Saklama Koşulları Taze Ürünler: Buzdolabında (0/3 ºC)' de ve orijinal ambalajı açılmadığı sürece son tüketim tarihine kadar muhafaza edilebilir. Donuk Ürünler: Derin dondurucuda (-18 ºC) 1 yıl süre ile muhafaza edilebilir. Donuk ürün buzdolabında çözündürmeli, tekrar dondurulmamalıdır.
Pişmiş Tavuk buzdolabında 3 gün taze kalırken buzlukta ise 2-6 ay arasında taze kalabilir. Tabi pişmiş tavuğu başka ürünler ile karıştırmadan saklamak gerekmektedir. Yani pişmiş tavuğun yanına patates vs. ürün koymamakta fayda vardır. Pişmiş tavuğu uzun süre saklamanın en iyi yolu buzluktur.
Bir pakette 1 adet dana şinitzel bulunur. Ürünün gramajı +-%10 oranında farklılık gösterebilir. 0-4 derece buzdolabında vakumlu paketi açılmadan 4 gün, -18 derece buzlukta 3 ay saklanabilir. Donuk ürün çözüldükten sonra tekrar dondurulmamalıdır.
Derin dondurucudan çıkardığınız tavuğu hızlıca çözmenin en bilinir yollarından biri mikrodalgaya atmaktır. Buz çözme kademesine getirdiğiniz mikrodalgaya tavuğu atın ve yaklaşık 4 dakika çalıştırın. Daha fazla çalıştırdığınızda tavuğunuz pişmeye başlayabilir.
Isıtma şekli: TAVA: Hafif yağlanmış teflon tavada orta ateşte 3 - 4 dakika ısıtınız. FRİTÖZ: Çözünmesini beklemeden, önceden 165° - 170° C'ye ısıtılmış fritözde 2,5 - 3 dakika kızartınız. FIRIN:Çözünmesini beklemeden, 200° - 230° C'ye ısıtılmış fırın ızgarasında 9 - 10 dakika ısıtınız.
İlgili 32 soru bulundu
Marketlerde satılan hazır şinitzeller önceden pişirilmiş oldukları için mikrodalga fırında pişmeye uygunlardır. Şinitzel tabağa koyularak mikrodalgaya koyulur. 1 dakika sonra tüketilmeye hazırdır. Marka ve ısıya göre değişeceği için sık sık kontrol ederek karar veriniz.
Saklama koşulları: Raf ömrü (+2/ + 4) derecede Son kullanma tarihine kadar ( 21 gün ) Dondurucuda ise – 18 oC'de 6 ay tazeliğini korur.
Küf olup olmadığına bak.
Küf çürümüş, kokuşmuş, bozulmuş tavuğun en bariz göstergelerinden biridir. Eğer tavuğun üzerinde siyah veya beyaz tüycükler ya da herhangi bir canlı organizma gelişimi beliriyorsa o tavuk acilen atılmalıdır.
Çiğ tavuk, sızdırmaz bir kapta saklanır. Pişmiş tavuk ise hava geçirmez bir kapta tutulmalıdır. Çiğ tavuğu parçalayıp saklayacaksanız; her bir parçası ayrı bir şekilde sarılarak ya da buzdolabı poşetine konulurak buzlukta saklanmalıdır.
Şenpiliç Nuget: Buzdolabında 0-4ºC'de saklanmalıdır. Eğer taze ürün alınmışsa ve raf ömrü süresi içinde tüketilmeyecekse en kısa zamanda -18ºC'de dondurulması gerekmektedir. Bu şekilde dondurulan ürünler buzdolabında çözdürülmelidir. Çözdürülmüş ürün tekrar dondurulmamalıdır.
Piliç eti ve yağı, galeta unu (buğday unu içerir), nişasta, bitkisel lif (selüloz), tuz, baharat karışımı, stabilizör (sodyum polifosfat), koruyucu (sodyum laktat, sodyumasetat), kaplama malzemesi %30 (buğday unu, buğday nişastası, tuz, baharat karışımı, maya, tatlı kırmızı biber, kereviz, zerdeçal).Eser miktarda ...
Bunun için buzdolabının +4 derece ayarlı bölümünde tavuğunuzu muhafaza edebilirsiniz. +4 derece soğuk buzdolaplarında pişmiş tavuk 2 güne kadar saklanabilmektedir.
Tavuğun son kullanma tarihi geçmiş ise tüketmeniz önerilmez. Tarihi geçmiş tavuk buzdolabında ise asla tüketilmemelidir. Fakat tavuk satın aldıktan sonra eve gelince buzluğa attınız tarihi geçmiş olsa da buzluktan çıkarttınız zaman yiyebilirsiniz. Unutmayın dondurulmuş tavuk tarihi geçmiş olsa da yenilebilir.
Fotoğrafta da gördüğünüz gibi bozulmuş tavuk eti ile normal tavuk etinin arasında gözle görülebilen farklılıklar vardır. Aldığınız tavuğun son kullanma tarihi geçmiş olsa bile eğer fotoğraftaki gibi gözle görülür faklılıklar olmadığı sürece gönül rahatlığıyla tüketilebilir.
Tavuğu en iyi şekilde saklama yolu buzlukta muhafaza etmektir. Normal dolapta daha az dayanıklı olan tavuğun buzlukta ise uzun süre dayanma şansı bulunmaktadır. Bu süre 6 aydan başlayarak 12 aya kadar gitmektedir. Tavuk buzlukta bir seneye yakın bozulmadan durabilir.
1- TAVUK. Tavuk, en fazla buzdolabında saklanan yiyeceklerdendir, çünkü çabuk bozulmaz ve ısıtıldığında da tadını korumaktadır. Ama tavuk aslında ya taze pişmiş ya da soğuk olarak tüketilmelidir. Tavuğu tekrar ısıtmak, protein kompozisyonunun değişmesine dolayısı ile de düzgünce sindirilememesine sebep olmaktadır.
* Tavuk buzdolabının alt tarafında saklanmaz. Hele ki oda sıcaklığında asla bekletilmez. * Çiğ tavuk buzdolabında 2 güne kadar, pişmiş tavuk ise 3-4 gün boyunca saklanabilir. * Buzdolabında çözdürülen tavuk, sonrasında tekrar buzdolabının en soğuk kısmında 1-2 gün saklanabilir.
Yemekten sonra en az iki kişi hemen hemen aynı anda kusma, ishal veya mide bulantısı gibi semptomlar gösteriyorsa, gıda zehirlenmesinden kesinlikle şüphelenilir. Gıda zehirlenmesinin süresi oldukça kısadır. Sadece birkaç saat ile en fazla iki ila üç gün arasında değişir.
Marketten aldığınız tavuk en az 2 gün içerisinde pişirilmeyecekse muhakkak dondurulmalıdır. Buzlukta saklamak için en uygun sıcaklık ise -18 derece olmalıdır. Uygun şekilde hazırlanıp buzluğa atılan tavuk 6 ya da 12 ay arasında saklanabilmektedir.
b) Dondurarak saklama:
Son kullanma tarihinden önce konmak kaydıyla, tavuk eti derin dondurucuda (-18 °C veya daha düşük sıcaklıkta) 6 ay süreyle saklanabilir. Tavuk eti, kemikli veya kemiksiz dondurulabilir. Bunun için pişirmeye uygun büyüklükte parçalara ayrılarak dondurma tercih edilir.
Saklama Koşulları
Taze Ürünler: Buzdolabında (0/3 ºC)' de ve orijinal ambalajı açılmadığı sürece son tüketim tarihine kadar muhafaza edilebilir.
Tavuklar yumurtalı karışıma batırılır. Galeta ununa veya robottan geçirilen etiformlara bulanır. Kızgın yağda arkalı önlü kızartılır. Sıcak servis edilir.
Küçük küçük toplar yapıp elimizle bastırıp una bulayıp bir tepsiye dizelim. İyice unlayıp buzdolabı poşetine yada bi kaba istediğimiz kadarını yerleştirelim ve 15-20 gün içinde tüketmeye özen gösterelim.
Amerika Birleşik Devletleri Tarım Bakanlığı'na (USDA) göre, çiğ tavuk buzdolabınızda yaklaşık 1-2 gün saklanabilir. Aynı durum çiğ hindi ve diğer kümes hayvanları için de geçerlidir. 3Pişmiş Tavuk Buzdolabında Ne Kadar Dayanır? Pişmiş tavuk ise buzdolabında yaklaşık 3-4 gün dayanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri