Kalsiyum ve mineral kaynaklarından biri olan yoğurt saklama kabında beklediği süre içinde yapısı gereği sulanmaya başlayacaktır. Kimi insanlar bu suyu dökerek tüketmeyi tercih etseler de yoğurdun suyunun da tüketilmesi tavsiye edilmektedir.
Yoğurt suyu içeriğinde kalsiyum, protein ve B vitamini ihtiva eder. Bu sayede de kişide tokluk hissi sağlar ve yağ yakımını hızlandırdığı için de metabolizmayı çalıştırır. Yoğurt suyu ise faydalı bakteriler içerir. Bu sayede bağırsak florası dengelenir ve kabızlık önlenir.
Aç karnına içilen yoğurt suyu sindirimi kolaylaştırır ve vücutta biriken yağların parçalanmasına yardımcı olur. Daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde zayıflamak isteyenler her sabah, kahvaltıdan önce yoğurt suyu içebilir. Kas kaybını önleyip sadece yağları yaktığı için de yoğurt suyu oldukça faydalıdır.
Yoğurt Suyu Günde Kaç Bardak İçilmeli? Kalsiyum ve potasyum içeren yoğurt suyu düzenli tüketilirse çocuklarda kemik gelişimine önemli katkılar sağlar. Her gün bir bardak tüketilebilir.
Evde yapılan ve hemen herkesin keyifle tüketebileceği yoğurdun aynı zamanda suyu da kendisi kadar faydalıdır. Özellikle yatmadan önce yoğurt suyu içmek gece kilo almanıza neden olabilecek yiyeceklerden sizleri uzak tutar. Aynı zamanda içerisinde bulunan triptofan sayesinde daha kolay bir şekilde uykuya dalabilirsiniz.
İlgili 20 soru bulundu
Yoğurt suyunu elde ettiniz bile. Bu suyu şişeye dökerek 1 hafta kadar taze bir şekilde saklayabilirsiniz.
Yoğurt suyu yüksek oranda antioksidan özelliği taşıdığı için hücreleri yeniler ve kanserli hücrelerle savaşır, sağlıklı hücrelerin artmasına yardımcı olur. Sindirim sıkıntılarına iyi gelir, mide şişkinliği ve bağırsaklardaki düzensizlik için şifa kaynağı olan yoğurt suyu aynı zamanda doğal bir probiyotiktir.
Antioksidan özelliği bulunan yoğurt suyu, kanser hücreleriyle savaşarak vücutta yayılmasını önler ve sağlıklı hücrelerin çoğalmasına yardımcı olur. Hazımsızlığı gidererek mide ağrılarına iyi geldiği bilinir. Ayrıca midede oluşan gaz sıkışmasına da oldukça faydalıdır.
Aç karnına içilen yoğurt suları sindirimi kolaylaştırır ve vücutta biriken yağların parçalanmasına yardımcı olur. Daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde zayıflamak isteyenler her sabah, kahvaltıdan önce yoğurt suyu içebilir. Kas kaybını önleyip sadece yağları yaktığı için de yoğurt suyu oldukça faydalıdır.
Yoğurt suyu doğal ve güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Özellikle ödem şikayetiyle uğraşanlar vücutlarındaki ödemden kurtulmak için yoğurt suyu içebilir. Aynı zamanda enfeksiyon hastalıklarında vücudumuzda dolaşan mikropların tedavisinde de etkilidir.
Yoğurt suyunun içinde yer alan faydalı bakteriler ile bağırsak florası dengelenerek, kabızlık sorunun giderilmesine yardımcı olur.
Yoğurt suyunun süzülmesi veya bekletilmesi sırasında oluşan suyun atılması B2 vitamini kaybına neden olur. Size tavsiyemiz, ekmek mayalandırma; bisküvi, pasta ve çorba yapımında bu suyu kullanın. Alperen Güneş and 1,454 others like this. Ardahan'da yoğurdun bahsedilen yeşil suyuna şüjük denir.
Yoğurt suyunun içerisinde bağırsaktaki yaralı bakterilerin çoğalmasını sağlayan probiyotik bulunur. Buda bağırsaklarınızı düzenler ve bağırsak rahatsızlıkların önüne geçmesini sağlar.
Sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlayan ve bağırsak hareketlerini düzenleyen yoğurt zayıflamak isteyenlerin de en büyük yardımcısı. Yapılan son araştırmalara göre yoğurt suyu içmenin kilo vermeyi kolaylaştırdığı ortaya çıktı.
Yoğurt suyunun böbreklere en önemli faydası böbrek taşlarının tedavisinde kullanılmasıdır. Bunun nedeni ise yoğurt suyunun içinde bulunan vitamin ve minerallerin böbreklerde oluşabilecek kum ya da taşları eritmede etkili olmasıdır.
Yoğurt suyu böbrek taşı hastalıklarında kullanılabilir. İçerisindeki vitamin ve mineraller böbrek içerisindeki taş ve kumu eritmeye yardımcı olur. Eğer ufak çaplı böbrek taşı ya da kumu sorununa sahipseniz bunları ufak parçalara ayırarak idrar yolu ile vücuttan atılmasına yardımcı olur.
Süt en çok da kalsiyum ihtiyacımızı gidermesi için önerilir, oysa yoğurt da peynir de en az süt kadar kalsiyum içerir. Yoğurt ve peynir mayalanarak hazırlandığından, üstelik probiyotik zengini olduklarından fazladan sağlıklıdır. Süt yerine yoğurt ve peyniri rahatlıkla tüketebilirsiniz.
Yoğurt, içerdiği kalsiyum sebebiyle kemikleri güçlendirir ve korur. Bu nedenle osteoporozun (kemik erimesi) önlenmesinde de büyük önem taşır. Kalsiyumun en önemli işlevi kemik ve diş sağlığını korumak ve gelişimlerini sağlamaktır.
Gastrit ağrılarını hafifletmede önemli rol oynar. Yoğurtta bulunan probiyotikler gastrite neden olan bakterilerden mide astarının korunmasına yardımcı olur. Bal veya muzu karıştırarak günde 2-3 kase yoğurt yemek gastritin neden olduğu ağrıları hafifletmeye faydalı olabilir.
Yoğurt suyu, karaciğerin temizlenmesinde etkili olan başlıca besinlerden biridir.
Yoğurdun sünmemesi ve sulanmaması için mayalama esnasında sütün çok yüksek sıcaklıkta veya düşük sıcaklıkta olmaması gerekmektedir. Sütün düşük ısıda olması yoğurdun sünmesine neden olurken yüksek ısıda olması ise yoğurdun sulanmasına sebep olmaktadır.
Yoğurt Ne Kadar Sürede Bozulur? Ev yapımı yoğurtlar 2-3 gün içerisinde tüketilmeli, bu süreçte kapağı kapatılarak buzdolabında muhafaza edilmelidir. Paketlenmiş hazır yoğurtlar ise açıldıktan sonra 4-5 gün içinde tüketilmelidir. Bu süreden sonra yoğurt besin değerini kaybeder ve bozulmaya başlar.
Kek yapmaya başlayan herkesin elinin gittiği ilk tariflerin başında gelir yoğurtlu sade kek. Evde süt olmadığı durumlarda ya da daha yumuşacık kıvamlı bir kek yapmak istediğimizde devreye hemen yoğurt girer. Kekinizin iç dokusunu yoğunlaştırır, kıvamını hafif nemli ve pürüzsüz hale getirir.
Yoğurt. Yoğurt, bir süt ürünü olduğu için doğal olarak whey proteini içerir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri