Konforu öncelik olarak alan yeni araçların hemen hemen hepsinde park sensörü standart bir özellik olarak sunuluyor. Ancak trafiğin çoğunluğunu oluşturan biraz daha eski model araçlarda böyle bir özellik bulunmuyordu. Yine de park sensörlerini her araca takmak mümkün oluyor.
Her araca park sensörü takılabilir. Park sensörünüzü kendiniz de takabilirsiniz fakat montajında herhangi bir sıkıntı yaşamamak adına uzman bir kişiye taktırmanızda fayda var.
Bayi incelemesi yapabilir, yorumları okuyabilir ve fiyat karşılaştırması yapabilirsiniz. Sizlere her zaman en uygun fiyat garantisi sunmaktayız. Genel olarak park sensörü fiyatları 300 TL – 1.000 TL şeklinde değişiklik göstermektedir.
Araç park sensörleri, aracın arka ve ön taraflarına takılır. Park sensörlerini takarken, araç üreticisinin talimatlarına uymanız gerekir. Araç park sensörlerini takmak için ilk olarak arka veya ön bölümden uygun bir yer seçmeniz gerekir.
Park sensörleri hem ön hem de arka tamponlara takılabilir. İki sistemin işleyişi, arka sensörün geri vitese geçildiğinde devreye girmesi ve genellikle engelden 1,5 metre mesafeden başlayarak sürücüyü uyarması dışında pek farklılık göstermiyor.
İlgili 34 soru bulundu
Her iki plaka için de sensör satın aldıysanız plakaların orta üst kısımlarına montajını yapabilirsiniz. Sensörün algılayabilmesi için en ideal yer plaka üstüdür. Montajını tamamladıktan sonra direkt olarak kullanabilmek için sensör ve araba arasında kablosuz bağlantı kurmalısınız.
Bu sensörler arabanın etrafında bir manyetik alan oluşturuyor. Aracınızı park ederken bir nesneye yaklaştığınızda, yani aracınızın yaydığı manyetik alana bir nesne girdiğinde, sensör bunu algılayarak uyarı sinyalini vermeye başlıyor.
Takarken tamponu ve hatta lambaları bile sökmek gerekiyor.
Sensör, cisme 40 cm kala sinyaller verilmeye başlarken, 10 cm mesafeye kadar sinyaller devam eder. Elektromanyetik park sensörü 0,8 metre mesafeden itibaren algılama gerçekleştiremez. Özellikle bazı sistemlerde araç hareket halinde olmadığı sürece park sensörü algılama gerçekleştirmez.
Örneğin, özel bir serviste yaptırmış olduğunuz arka park sensörü montajı sonrası aracınızın elektrik tertibatı garanti dışı kalabilir ve aracınız herhangi bir sebeple elektrik arızası verirse garantiden değişim/onarım görmeyebilir.
Her ne suretle olursa olsun montajı yapılan sensörler muayeneden sorunsuz olarak geçebilmektedir. Başlıktaki sorumuza geri dönecek olursak, bu ürünün arızalı olması ya da arıza ışığı yakması da TÜV Türk muayene istasyonlarında sorun yaratmamaktadır. Gönül rahatlığıyla muayene işlemine gidebilirsiniz.
Park sensörü, kara yolu taşıtlarında, otomatik park veya park etme zamanı aracın etrafındaki engelleri algılayarak araç içerisinde sürücüyü uyarmak için tasarlanmış yakınlık sensörleridir. Bu sistemler elektromanyetik veya ultrasonik sensörler kullanmaktadır.
Birçok faktör, park sensörlerinin düzgün çalışmasını etkileyebilir. Bunlar arasında sensörlerin kirlenmesi, hasarlı veya kırık sensörler, elektriksel sorunlar veya arıza/program sorunları yer alabilir. Sensörlerin doğru çalışmamasının nedeni, genellikle bu faktörlerin bir kombinasyonu olabilir.
Elektromanyetik park sensörü montajı, tamponun sökülmesiyle birlikte iç kısmına yerleştirilerek yapılır. Montaj işleminin kolaylığı sebebiyle elektromanyetik park sensörü daha avantajlıdır. Ayrıca tamponun içerisine yerleştirildiğinden dolayı araca estetik açıdan zarar vermez.
Elektromanyetik ve ultrasonik olmak üzere iki tür park sensörü vardır. Siz de bunlara sayfamıza girerek bakabilirsiniz. Elektromanyetik sensör aracın çevresinde manyetik alan oluşturarak cisimleri algılar. Ultrasonik sensör ise, ses sinyalleri ile bu işlemi gerçekleştirir.
Park asistanı sistemi, arabalara sonradan eklenilebilse de bu durum araçlar için verimli olmayabiliyor ve buna bağlı problemler yaşanabiliyor.
beynide arka sag ve ya sol camurluk yanlarda bagaj halisinin içinde.stopların arkasinda halinin altinda o. Park sensörlerinin beyinleri genelde hep bagajda, bagaj kaplamasının iç kısmında olurlar.
Bu geri görüş kameralı park sensörü çeşitleri 12 volt enerji ile çalışan, kablolu kurulum yapılan sistemlerdir.
Merhabalar bu videomuzda aracımıza park sensörü montajı yaptık. Oldukça basit olan bu işlemi yaklaşık 10 dakika içerisinde ve herhangi bir özel alet gerekmeden sizlerde aracınızı uygulayabilirsiniz.
Park sensörü, araçlar park ederken etraflarındaki engelleri algılayarak araç içerisinde sürücüyü park ederken uyarmak ve daha iyi bir park hareketi sağlamak için tasarlanan parçalardır. Park sensörü kamera teknolojileriyle de desteklenir.
autocar marka 4 lü park sensörü alıp kendim taktım.suluboya fırçasıyla boyayı kalınca sürdüm.sensörün ortadaki halkasını iğne ucuyla temizledim.hiçbir sıkıntı çıkmadı.bence güvenle boyayabilirsiniz.
Fotoğraf makinesi sensör temizliği, sensör temizleme spatulası ve bu işlem için özel olarak %100 saflatırılmış solüsyonlarla yapılır. Sensör temizliği yapılacak makine DSLR ise makinenin elle sensör temizliği modu aktifleştirilerek, aynasız ise lensi çıkarmak suretiyle sensör temizliği yapabilirsiniz.
Çalışma prensibi ise şöyledir. Uygun şekilde bağlantılar yapıldıktan sonra, aracın geri vitese geçmesi ile elektromanyetik sensörler tetiklenir. Böylece park sensör gözü belli mesafedeki nesneleri algılamaya başlar. Nesneleri algılaması sonucu uyarı verir.
Sesli Park Sensörü Modelleri
Başlıca modeller arasında yer alan Ultrasonik sesli araç park sensörü yüksek frekanslarda ki ultrasonik ses dalgaları ile park alanında yer alan çeşitli engelleri önceden fark eder ve engele yaklaşım mesafesi artmasıyla birlikte hoparlör yardımıyla sürücüyü uyarır.
Direksiyon tork/açı sensörü, binek ve ticari araçların direksiyonların açısını ve torkunu ölçmek için özel olarak tasarlanmış sensörlerdir. Direksiyon torku strain gage tabanlı ölçüm alırken direksiyon açısı enkoder tabanlı olarak ölçüm alır. Araç içi birçok farklı donanım ve parça işlevi bulunmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri