Yemeklerden önce çorba içmenin kilo verdirdiği ortaya çıktı
Çorba içerisindeki liften zengin besinler ve sulu bir besin olması mide hacim kapasitesini doldurduğundan tokluk hissini artırmakta. Çorba ayrıca öğün öncesinde tüketildiğinde mide asit salgısını dengeliyor, besinleri sindirime hazırlıyor.
Zengin ve besleyici içerikleri ve çeşitliliğiyle sofralarımızın vazgeçilmezi olan çorba, hem tok tutarak hem de metabolizmanızı hızlandırarak hızla kilo vermenizi sağlayacak bir besindir.
Özellikle bu kilo verme süreci kişiden kişiye değişmektedir. Çorba diyeti ile 1 haftada ortalama 5 kilo verilebilir. Diyetinizin sağlıklı olması için günlük besin ihtiyacınızı karşılamanız önemlidir ve çorba bunun için harikadır.
Çorba içmek, iştahı ve yemek yeme süresini uzattığı için besin tüketimini de dengeleyecek, böylece enerji alımını da azaltacaktır. Bu yüzden zayıflama diyeti uyguluyorsanız öğünlerinizde mutlaka çorbaya yer verin.
İlgili 32 soru bulundu
En fazla önerdiği tarifler ise brokoli, yulaflı ve patatesli çorbalardır. Çorba ve su diyeti ile 15 gün gibi bir sürede büyük oranda kilo verebilirsiniz. Su ve çorbanın yoğunlukta olduğu diyete çay, sebze ve salata gibi gıdalar ekleyerek diyeti yapabilirsiniz.
Özellikle soğuk kış günlerinde kahvaltıda çorba içmek hem içimizi ısıtacak bir öğün fikri hem de içeriğinde bulunan zengin vitamin ve lif kaynakları ile besleyiciliği açısından da güzel bir alternatif oluşturuyor.
Kilo vermek için çorba içmek
Yine tüm gün çorba içilerek yapılan çok düşük kalorili diyetleri önermiyorum. Kendinize detoks uygulamak istediğinizde ise bütün gün çorba içmenizi veya sıvı besinler almanızı en fazla iki gün ile sınırlandırmalısınız.
Az yağlı olarak hazırlanan mercimek çorbası zayıflamaya destek olur. İçeriğindeki yüksek lif nedeniyle midede sindirimi uzun süren çorba, iştahın kontrol altına alınmasına yardımcı olur.
Çorba içerek, vücudumuzu toksinlerden kurtaran vitamin ve antioksidanları fazlasıyla alırız. Bilimsel araştırmalar haftada dörtbeş kere besleyici değeri yüksek çorba tüketenlerin yüksek miktarda folik asit, beta karoten ve C vitamini aldıklarını göstermiştir.
Araştırmalar, düzenli olarak çorba yiyenlerin, çorba yemeyenlere kıyasla obez olma olasılığının daha düşük olduğunu ortaya koymuştur. Çorba düşük kalorilidir ve aynı zamanda inanılmaz derecede doyurur. Günlük menünüze çorba eklemek, günlük yediğiniz kalori miktarını azaltmanıza yardımcı olabilir.
Sebzelerde bol miktarda bulunan lifler, bağırsakların düzenli çalışmasına fayda sağlar. Ayrıca çorbanın büyük kısmı sıvı olduğu için özellikle yaz aylarında vücudun su ihtiyacının karşılanmasında önemli ölçüde destek olur.
1 kase şehriye çorbası, yemeğiniz için iyi bir başlangıçtır ve kilo yapmaz. Bol miktarda vitamin içeren şehriye çorbası, vücut direncini artırarak hastalıklarla savaşır. Öte yandan şehriye çorbası yaparken az yağ kullanırsanız kalorisi yüksek olmayacaktır.
Piştiğinde ilk kalori değerini koruyamadığı için yüksek kalorili bir yemek haline gelir. 1 porsiyon pilav ortalama 360 kaloridir. Bu değer 100 gramlık pilav için ölçülmüştür. Eğer her öğünde, yardımcı yemeklerle beraber 100 gram pilav tüketirseniz; zamanla kilo alımı gerçekleşir.
3 yemek kaşığı sıvı yağ ve 2 yemek kaşığı tereyağını bir tavada kızdırın. Üzerine 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biberi ekleyin ve 2 dakika yağı kızdırdıktan sonra ocaktan alın. Çorbayı bir kaseye alın ve üzerine kızdırdığınız yağdan gezdirip servis edin.
Mercimek çorbası kalori olarak 36 kalori ile en düşük az kalorili çorba olduğundan dolayı diyet çorbalar listesinin başındadır. Çorba diyeti 2 şekilde yapılır: Birincisi; var olan diyet listesine çorba ekleyerek, daha başka kalorili yiyeceği listeden çıkartırsınız.
1 paket (170 ml) içinde 82 kadar kalori mevcut.
Mercimek Çorbası
Yüksek lif içeriğiyle pekliğe iyi gelir ve kalın bağırsakların çalışmasını düzene sokar. Hemoroit ve diğer kalın bağırsak sorunlarında iyileştirici etkiler yapar. Mercimek içerdiği yüksek orandaki demir ve folik asit nedeniyle kansızlığı önler.
Ancak çorba tüketirken dikkat edilmesi gereken bir nokta var. Bu da çorba tüketiminin ana yemeklerden önce olmasıdır. Genelde her yemek başlangıcı çorba ile yapılır. Ama aslında sağlıklı beslenmek için yenen yemekte tam olarak doymak ve yeterince enerji alınabilmesi adına yenen yemeğin rahat sindirilebilmesi gerekir.
Çorbanın mide sağlığına da katkıları bulunmaktadır. Mide asidinin dengede kalmasını sağlayan çorbalar sindirim sisteminin düzenli bir şekilde çalışmasına da yardımcı olmaktadırlar. Çorbalar lif oranı yüksek olan bakliyat ve sebzelerle hazırlanan besin maddeleri olarak ifade edilmektedir.
Sebze çorbalarına göre biraz daha yüksek bir kalori değerine sahip yoğurtlu çorbaya diyet programınızda yer verecekseniz öğünlerinizi 1 dilim ekmek yerine 1 kepçe çorba olacak şekilde düzenleyebilirsiniz. Bir kaseden fazla tüketildiğinde kilo kontrolünde ipin ucu kaçabilir.
Diyette yoğurt çorbası yenir mi? Yoğurt malzeme listesinde olduğundan metabolizma dostudur. Bağırsakları çalıştıracağı için hazımsızlık gibi bir sorun oluşturmaz. Öğünlerde ekmeksiz şekilde tüketilen bir kase yayla çorbası, diyet beslenmeleri için idealdir.
Çorbanın 100 gramında 57 kalori bulunmaktadır. Çorbanın 1 porsiyonu (150 gr, orta boy kase) 86 kaloridir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri