Hazırdan tüketmeye dağ kadar para olsa da yetmez. İnsan var olan dünyalığa fazla güvenmemeli, bir yandan yerden bir yandan da çalışmaya, kazanmaya devam etmelidir.
Hazıra dağlar dayanmaz Atasözünün Anlamı: Hazır bulunan bir şeyin ya da birikiminin, gereksiz ve savurgan harcamalarla hızla tükenip gidebileceğini belirten atasözüdür. Bu atasözü, var olan kaynakların, gereksiz yere harcanmamaları gerektiği uyarısında bulunur.
"Zora dağlar dayanmaz" Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, çok aşırı ve insafsız zorlukların, en güçlü varlıkları ve kişileri bile yıkabileceğini belirtir.
Atasözü Zor kullanan kişilere, çok güçlü sanılan kimseler bile boyun eğer.
Genel olarak ekonomik durum üzerine bir anlam ifade eden hazıra dağ dayanmaz atasözü, en çok kullanılan ve yaygın olarak öne çıkan atasözlerinden biridir.
İlgili 22 soru bulundu
Hazıra dağlar dayanmaz atasözü de Türkçede yaygın olan atasözlerinden birisidir.
Kaçan Balık Büyük Olur Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: elden kaçırılan fırsat gözde büyütülür.
- Varlıklı kişi yoksullaştığı zaman çevresindeki dostlarından kimse kalmaz. Düşenin Dostu Olmaz atasözü zenginliği ve itibarını kaybeden kişilerin etrafında olan iyi ve güzel gün dostlarının birer birer kaybolacağı anlamında kullanılmaktadır.
Dağ Ne Kadar Yüce Olsa Yol Üstünden Aşar Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: yenilmesi imkânsız gibi görünen zorlukların da üstesinden gelinir.
Cevap: kişi korkmakla kendisine gelecek bir kötülüğü önleyemez.
Peki, yuvarlanan taş yosun tutmaz atasözünün anlamı nedir? Kısaca atasözü açıklaması hakkında detaylar. Yuvarlanan taş yosun tutmaz atasözü Türk Dil Kurumu'na göre 'Durmadan iş ve yer değiştiren kişi eşya alamaz. Yani dünyalık edilemez' anlamına gelmektedir.
Gün doğmadan neler doğar Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, bir olayın ya da durumun sonucunu önceden tahmin etmenin zor olduğunu belirtir. Geleceğin belirsiz olduğunu ve beklenmedik şeylerin olabileceğini ifade eder.
Bu atasözü, doğada bazı oluşumların veya durumların birbirinin üzerine geldiği, ancak insan yapısında ve toplumsal düzende bu tür bir birikmenin ya da karmaşanın hoş karşılanmadığına dikkat çeker.
"Merhametten maraz doğar" Atasözü Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, aşırı merhamet ve iyilik göstermenin, bazen istenmeyen sonuçlar doğurabileceğini, zarara uğratıp sorunlara yol açabileceğini ifade eder. Yardım ve merhametin bir sınırı olması gerektiğini, aksi takdirde kişinin zarar görebileceğini belirten bir öğüttür.
DAĞ NE KADAR YÜCE OLSA YOL ÜSTÜNDEN AŞAR ATASÖZÜNÜN AÇIKLAMASI. Yenilmesi imkânsız gibi görünen zorlukların da üstesinden gelinir.
Eski Dost Düşman Olmaz Olsa Da Dürüst Olmaz Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: aralarında ufak tefek dargınlıklar olsa bile eski dostlar birbirlerine düşman olmazlar, yeni kazanılan dostlarla arada henüz sıkı bir bağ oluşmadığı için bu durum söz konusu değildir.
Kendi düşen ağlamaz Atasözünün Anlamı: Bir kişi kendi sebep olduğu durumda zarar görürse, başkalarından acıma veya yardım beklememelidir. Bu atasözü, kendi hatasıyla başına gelen kötü durumlar için başkalarını suçlamamanın ya da dert yanmamanın gerekliliğini ifade eder.
[1] İnsanoğlu zengin iken yoksul düşebilir; sağlık içideyken hastalanabilir; yüksek bir iş başındaiken düşebilir... Bunların tersi de olabilir. Gücünü, yüceliğini yitirmeyen tek varlık, Allah'tır.
"Dost başa, düşman ayağa bakar" Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, dostların bizi başarılı ve iyi görmek istediğini, düşmanların ise başarısız olmamızı ve düşmemizi beklediğini belirtir. Dostlarımızın bize verdiği değeri, düşmanlarımızın ise bizi alt etme isteğini vurgular.
Cevap: her şey, onu gereği gibi kullanmasını bilene yakışır.
İnsan ne kadar çok şey bilirse bilsin, bilmediği şeyler daha fazladır. Çok bildiğinden kendine çok güvenen kişi, bilmediği şeylere de karışır ve bunlarda yanılır.Bir insan çok bilgi sahibi olabilir. Ama bu demek değildir ki her şeyin mahiyetini biliyor. Onun da bilmediği, inceliğini kavramadığı bir çok şey vardır.
Bu atasözü, zor ve çaresiz bir durumda olan bir kişinin, normale göre riskli veya tehlikeli olabilecek bir seçeneği bile kabul edebileceğini ifade eder. Zor zamanlarda insanların bazen sıradışı ve beklenmedik çözümlere başvurabileceğini belirtir.
Cevap: insan sevdiği kimse veya sevdiği iş yüzünden gelecek sıkıntılara katlanır.
Yuvarlanan taş, yosun tutmaz Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, sürekli hareket halinde olan, durmadan çalışan ve yeni deneyimlere açık olan kişilerin geride kalmayacağını, paslanmayacağını ifade eder.
Bu atasözü, bazı yerlerde veya durumlarda sürekli olarak belirli olayların veya durumların yaşandığına işaret eder. Tıpkı dağ başlarında sürekli dumanın olması gibi, bazı yerlerde veya durumlarda sürekli olarak belli sorunların veya olayların meydana geldiğini belirtir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri