Sarımsak yutmanın gerçekten denildiği kadar kilo verip verdirmediğini merak eden bir grup araştırmacı, çalışmaları sonucunda sarımsağın hazmı kolaylaştırdığı ve bağırsak hareketlerini düzenleyerek kilo vermeye yardımcı olduğunu görmüştür.
Gece yatmadan önce bir diş sarımsak yutulursa kabızlığa iyi gelir. Kabız olmaktan da korur. Kansere karşı koruyucu etkisi vardır. Oluşan kanser hücrelerinin yayılmasını engellediği yönünde görüşler bulunur.
Sarımsak yutarak daha hızlı kilo verebilirsiniz. Sabah aç karna sarımsak yutmak yağ yakımını hızlandırır. Düzenli olarak sarımsak tüketildiğinde kilo verme süreciniz hızlanacaktır. Aynı zamanda sarımsak yutmanın idrar söktürücü özelliği de vardır.
Üzerine 4 ya da 5 diş sarımsağı ezip kaynattıktan sonra suya ezip rendelediğiniz malzemeleri ilave edin. 30 dakika daha kaynatın. Karışımın soğumasını bekledikten sonra isteğinize bağlı bal ya da limon sıkarak tüketmeye başlayabilirsiniz. Zayıflamak için tüketilecek olan bir diğer etkili yöntem de sarımsak çayıdır.
Aynı zamanda yağ yakımını da hızlandıran sarımsak, zayıflama diyeti uygulayan bireylerin düzenli olarak tüketmesi gereken besinlerden bir tanesidir.
İlgili 34 soru bulundu
Günlük 1-2 diş sarımsak kilo vermek için yeterli bir miktardır. Bu miktarı her gün tekrar ederek zayıflamayı hızlı bir hale getirebilirsiniz. Bununla birlikte sağlıklı bir hayata da adım atmış olmanız memnun edici olacaktır.
Göbek sorunundan şikayetçi olan kimseler, sarımsak yuttukları zaman karınlarında incelme olabilir. Bunun nedeni sarımsağın direkt olarak göbek yağlarına nüfuz etmesi değil kabızlık sorununu çözmesindendir. 40 gün boyunca sarımsak yutup 1 hafta sonra mola vermeniz tavsiye edilir.
Sarımsak çiğ veya pişmiş olarak kullanılabilir. Genellikle pişmiş yemeklerde kullanılan sarımsak sabahları çiğ olarak yutulduğunda pek çok yararı olduğu bilinir. Özellikle çiğ olarak sabah aç karnına yutulması antibiyotik özelliğinin ortaya çıkmasına etki sağlamaktadır.
Sarımsak, bedeninizden ödemi attırmaya ve metabolizmayı hızlandırmaya yarayan en önemli yardımcı besinler arasında yer alıyor.
Her gün sarımsak yutmak, içerdiği antioksidan, mineral ve vitaminler sayesinde vücuda direnç kazandırır. Mide, prostat, göğüs gibi pek çok kansere karşı koruma sağlar. Vücudun savunma mekanizmasını güçlendirir ve metabolizmayı düzenler. Tümör oluşumunu engellemeye yardımcı olur.
40 Gün Aç Karnına Sarımsak Yutmak
Mide yanması ve ağrısı gibi sorunlar yaşamayanlar bu süreyi 41 güne kadar uzatabilir. 41 gün boyunca sarımsak yutmak, tüm vücudu baştan sona yenileyerek kalp ve damar hastalıklarından iltihabın vücuttan atılmasına kadar pek çok hastalığa karşı etkilidir.
İlk 4 saat içinde iyice sindirilen ve antioksidan etkisini devreye sokan sarımsak, vücuttaki 4-6 saat arasındaki sürede de boş durmuyor ve deyim yerindeyse alıyor sazı eline. Vücut, sarımsağın faydalı yanlarını iyice algılıyor.
Kastamonu Üniversitesinde (KÜ) yürütülen çalışmayla yutularak tüketilmesi halinde sarımsaktan beklenen faydanın sağlanamayacağı, insan vücuduna yararlı maddelerin açığa çıkması için mutlaka çiğnenerek tüketilmesi gerektiği saptandı.
Bu nedenle hap gibi sarımsak yutmanın bir anlamı yoktur. Sarımsağın faydalı özelliklerinden yararlanmak için çiğ olarak yemeklere eklenmeli ve çiğnenerek, doğranarak ya da ezilerek tüketilmelidir. Sarımsak yutmanın bilindiği gibi bir faydası yoktur.
Akciğer, karaciğer, safra kesesi ve kalp gibi önemli organları güçlendirir. İdrar söktürücü özelliği vardır. Kalbi beslyene kroner damarları genişletir. Kalp adelelerini güçlendirir.
Sarımsağın yutularak tüketilmesi cinsel performansı artırır. Damarları genişletir ve kalp sağlığına iyi gelir. Sarımsak bal ile birlikte tüketilirse bağırsak parazitleri ile kurtlarını düşürür. Ayrıca bağırsak gazların atılmasında etkilidir.
Sağlıklı bir birey günde 2 diş çiğ sarımsak yiyebilir. Sarımsak çok fazla tüketildiğinde mide ve bağırsak rahatsızlığına neden olabilmektedir. Halihazırda kanın pıhtılaşmasını önleyen antikoagülan ilaç kullanan kişiler ile tansiyonu düşük olan kişiler düzenli olarak fazla olmamak şartıyla sarımsak tüketebilir.
Sarımsağın içerisinde bol miktarda sülfür bulunur. Sülfür, yeni saç üretimi için gerekli olan keratin de dahil olmak üzere birçok proteinin bir parçasıdır. Tüm bu özellikler sarımsağı saç çıkarma konusunda etkili bir doğal reçete yapmaktadır.
Aç karnına yenilen sarımsak kolesterol seviyesini düşürmeye yardımcı yardımcı olur. Aynı zamanda kalp sağlığını korur ve kanın incelmesine olanak sağlar. Bu nedenle sarımsağı tüketmenin en iyi yollarından biri aç karnına sarımsak yemektir.
GÜNDE KAÇ SARIMSAK YEMELİ? Sarımsak bileşen açısından en yüksek değerlere sahip bitkidir. Tüketiminde dikkatli olunmadığı takdirde olumsuz etkiler görülebilir. Bu yüzden kişilere günden en fazla iki adet çiğ sarımsak yutması önerilir.
Kullandığımız birçok sentetik ilacın yan etkileri var. Sarımsağın yan etkisi sadece kokusu. Eğer bütün olarak yutacak olursak alisin ortaya çıkmadan sarımsak doğrudan mideye gidecek, midede hazmedilip etkisini gösteremeyecek.
Antiseptik özelliği çok yüksek bir besin maddesi olan sarımsak gün içinde 2 dişten fazla tüketilmemelidir. Kan şekeri düşürücü etkisi de bulunan sarımsak fazla tüketildiğinde zararlı olabilir. Sarımsağın günlük tüketim önerisi aşılırsa mide de asitlenmeye de yol açabilir. Bu da mide de yanma neden olur.
Sarımsağın yutularak tüketilmesi, vücuda enerji verirken bedenin daha dinç ve daha sağlıklı olmasına da destek olur. Soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklara karşı etkilidir. Mantar lezyonlarının çoğalmasını engellerken kaşıntıyı da hafifletir. Sarımsak tüketmek, yüksek tansiyona iyi gelir.
Sağlık açısından çok yararlı olan sarımsak iştahı da kısa bir sürede kapatabilir. Uzun süre kişide tokluk hissi sağlayan sarımsak zayıflamak için de çok önemli bir gıdadır.
Sarımsağın bütünüyle yutulması halinde ağız kokusu olmayacağı inancının yanlış olduğunu vurgulayan Kurt, "Oysa sarımsak kana karışır ve koku akciğerler ve nefes yoluyla atılabilir. Ağız fırçalamakla, diş fırçalamakla bu koku ortadan kaldırılamaz." dedi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri