Ağrısız bir işlem olduğundan dolayı ameliyat esnasında narkoz uygulanmasına gerek duyulmaz. Ancak hastanın konforu açısından spinal anestezi veya genel anestezi uygulanabilmektedir.
Ameliyatta makatı büzen kaslar zedelenebilir ve bu nedenle % 20 dolaylarında geçici (birkaç haftalık) hafif gaz ve/veya dışkı kaçırma, % 1-2 dolaylarında da kalıcı kaçırma riski söz konusu olabilir. 4. Ameliyat bölgesinde infeksiyon gelişebilir ve en kötü durumda yaygın Fournier kangrenine ve ölüme yol açabilir.
Hemoroid ameliyatı sonrası iyileşme süresi ne kadar kısa olursa hastaların normal yaşama dönmeleri o kadar kolay olur. Hasta operasyondan sonra lokal anestezi de hemen, spinal anestezi de ertesi günü ayağa kalkar. Fakat iş ve sosyal yaşama dönmesi 7-10 günü bulabilir.
Lazerle hemoroid ameliyatı genellikle lokal anestezi altında yapılır ve işlem süresi yaklaşık 30 dakika ile 1 saat arasındadır. Ameliyat sonrası iyileşme süreci diğer yöntemlere göre daha hızlıdır ve hastalar genellikle 1-2 gün içinde normal aktivitelerine dönebilirler.
Özellikle makat çevresinde fazla deri dokusu olduğu için ameliyatta bu kısımlar çıkartılması gereken hastalarda ağrı olabilir. Bir günlük hastanede yatış ağrı kontrolü açısından önemlidir. Ameliyattan sonraki günün sabahı hasta hastaneden önerilerle taburcu olabilir.
İlgili 25 soru bulundu
HEMOROİD AMELİYATI - TABURCULUKTAN SONRA
Taburculuktan sonra ilk birkaç hafta hafif derecede de olsa ağrı, ara sıra ufak kanamalar ve akıntılar olağan kabul edilir. Çünkü birkaç günde sosyal yaşama dönülebilmesine rağmen yara iyileşmesi 2-3 hafta sürebilir.
Ameliyat sonrası ilk tuvalet kanlı olabilir. Bazen bu bir hafta sürebilir. Bir haftadan uzun sürerse mutlaka doktorunuz ile görüşünüz. Hastanın, günün geri kalan bölümünü dinlenerek geçirmesi uygundur.
Hastanemizde 1500 TL'den başlayan fiyatlarla lazerle hemoroid tedavisi yapılmaktadır.
İlaç tedavisi ve diyet programı ile kontrol altına alınabilir. Üçüncü ve dördüncü evre hemoroidler ise ameliyat aşamasına gelmiş kabul edilir.
Ameliyat öncesi en az 5-6 saat açlık gerekir. Ameliyat için genellikle tercih edilen anestezi türü belden iğne yapılarak belden aşağısının uyuşturulması (spinal anestezi) yöntemidir. En çok ağrı şikayeti hissedilebilecek dönem ameliyat ve ameliyattan sonraki ilk birkaç saattir.
Tedavi edilmezse hastalık ilerler, şikayetler artar. Kanama bu hastalarda önemli bir şikayettir. Tedavi edilmezse can sıkıcı kanamalar sürer gider; çok miktarda kan kaybı olduğunda, kansızlık gelişebilir. Tedavi edilmemiş hemoroidlerde, boğulma (akut tromboze hemoroid) dediğimiz şiddetli ağrılı şişlik gelişebilir.
Basur Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler. Hastalar ameliyattan 1 gün sonra taburcu edilebilmektedir. İyileşme sürecinde doktorun verdiği ilaçları en doğru şekilde kullanmak çok önemlidir. 2 haftaya kadar makatta kanamalar görülebilir.
– Hastanedeyken işemenizde fayda var. Zira bazen pelvik kaslardaki ödem nedeniyle işeme zorluğu olabilir. İdrar yapamaz iseniz idrar sondası takılması gerekebilir.
Örneğin ameliyat sonrası devam eden kabızlık ve ıkınma durumu gibi. Kısacası Hemoroid yeterli tedavi sonrası tekrarlamaz.
Hastalığın yaygın olarak görülmesi nedeniyle çoğu kişi hemoroid nasıl geçer şeklinde araştırma yapmaktadır. Günümüzde bu hastalığın tedavisinde pek çok farklı yöntem uygulanmaktadır. Cerrahi operasyonların yanı sıra hastalığın ilerlemediği vakalarda evde tedavi yöntemleri de etkili olmaktadır.
Ameliyat sonrası dışkılama alışkanlığında değişiklik ve dışkı kontrol mekanizmalarında bozulma olabilir. Zaman içinde düzelme gözlenir. Hemoroid hastalığı cerrahi tedaviden sonra tekrarlayabilir.
Halk arasında basur olarak da bilinen bu hastalığı olan kişilerde, makatta kanama ya da dışkıda katran benzeri görünüm olması durumunda mutlaka sağlık kuruluşlarına başvurulmalıdır. Özellikle makatta kanamanın görülmesi, basur dışında birçok ciddi hastalık nedeniyle oluşabildiği için göz ardı edilmemelidir.
Kendiliğinden geçen dış basur memesi bazen makat bölgesinde ağrı ve kanamalara neden olabilir. Böyle durumlarda kişilerin mutlaka uzman bir doktora gitmesi gerekir. Doktorlar dış basur memesi tedavileri için kremler verebilir. Bunun yanında fitil veya pomad tedavisi de uygulanmaktadır.
Hemoroidin tedavisinde; hastalığın ilerlemesine bağlı olarak klasik cerrahi yöntemi tercih edilir. Daha çok 3. ve 4. evrede olan hemoroidler için tercih edilen cerrahi yöntem; genel anestezi ya da epidural anestezi ile yapılır. 3. evrede olan hemoroidler için lazer tedavisi de alternatif bir yöntemdir.
Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği'nde, günlük yaşama kolay dönüşü sağlayan Lazerle Hemoroid Tedavisi yöntemi Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) güvencesi İle başladı.
Bunun haricinde lazer hemoroidoplasti (lazer hemoroid ablasyonu) olarak bilinen yeni bir yöntem de uygulanmaktadır. Bu yöntem sayesinde kişide bulunan hemoroidler 13W gücüne sahip bir lazer ile dairesel bir şekilde yakılarak tedavi edilmektedir. Bu yöntem ağrısız ve kısa süren bir yöntemdir.
Geleneksel cerrahi yöntemlerden farklı olarak kesi olmadığından ve dikiş atılmadığından yapılan lazer hemoroidopeksi ameliyatları sonrasında ise iyileşme süresi kısaldığı için hastalar normal yaşama daha kısa sürede dönebiliyor.
Anal kanal içinde yapılan işlemlerde hasta genelde ağrı duymazken, bazı ameliyatlarda makat çevresindeki fazla dokunun da çıkarılması gerekebilir. Bu nedenle hastanın iyileşme süreci ağrılı geçer. Ameliyattan sonraki ilk birkaç saat anestezinin etkisi geçmemiş olacağından ağrı hissedilmez.
4 -Tahriş yapabileceğinden, taharetlenirken sabun veya şampuan kullanmayın. Kurulanırken sert kağıt veya bez yerine yumuşak tuvalet kağıdını tercih edin.
Hemoroid hastalığından mustarip kişiler ağrı ve kanama şikâyetleri dolayısı ile cinsel ilişkiden kaçınabilmektedir. Hemoroid hastalığının derecesine göre cinsel ilişki performansı veya cinsel ilişki isteğini etkileyebildiği bilinmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri