4 farklı iplik türünün birleştirilmesiyle oluşturulan bir kumaş türüdür. Bu iplikler genellikle pamuk, polyester, viskon ve elastan gibi malzemelerden oluşur.
2 farklı ipliğin kullanıldığı bu kumaş türü de kalın ve sıcak tutan yapısıyla dikkat çekmektedir. 2 iplik kumaşların da şardonlama işlemi uygulanan çeşitleri bulunmaktadır.
Üç iplik Örme Kumaşlar, iki iplik örme kumaşlardan farklı şekilde zemin ve astar ipliğine ilave olarak üçüncü bir ipliğin (bağlama ipliği) örmeye katılımı ile üretilir.
İki iplik kumaş, mevsimlik giysi üretiminde sıkça kullanılan ve çok tercih edilen bir kumaş türüdür. Çok ince ve dayanıklı bir kumaş olan iki iplik kumaşı, iki iplik çeşidi kullanılarak imal edilir. Bu nedenle de oldukça yumuşak ve dayanıklıdır.
Üç İplik Kumaş Sweatshirt
Kalın ve sıcak tutan yapısıyla sweatshirt, eşofman takımları, yelek ve tunik gibi ürünlerin dikiminde sıkça kullanılır.
Popüler Sweatshirt Kumaşı Çeşitleri
Pamuk: Pamuklu kumaşlar, nefes alabilirlik ve yumuşaklık açısından tercih edilir. Doğal bir lif olan pamuk, cildi tahriş etmez ve uzun süreli kullanımda bile rahatlık sağlar. Ayrıca, pamuklu sweatshirtler, yüksek emicilik özelliğine sahip olduğundan teri iyi absorbe eder.
Şardonlama bir kumaş türü değil kumaşlara yapılan tüylendirme işlemidir. Şardonlu kumaş, Şardonlama işlemi, dokuma ya da örgü kumaşın yüzeyinden geçirilen metal teller aracılığı ile ipliklerin içinden liflerin çekilmesine yapılan mekanik apre işlemidir.
Elde edilen giyim ürünleri, kullanılacak mevsim ve kumaş yapısı üzerinde belirleyici olan iki iplik kumaş özellikleri arasında; Kalın bir kumaş olup yaz aylarının aksine genellikle kış ya da mevsim geçişlerinde ön plana çıkar.
İmalatında iki farklı iplik kullanıldığı için bu adı almıştır. Astar kısmındaki iplik daha kalın ve atlamalıdır. Bu sayede çok daha dayanıklı ve yumuşak olan bu kumaş türü, ince ama dayanıklı bir yapıya sahiptir.
Polyester Giysilerin Avantajı
Ayrıca kullanımdan dolayı iz yapmaz. (Pantolonlar, pijamalarda diz izi yapmaz.) Kolayca kurur. Polyester kumaş sağlam, hafif, ütü gerektirmeyen bir kumaştır.
Tekstilde kullanılan kumaş çeşitleri arasında bulunan üç iplik örme kumaş İngilizce'de Three Ply Fleece olarak bilinir. İki iplik örme kumaşlardan farklı olarak zemin ve astar ipliğine üçüncü bir ipliğin ilave edilmesi ile bağlama tekniği kullanılarak üretilir.
Şardonsuz Üç İplik Kumaş: İç kısmında tüylendirme işlemi yapılmadan düz olarak üretilen kumaş çeşididir. Kalın ve sıcak tutma özelliklerinden ötürü kış aylarında tercih edilmektedir. Kadın, erkek, çocuk spor modası için uygun kumaş çeşididir.
Şardonlu Üç İplik Penye Kumaş: Şardonlu üç iplik penye kumaşın iç tarafı şardonlanmış, başka bir deyişle tüylendirme işlemi gerçekleştirilerek pamuklu ve yumuşaksı bir yüzey oluşturulmaktadır.
İki iplik penye kumaş pamuklu ve likralı yapısından dolayı kullanımı çok rahat bir kumaştır. Esnek yapısı vücudun rahat hareket etmesini sağlar aynı zamanda dökümlü ve hafif tok yapısından dolayı vücudu sarmaz. Genellikle kış aylarında tercih edilen bu kumaş pamuklu yapısından kışın sıcak tutar ve terletme yapmaz.
Şardonlu Kumaş Çeşitleri
Üç iplikliler genelde üç farklı ipliğin örülmesiyle üretilir. Diğer türlere göre oldukça kalın bir yapıda olduğundan sonbahar ve kış modasına uyum sağlayan pek çok kıyafetin üretiminde tercih edilir.
Polyester, naylon ve akrilik gibi sentetik malzemeler genellikle polar kumaşların üretiminde kullanılan ana malzemelerdir. Bu kumaş sıcak tutma özelliğiyle bilinir ve bu nedenle soğuk havalarda dış giyim için sıkça tercih edilir. Bunun yanında ince ama sıcak tutan giysiler arasında da yer almaktadır.
Dikişlerin düzgün ve düzgün olması, herhangi bir gevşek iplik olmaması, ceplerin ve diğer detayların sıkıca dikilmiş olması önemlidir. Ayrıca, kaliteli bir sweatshirt genellikle terlemeyi azaltmak için nefes alabilen özelliklere sahip olacaktır. Bu durum sweatshirtün rahat ve dayanıklı olmasını sağlar.
%100 pamuk. Hacimli ve yumuşak bir yapıya sahip.Yumuşak dokunuş isteneni tüm giyim eşyalarında tercih ediliyor. Ön ve arka yüzü pürüzsüz. Tüylenme riski alternatiflere göre düşük.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri