Bilindiği gibi, her atıştan önce ve sonra silahın temizlenmesi gerekir. Ateşli silah temizliği yaparken, buna özel şekilde üretilmiş temizleme setti olması gerekmektedir.
Yıllık Ve Periyodik Bakım: Silahın Yılda en az bir kere bizzat silah uzmanı tarafından yapılması gereken bakımdır. Bu bakımda silah en ince ayrıntısına kadar sökülür. Periyodik bakım ise silahın belli aralıklarla yapılan bakımıdır. Sıcak Ve Rutubetli İklimde Bakım: bu iklimde silah bakımı daha sık yapılmalıdır.
5.) Sürgü, çerçeve ve namlu, ETS Silah yağı 967 ile ıslatılmış yumuşak bir bez ile temizlenir gerekli durumlarda fırça kullanılır. 6.) ETS Silah yağı 967 namlunun iç kısmında hafifçe yağladıktan sonra fırça yardımı ile bir uçtan bir uca kadar namlu yüzeyinde gezdirilir ve daha sonra kuru bez ile kurutulur.
TÜFEK VE SİLAH BAKIMINDA EN DOĞRU SEÇİM..
WD-40 metal yüzeylere tamamen yayılarak mikroskopik gözenekleri dahi kaplar. şekilde kullanılıyorsa, koruma devam edecektir. oluşturduğu film tabaka ile çürüme ve paslanmaya karşı korur.
Silah uzun bir süre kullanılmamış ise, önce silah yağı ile temizlenmesi ve sonra silah ile birlikte verilen yumuşak fırça ile temizlenmesi gerekir.
İlgili 25 soru bulundu
Uzmanlar genelde atış yaptıktan sonra 24 saat içinde silahınızı temizlemeniz gerektiğini savunurlar. Bunun nedeni, her ateş sonrası oluşan barut ve metal veya plastik artık parçacıklar namlu ve hazne (fişek) yatağında kalmaktadır. Bu parçacıkların temizlenmesi için silahın temizlik ve bakımı yapılması gerekmektedir.
2- Paslanma: Metal gövde tabancaların paslanmamaları için sürekli bir ilgi ve bakım gereklidir. Bu tabancaların üzerinde çiziklerin oluşmaması paslanmamaması için oldukça büyük bir öneme sahiptir. Tabancanın herhangi bir aksamının paslanması durumunda gövde yüzeyinde aşınmalar vaya çukurlaşmalar oluşabilir.
Asla suya ve sert yüzeylere ateş edilmez. Sekebilir ve tehlike yaratır. Silah kullanılmadan önce namlu içinin yağı mutlaka kuru bir bezle silinmelidir.
Eğer silahınız uzun bir süre kullanılmayacaksa namlu içi ve dış, ayrıca diğer iç yüzeyler yüksek kaliteli yağ veya silahlara özel koruyucular ile kaplanmalıdır. Kasa, mekanizma ve namlu, paslanma önleyici yağla yağlanmalıdır.
Yani silah temizliği yağ ile yapılmaz. Gaz yağı silah temizleme, silah temizleme yağı, makine yağı ile silah temizleme gibi konuları unutabilirsiniz. Balata spreyi, mazot, gibi kimyasalların silahın çeliği ile nasıl bir etkileşime girdiğini bilmeden silah temizleme işlemi yapılması, silahın çeliğine zarar verir.
Kurusıkı yedek şarjörleri kullanım sonrası mutlaka temizlenmelidir. Eğer doğru şekilde temizlenmezse tutukluk gibi sorunlar yaşamanıza sebep olabilir.Yedek şarjörler kullanım esnasında tekrar şarjör doldurmak için zaman kaybı yaşamadan diğer şarjöre geçmenizi sağlar ve atıcılık keyfiniz bölünmez.
Halk arasında, balata temizleyici veya zeytinyağının silah temizliğinde kullanılabileceği söylenmektedir. Ancak bu yanlış bir bilgidir. Silah temizliğinde muhakkak, sadece bu iş için üretilen malzemeler kullanılmalıdır. Güvenlik için her silah sahibinin bir silah temizlik seti edinmesi gereklidir.
Alaşımlı malzemelerin bazıları makinede yıkanmaz. Bu yüzden elde yıkamanızda fayda vardır. Kurşun ve kalay alaşımlı malzemelerde gümüş cila kullanarak temizleme işlemi yaparsanız yüzeyde bulunan çizik ve lekeleri temizleyebilirsiniz.
Vazelin Silah yağı, kilitlerin ve mekanizmaların yanı sıra tüm metal parçaları yağlar ve korur. Her türlü tabanca, tüfek ve sıkıştırma pistonlarının yağlanması için mükemmel bir üründür. Uygulamayı tiftiksiz bir bez ya da pamuklu çubuk parçası kullanınız. Hem uzmanlar hem de amatörler için yararlı yenilik.
" Hiçbir zaman temizlik maksadıyla da olsa silah detaylı sökülmeye çalışılmamalıdır, bu silah ustalarının işidir. " Kullanılacak yağ ince olmalıdır. İnce yağ akıcıdır, dolayısı ile temizleyici özelliği fazladır. Temizlik için yağ bulunamıyorsa; dikiş makinelerinin yağı, gaz yağı kullanılabilir.
Yeni bir silah alabilmek için web sayfamızı inceleyip alacağınız silah türü ve ikamet adresinize göre müracaat edeceğiniz birimi belirleyip web sayfamızda belirtilen belgeleri hazırlayarak ilgili birime müracaat edebilirsiniz. Alacağınız silah sayısında Kanunen herhangi bir sınırlama bulunmamaktadır.
Şayet o silahla, ya siz onu tutmadan evvel veya tuttuktan sonra bir yaralama veya öldürme söz konusu ise, yapılan araştırmada parmak izinize rastlanabilecek ve sorumlu düşmeniz ihtimali olabilecektir. Evde bulundurulan silah, şayet şarjörlü ise kullanılabilir vaziyette bırakılmaz.
Alet genellikle çeşitli iç mekanizmalar ile silindirik metal şekilde bir tüptür. Çıkan barut gazını, ateşin sesini ve nadiren de kurşunun hızını azaltır.
Namlu içerisinde barut yanmaya başlayınca milisaniye gibi çok kısa bir süre içinde aniden çok yüksek basınç değerleri oluşmakta ve yanmış gazların sıcaklığı yükselmektedir. Namlunun iç yüzeyi de istenmeyen şekilde gazlardan gelen yüksek ısı akısına maruz kalmakta ve namlunun ısınmasına sebep olmaktadır.
Normalde barut merminin içinde bulunduğundan sudan etkilenmez kuru kalır. Tetiği çektiğinizde iğne primere vurur ve iticiyi yakarak merminin hızla ivmelenmesine neden olur. Bu nedenle suyun içinde ateş edilebilir. Fakat tabi çoğu silahın ıslanması makineye zarar verebilir.
Su altında silahla ateş edilebilir mi? Oksijenin barutun içinde bulunmasıyla tetiğe basılması, barutun içerisinde başlayan reaksiyonlar, yanmanın gerçekleşebilmesi için gerekli ve yeterli oksijeni sağlamış oluyor. Bu sayede silah hem boşlukta hem de su altında ateş alabiliyor.
Çelikten yapılmış bir boru olan namlu, ateşli silahların en önemli parçasıdır.
Tıpkı silahla atış yapan kişinin elinde barut izi kaldığı gibi, her mermi çekirdeği insan vücuduna girerken kıyafet üzerinde "atış artığı" denilen kimyasal kalıntı bırakıyor.
Silah ruhsatı almasına engel hali bulunmayan, yirmi bir yaşını doldurmuş her Türk vatandaşı bulundurmak amacıyla silah satın alabilir. Bulundurmak amacıyla silah ruhsatı almak isteyenler, ikamet ettikleri il valiliğine müracaat ederler.
Genel olarak ruhsatsız tabanca yakalatma cezası 1 yıldan 3 yıla kadar hapis, vahim nitelendirilen ruhsatsız tabanca yakalatmanın cezası 5 yıldan 8 yıla kadar hapistir. Ayrıca ruhsatsız tabanca için 30 günden yüz güne kadar adli para cezası uygulanır. Bu miktar günlük 20 TL olarak belirlenerek hesaplanmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri