Hazıra Dağ Dayanmaz Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir? Kişinin elinde ne kadar çok mal ve mülk ya da para olursa olsun, üretmeden tüketmek kısa sürede eldeki her şeyi bitirebilir. O yüzden eldeki maddi ve manevi durumları harcarken, aynı zamanda bunun yerini doldurmak için mutlaka çalışmak gerekir.
Hazıra Dağlar Dayanmaz Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: sürekli harcama, en büyük birikimleri bile eritir.
Zor dağlar dayanmaz atasözü, zor kullanan kimseler karşısında en güçlü insanların bile boyun eğebileceği anlamına gelmektedir.
Dağ Başından Duman Eksik Olmaz atasözü, başarılı insanların her zaman çeşitli zorluklarla karşılaşabileceğini vurgular. Her insan başarıya giden yolda karşılaştığı zorluklarla mücadele etmeyi bilmelidir.
[1] Bir işi yoluyla, yöntemiyle yapan güçlük çekmez.
İlgili 18 soru bulundu
Büyük miktarda hazır para, hazıra dağlar dayanmaz ata sözünde "dağlar" kelimesi temsil eder. Buna göre devasa büyüklükteki bu hazır para, her ne kadar çok fazla olduğundan insan ha hayatının sonuna kadar yetecekmiş gibi görünse de, aslında hayat sürekli olarak aktif olan bir gelir kaynağı olmadan sürdürülemez.
[1] "Yaşanan her başarı ve mutluluğun yanında, bu sürecin parçası olan minik olumsuzluklar da mevcuttur" anlamında bir söz.
Tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış atasözü önemsiz kimselerin önemli insanlara küsmelerinin bir şey ifade etmediğini anlatmak için kullanılır.
[1] Önemsiz kişi, önemli kişiye küsse, önemli kişinin umurunda bile olmaz.
[1] İyi bir sonuç elde etmek için bir yerde uzun süre çalışan kişi, katlandığı sıkıntıların karşılığını görür.
Tavşan Dağa Küsmüş, Dağın Haberi Olmamış Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: önemsiz kişi, önemli kişiye küsse önemli kişinin umurunda bile olmaz.
Mum dibine ışık vermez atasözünün manası aşağıda açıklanmıştır. Konumu veya yapısı gereği ışık saçabilen bir mum, kendi dibini aydınlatamaz. Güçlü bireyler de uzaktaki bireyleri fazlaca kollayarak yardım ettikleri kadar kendi yakınlarına fayda sağlayamazlar.
Keskin Sirke Küpüne (Kabına) Zarar Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: öfkeli, sert kimsenin zararı kendisinedir.
Evdeki hesap çarşıya uymaz atasözü, önceden yapılan planların her zaman istendiği gibi gitmeyeceği anlamına gelmektedir.
GÜN DOĞMADAN NELER DOĞAR ATASÖZÜNÜN AÇIKLAMASI
Beklenmedik bir sırada umut verici durumlarla da karşılaşma imkânı vardır. Dünyada Tasasız Baş Bostan Korkuluğunda Bulunur atasözünün anlamı demek?
Dağ dağa kavuşmaz, insan insana kavuşur.
Yüksek Dağın Başı Dumanlı Olur atasözü, yüksek konumlarda önemli işler ile uğraşan kişilerin başındaki sorumlulukların da sıkıntısının da büyük olduğu anlamına gelmektedir.
İşleyen demir pas tutmaz atasözü, başka bir durumun insanlara uyarlanmış halidir. Bu atasözünün anlamı sürekli çalışan ve hareket eden insanın parlaması demektir. Yani çalışan ve hareketli olan kimselerin hem sağlık açısından hem de güç kuvvet açısından her daim verimli olabileceği anlatılmak istenmiştir.
Güneş balçıkla sıvanmaz sözüyle herkesçe bilinen ve farkında olunan bazı gerçeklerin değiştirilemeyeceği ifade edilmektedir. Güneşin o büyüklüğü ile sıvanması mümkün olmadığı gibi; bir gerçeğin de yalanla örtbas edilmesi mümkün değildir.
İnsanlar en sıkıştığı ve zor kaldığı durumlarda, hiç istemedikleri birilerinden yardım alabilmektedir. Daha doğrusu bu İnsanların eline düşebilirler. Normalde hiç konuşulmayacak ve uzak durulacak insanlardan medet ummak durumunda kalmak mümkün. İşte böyle durumlar için denize düşen yılana sarılır atasözü kullanılır.
Her ağaçtan kaşık olmaz - Vikisözlük.
Bu atasözü, cümle içinde kullanıldığı zaman kişinin nasıl bir hayatı olduğunun yaşam tarzı ve yaşadığı ortamla aslında doğrudan ilişkili olduğu anlatılır. Örneğin, Evi tertemiz, aslan yattığı yerden belli olur. Cümlesinde olduğu gibi kişinin karakterini ve davranışlarını yaşadığı ortamın etkilediğini ifade eder.
Çeviriler. "giderini mutlaka gelirine uydurmalısın" anlamında kullanılan bir söz.
Dağ Ne Kadar Yüce Olsa Yol Üstünden Aşar Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir? Hayatta her zaman güçlünün daha güçlüsü vardır. Aynı zamanda en üstü görünen bir yöneticinin de üstü mutlaka olur.
Dağda bağın var yüreğinde dağın var atasözü TDK' da açıklanarak tanımlanmıştır. Şu şekilde tanımlanmıştır: Malı mülkü veya evladı olanlar kaygı ve tasadan uzak olamazlar. Mal derdi, tasayı ve kaygıyı uzak tutmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri