Yeni Arçelik mini fırınlarda bulunan Buhar Destekli pişirme programı sayesinde pişirme sırasında yalnızca bir tuşa basarak fırın içerisinde buhar yayılmasını sağlayarak, içi yumuşak dışı çıtır daha kabarık hamur işleri ve ev yapımı ekmek pişirebilirsiniz.
Buharlı fırın pişirme jambon, sığır eti gögüs, sığır omuz vb. Gibi çeşitli etler için iyidir. Buhar, etin liflerinin gevşemesine ve yumuşak olmasına yardımcı olur, ancak parçalamadan. Hindi ve tavuk gibi kümes hayvanları oldukça zayıftır ve buhar, etin sulu ve nemli olmasına yardımcı olur.
Yüzyıllardır Uzakdoğu'da en çok tercih edilen pişirme tekniklerden olan buharda pişirme, metabolizmayı güçlü kılıyor ve sindirimi kolaylaştırıyor. Hazımsızlık gibi sorunları da tamamen ortadan kaldıran bu yöntemle besinler içerisinde bulunan bakteri ve mikroplar da tamamen ölüyor.
Fırın sürekli olarak havayı dolaştırır ve buharı geri dönüştürür. Bu da pişirme süresini ve enerji tüketimini azaltır. Fırında veya ocakta ilave bir soğutma fanının olması sayesinde ön yüzeyin soğumasıyla birlikte nem, en soğuk noktada yoğuşur ve sıklıkla su damlacıkları gözlemlenir.
Ayrıca bu programda birden fazla yemeği aynı anda pişirebilirsiniz. Yani fırının raflarına birden fazla tepsi yerleştirebilirsiniz. Fanlı programda dışının çıtır içinin ise yumuşak olmasını istediğiniz her yemeği pişirebilirsiniz. Et ve sebze yemekleri için bu program idealdir.
İlgili 43 soru bulundu
Kek tariflerinde çoğu kez fırının dereceleri farklı ayarlanıyor. Fakat fırında kek pişirirken derece 180 olmalıdır. Bu ısıda keki 30 dakika kadar pişirmeniz gerekmektedir. Ancak yine de 20 dakika kadar sonra kekinizi kontrol edebilirsiniz.
Dışı çıtır içi az pişmiş yemekler/yiyecekler elde etmek için kullanılan fanlı program bu nedenle özellikle kabarmasını istediğiniz kek, poğaça, börek gibi hamur işleri için uygun değil.
Fırınızı ısıtmaya başlarken içi su dolu, ısıya dayanıklı bir kap koyduğunuzda o nem dengesi sağlanmış oluyor, ekmeğinizin içerisi yumuşacık pişiyor. Dışı da çıtır çıtır kalıyor. Bu sayede o hep hayalinizi kurduğunuz ekmekleri evlerinizde pişirebilirsiniz.
Fırının içine yerleştirilen fan, ısının eşit dağılmasına ve statik fırınların aksine birden çok yemeğin aynı anda ve oranda pişirmenize yardımcı olur. Böylelikle hem enerji hem de zaman tasarrufu yapabilirsiniz.
Kendi kendini temizleyen fırın
Temizleme işlemiyle fırın 480°C'ye kadar ısınır ve yanmış yağ ve yiyecek kalıntılarını yakar. Sadece küçük bir kül kalır, bu da bir mendil ile temizlenebilir. Kirlenme derecesine bağlı olarak, üç farklı temizleme programı arasından seçim yapabilirsiniz.
Karnabahar, havuç, brokoli, pazı, enginar, bezelye, patates, fasulye, bakla, börülce, kabak, domates ve kuşkonmaz gibi sebzeler buharda pişirilmek için idealdir. Buharda haşlama sebze şeklinde pişirilen bu sebzeler, daha sonrasında sade olarak ya da lezzetli soslarla tatlandırılarak da servis edilebilir.
Buharda pişmiş sebzeler, diğer yöntemle pişen sebzelerden daha besleyici olmakla kalmaz aynı zamanda tatları da daha iyi olur. Kızartmalar sebzelerin yağ çekmesine neden olur. Kavurma yöntemi, tadı etlere çok yakışmasına rağmen yapısı daha yumuşak, aroması daha hafif olan sebzeler için en iyi yöntem olmayabilir.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Buharlı Pişirici et pişer mi? Et pişirme yöntemleri arasında yer alan buharda pişirme yöntemiyle kırmızı et, balık ve tavuk eti aynı sebzeler gibi buharda kolaylıkla pişirilebilir.
Buharda pişirmek,kaynama karşı ile kıyaslarsak, pirinci buharda pişirmeyi tercih ederiz. İhtiyacınız olan tek parça pişirme kabı su ve bir tutam tuz ile karıştırılmış pirinç. Malzemeleri uygun fırın rayına yerleştirin. 20 dakika boyunca Tam Buhar 100 ° C'de buharla pişirin.Süre sonunda işlem pişirme işlemi bitti!
Pirinçleri yıkayıp süzdükten sonra buharda pişirme kabına koyun. Üzerine et suyunu ekleyin. Et suyu kullanmayacaksanız, damak tadınıza göre tuz ekleyebilirsiniz. Ben pişiricinin diğer katlarında sebze pişirirken pirinci en üstte pişirdim.
Buhar vermek için ankastre fırınların en altına metal tepsi yerleştirin. Ekmeği fırına attıktan sonra bir su bardağı kaynar suyu tepsiye boşaltın. Bu işlemi su ısıtıcısı veya çaydanlık ile yapabilirsiniz. Güvenli bir şekilde yapmaya özen gösterin ki eliniz yanmasın.
Fırın fanı, temelde fırının içindeki sıcak havayı dağıtmak ve fırının içinde dolaştırmak için kullanılıyor. Fırında bir şeyler pişirirken fanını da çalıştırdığınızda sıcak hava yemeğin tüm yüzeylerine daha iyi ulaşıyor. Bu sayede yemeğin daha hızlı ve homojen bir şekilde pişmesini sağlıyor.
Fanlı Fırında Kek Nasıl Pişirilir?(En iyi çözüm)
Fakat fırında kek pişirirken derece 180 olmalıdır. Bu ısıda keki 30 dakika kadar pişirmeniz gerekmektedir. Ancak yine de 20 dakika kadar sonra kekinizi kontrol edebilirsiniz.
Şekillendirdiğiniz kurabiyeleri yağladığınız veya yağlı kağıt kullandığınız fırın tepsisine dizerek önceden 160-170 derece ısıtılmış olan fırına verin. Fırını önceden ısıtmak kurabiyelerin ortasının çiğ kalıp kenarlarının fazla kızarmış önleyecektir.
Ekmeğinizin fırında kabarmasını sağlamak için, pişirme esnasında üst ve alt fırın ısısını kullanın. Fan kullanmamaya özen gösterin, aksi durumda hamurun üstü çok çabuk kuruyacaktır.
- Alüminyum folyo kullanabilirsiniz
Çünkü kapak kullanılırsa, buhar içeride kalacağı için yiyecekler yumuşak kalır. Yemeğin yağının sıçramasını istemiyorsanız, tepsiyi folyoya sarın ve fırına verin. Daha sonra pişirme süresinin dörtte üçü dolduktan sonra folyoyu çıkarın ve kalan sürede folyosuz pişirin.
Pişirdikten sonra ekmeği hemen kesmeyin!
Hemen keserseniz içi hamur, hafif ıslak bir ekmekle karşılaşabilirsiniz. Tüm aşamalarda gösterdiğiniz sabrı piştikten sonra da gösterin. Ekmeğinizi oda sıcaklığında 30 dakika kadar mutlaka dinlendirin.
Kekin pişme derecesi ve süresi kekin boyutuna, fırınınızın sıcaklığına ve tarife göre değişebilir. Genellikle kekler 175-180 derece arasında önceden ısıtılmış fırında pişirilirler.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, yaklaşık yarım saat kadar bıçak yöntemiyle kontrol ederek pişirin. Bu sayede, tek karışımı bölerek iki farklı kek elde etmiş olduk. Aynı zamanda bu tip derin kalıplarda normalde çok uzun süren pişirmeyi de kısa süreye indirdik.
Keki pişirirken fırına su dolu bir tepsi koymak da kıvamın yumuşak olmasını sağlar. Ayrıca katı ve sıvı malzemelerin oranı da çok önemlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri