Atasözü [1] Çok dediğimiz şeyler, azların birikmesiyle meydana gelmiştir. Çoğu elde etmek için azları biriktirmeye önem verilmelidir.
Her çok azdan olur atasözü de Türkçede yaygın olan atasözlerinden birisi olarak öne çıkmaktadır.
Her Çok Azdan Olur Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: çoğu elde etmek için azları biriktirmek gerekir.
Bir bütün oluşturabilmek için her zaman parçalara ihtiyaç duyulur. Aynı zamanda denizler akarsulardan ve dere ise yağmurdan meydana gelir. Bireysel açıdan insanlar ise bir şeyleri elde edebilmek için yavaş yavaş durumu büyütmelidir.
Atasözü [1] Kişi, az konuşursa hem çevresindekileri rahatsız etmemiş; hem de daha az yanılmış olur. Çok dinlemekle ise çok şey öğrenir.
İlgili 23 soru bulundu
Atasözleri, kim tarafından ne zaman söylendiği bilinmediğinden anonimdir. Bu sözler topluma mâl olmuş, toplum tarafından benimsenmiş ve yüzyılların düşünce ve mantık isteminden geçerek günümüze ulaşmış kısa ve özlü sözlerdir. Atasözleri, bir düşünce açıklanırken ya da savunulurken tanık olarak da gösterilirler.
Atasözleri, az sözcükle çok şey anlatan özlü sözlerdir. Anlattıkları denenmiş, doğruluğuna inanılmış düstur (genel kural, kaide) niteliğindedirler. Deyimler ise, kalıplaşmış anlatım araçlarıdır.
Atasözleri kısa ve özlüdür. Az sözcükle çok şey anlatır : Dikensiz gül olmaz Alet işler el övünür Taşıma su ile değirmen dönmez gibi. Biri yer biri bakar, kıyamet ondan kopar gibi.
Fol yok yumurta yok ortada daha bir şey yok fakat varmış gibi düşünmek ya da varmış gibi kuşkuya düşmek anlamındadır. Daha ortada fol yok yumurta yok sen niye hemen bu kadar heveslendin hiç anlamadım.
Damlaya Damlaya Göl Olur Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: azar azar olagelen şeyler birikerek önemli bir niceliğe ulaşacağı için küçümsenmemelidir.
Genellikle savaşan iki tarafın 'azdan az ölür, çoktan çok ölür' anlamında kullandıkları bir deyimdir. Sinema dünyasında 'posta koyma' repliği olarak meşhur olan bu söz kullanıldığı yere göre anlamı değişmektedir. Bazı yerlerde parası az olan az harcar, parası çok olan çok harcar manasında kullanılmaktadır.
[1] İyi bir sonuç elde etmek için bir yerde uzun süre çalışan kişi, katlandığı sıkıntıların karşılığını görür.
[1] Kişiye, beğenmediği şey zorla beğendirilemez.
Atasözü [1] Para elde kalmaz; kullanılır, harcanır.
Kel Ölür, Sırma Saçlı Olur, Kör Ölür Badem Gözlü Olur Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: bir kimse veya bir şey yok olduğunda değer kazanır.
Atasözleri, geçmişten günümüze değin kullanılan, olayları gerçek ifadelerle anlatmaya yarayan sözcükler topluluğudur. Ders vermek veya öğüt vermek amacıyla kullanılırlar. Ayrıca, atasözleri bulunduğu toplumun kültür, inanç, düşünce ve duygu yapısını gösterir ya da yansıtır.
Bir Varmış Bir Yokmuş Deyiminin Anlamı (TDK)
Olup bitmiş çok eski bir hikayeyi anlatırken ya da hayal ürünü bir masala başlarken bir varmış bir yokmuş deyimi kullanılır. Bu deyim bir tekerleme olarak değerlendirilir ve hikayenin çok eskide kaldığını anlatır.
Fol yok yumurta yok DEYİMİ AÇIKLAMASI
Ortada (bir konu ile ilgili) hiçbir belirti olmadığı hâlde varmış gibi bir kuşkuya düşmek.“Henüz ortada fol yok yumurta yok, sen adama para ödemeye kalkışıyorsun.”
Deyim. [1] Çok sıkışık zor bir duruma gelmek. [2] Aklı başına sonradan gelmek.
En kısa atasözleri bir elin nesi var iki elin sesi var, besle kargayı oysun gözünü, hatasız kul olmaz gibi atasözleridir.
Atasözü [1] Herkesin gözü önündeki gerçekler örtbas edilemez.
Tahammül gücü kalmamak, katlanamaz, sabredemez veya dayanamaz olmak sabrı taşmak deyiminin cevabıdır.
yeter artık! (deyim) enough is enough!
Düğün bayram etmek deyimi de Türkçede yaygın olarak kullanılan deyimlerden birisi durumundadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri