Devamsızlıktan kalan öğrenciler devamsızlıktan kaldığı düzeyi tekrar eder. Düzey sonu sınavına katılamazlar.
Her kur için toplam %85 devam zorunluluğu vardır. Devamsızlıktan kalırsam ne olur? Herhangi bir kur düzeyinde devamsızlıktan kalmanız durumunda hazırlık eğitiminize devam edemez ve bir yıllık hazırlık eğitimi sırasında yapılan Haziran Yeterlik sınavına katılamazsınız.
Evet, %85 devam koşulunu yerine getirmeyen öğrenciler bir sonraki akademik yılın güz döneminde yapılan yeterlilik (muafiyet) sınavına katılabilirler.
hazırlık programlarında devamsızlık hakkı dönemlik 46 saattir. 47 saat ve üzeri devamsızlık yapan öğrencilerimiz hazırlık programında başarısız olmuş sayılırlar.
Zorunlu hazırlıktan başarısız olursam ne olur? Zorunlu hazırlık eğitiminden başarısız olan öğrenciler, güz dönemi başında yapılan yeterlik sınavına girmelidir. Bu sınavda da başarısız olmaları durumunda, takip eden sene hazırlık eğitimini tekrarlarlar.
İlgili 26 soru bulundu
4-) B1 seviyesini başarıyla tamamlamış öğrencilerin, daha üst modüllerde (B1+, Pre-Fac 1 veya Pre-Fac 2) başarısızlıktan kalmaları durumunda bile Hazırlık Bitirme Sınavına girme hakkı vardır fakat son modülde (10 Nisan – 2 Haziran 2023) devamsızlıktan kalmamaları gerekmektedir.
Hazırlık Programı'nda derslere devam zorunluluğu var mıdır? Evet. Hazırlık öğrencileri derslere en az %85 oranında devam etmek zorundadır. Öğrenciler, hastalık gibi durumlarda, hastaneden alacağı raporu dilekçesi ile YADYO Öğrenci İşleri'ne bildirir.
Hazırlık programında devam-devamsızlık süreçlerinde “Heyet Raporu” dışında herhangi bir rapor, evrak vb. kabul edilmemektedir. Öğrencilerin devam-devamsızlık işlemlerinde heyet raporu dışında sunulan evraklar geçerli sayılmamaktadır.
Genelde %70 derse devam beklenir. İstersen öğrenci işlerine sor, onlar bilir. diyelim ki 10 hafta ders işleyeceksiniz, yani 20 saat toplam dersiniz olursa 20x0,3=6 saat devamsızlık hakkınız oluyor.
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplam 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek.
Hazırlık sınıfına dönem içinde devam etmemesi veya kur eğitimlerinden başarısız olması, durumlarında sonraki yarıyıl sonunda öğrencinin bursu kesilir.
Evet, İngilizce Zorunlu Hazırlık Programında bir sene için en az %85 oranında, İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfında ise en az % 80 oranında devam zorunluluğu vardır.
-Evet. İngilizce hazırlık programında öğrencilerin kayıt dondurma hakkı vardır. Güz yarıyılında kayıt donduran öğrenci, bahar yarıyılı eğitimine, öğretim yılı başında başlaması gereken seviye için ilan edilen koşullarda başlar. Devamsızlıktan kalan öğrenci kayıt dondurma hakkından yararlanamaz.
Ayrıca, diploma ekinde de 1 yıl süreli hazırlık eğitimini başarıyla tamamladığı belirtilir. İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfı başarı durumu öğrencilerin lisans öğrenimlerine devam etmelerine engel değildir. Diğer bir deyişle; başarısızlık durumunda öğrenciler sınıf tekrarı yapmaz, lisans eğitimlerine devam edebilirler.
Yabancı Diller Yüksekokulu'nun ders devamlılığına ilişkin genel prensipleri aşağıdaki gibidir: a. Yabancı Dil Hazırlık Sınıfında derslere devam ve her türlü ders faaliyetlerine (ödev, proje, internet tabanlı sınıf kaydı, vb.) katılım zorunludur.
Eğitim dili %30 İngilizce olan programlara yeni kayıt yaptıran öğrenciler, kayıt döneminde süreleri 2 yılı geçmemiş olmak şartıyla aşağıdaki sınav sonuçlarını Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı'na ibraz etmeleri durumunda İngilizce hazırlık programından muaf olarak lisans programlarına başlayabilirler.
Uygulamalı derslerde ise %20lik kısmı 3 hafta yapmakta ve 3 haftadan fazla devamsızlık yapan öğrencinin dersten devamsızlıktan kalmasına neden olur.
2023-2024 eğitim öğretim yılında toplam devamsızlık süresi 10 gün olarak belirlenmiştir. Dolayısıyla birinci ve ikinci dönem toplam on gün olduğundan ikinci dönem devamsızlığı silinmez. Örneğin İlk dönem 5 (beş) gün ikinci dönem ise altı (6) gün devamsızlık yapan öğrenci devamsızlık sınırını aşmış olur.
Öğrencilerimiz, derslere %70 oranında devam etmekle yükümlüdür. Öğrencilerimiz, 14 haftalık Eğitim-Öğretim dönemi içinde, en az 10 hafta derslere devam etmekle yükümlüdür.
Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin Kontenjan belirleme, başvuru ve değerlendirme başlıklı 38 inci maddesinde; “(6) Nakil şartlarının taşınması durumunda hazırlık sınıfından 9. sınıfa, 9. sınıftan hazırlık sınıfına içinde bulunulan öğretim yılının ekim ayının son iş gününe kadar nakil ...
Üniversitemizde öğretim dili tamamen veya kısmen (%30) yabancı dil olan programların zorunlu hazırlık sınıfını, ikinci yılın sonunda başarı ile tamamlayamayan öğrenciler, kayıtlı oldukları program ile aynı isimdeki, öğretim dili Türkçe olan eşdeğer bir programa kayıt olmak için başvuruda bulunabilirler.
Geçmek Zor mu? Hazırlık sınavı diğer sınavlarda olduğu gibi çaba ve emek gerektiren bir sınavdır. Dinleme, okuma, yazma ve konuşma becerilerinin sınandığı bu sınavda geçme notu genel itibariyle 60 olmakla birlikte üniversiteden üniversiteye değişmektedir.
Zorunlu hazırlık programında bir öğrencinin eğitim süresi en fazla 2 (iki) yıldır. İsteğe bağlı hazırlık sınıfı eğitimi ise 1 (bir) eğitim-öğretim yılı (Eylül-Haziran) sürer; tekrar edilemez, ek süre tanınmaz.
Hazırlık Sınıfından başarı ile mezun olduğunuzda CEFR (Common European Framework)'e göre B1+ ve buna karşılık gelen GSE (Global Scale of English) ölçeğinde de 51-58 bandında İngilizce seviyesi ile mezun olursunuz. 5.
Not ortalaması bu puanların altında kalan veya hazırlık sınıfını geçemeyen öğrencilerin bursu, ekim ayından itibaren öğrenim kredisine dönüştürülecektir. Öğrencilere, Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerine göre normal öğrenim süresinden kalan süre kadar öğrenim kredisi ödenecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri